Μαύροι κύκλοι κάτω από τα μάτια; 7 λόγοι για τους οποίους τους βλέπεις και πώς να απαλλαγείς από αυτούς

05.07.2019
Μαύροι κύκλοι κάτω από τα μάτια; 7 λόγοι για τους οποίους τους βλέπεις και πώς να απαλλαγείς από αυτούς
Οκτώ ώρες ύπνου; Κρέμα ματιών; Εye-patches αγγουριού; Το καταλαβαίνουμε, έχεις δοκιμάσει τα πάντα, αλλά ακόμα δεν μπορείς να απαλλαγείς από εκείνους τους μαύρους κύκλους που έχουν βγει κάτω από τα μάτια σου.

Ενώ είναι αλήθεια ότι τα γονίδια μπορεί να παίξουν κάποιο ρόλο στον καθορισμό του βάθους των κύκλων κάτω από τα μάτια (η δομή των οστών σου μπορεί να ενισχύσει φυσικά τη σκιά), οι συνήθειες της καθημερινής σου ζωής θα μπορούσαν επίσης να συμβάλλουν στην εμφάνιση των κουρασμένων ματιών.

Στην πραγματικότητα, αν θες να καλύψεις τους μαύρους κύκλους, υπάρχουν πολλοί τρόποι. Εδώ είναι επτά λόγοι για τους οποίους δεν μπορείς να ξεφορτωθείς τις σακούλες στα μάτια σου αλλά και τα προϊόντα που θα σε βοηθήσουν σε μια πιο φωτεινή διαδρομή.

1. Χρειάζεσαι μια διαφορετική βιταμίνη

Σίγουρα, η βιταμίνη C είναι ιδανική για τη φωτεινότητα, αλλά αν δεις ότι δεν σε βοηθάει, δοκίμασε μια κρέμα ματιών που περιέχει βιταμίνη Κ. Χρησιμοποιείται και είναι η αγαπημένη των πλαστικών χειρουργών καθώς μπορεί να αποτρέψει τους μώλωπες και να εξουδετερώσει τους μοβ τόνους του δέρματος.

2. Βάζεις σκούρο concealer

Χρησιμοποίησε ένα concealer που είναι μια ή ακόμα και δύο, αποχρώσεις πιο ανοιχτό από το foundation σoυ και βεβαιώσου ότι έχει ένα ανοικτό κίτρινο τόνο: αυτό θα φωτίσει το δέρμα σου αμέσως.

3. Χρησιμοποιείς πάρα πολύ κρέμα ματιών

Χρησιμοποίησε τις κρέμες ματιών και τα τζελ με φειδώ. Το υπερβολικό προϊόν στην πραγματικότητα απλά συσσωρεύεται κάτω από το δέρμα σου, το οποίο έχει ως αποτέλεσμα να πρήζει την περιοχή των ματιών.

4. Επιλέγεις λάθος σκιά ματιών

Αντί για τη dark smoky σκιά δοκιμάσε να εφαρμόσεις μια πιο απαλή σκιά –σαν του ελεφαντόδοντου ή της σαμπάνιας. Ακόμα καλύτερα, επίλεξε μια κρεμώδη σκιά: όχι μόνο αυτή η υφή θα αντανακλά το φως όμορφα, αλλά η πιο απαλή σκιά θα ανοίξει και θα φωτίσει τα μάτια σου. Απλό αλλά πολύ αποτελεσματικό.

5. Χρειάζεσαι άλλο μαξιλάρι

Πολλοί ειδικοί συστήνουν να κοιμάσαι με ένα επιπλέον μαξιλάρι - το επιπλέον ύψος λέγεται ότι ενισχύει τη λεμφική αποστράγγιση η οποία, με άλλα λόγια, μπορεί να αποτρέψει το υγρό από το να εγκατασταθεί στο δέρμα γύρω από τα μάτια σου.

6. Το concealer σου δεν αρκεί

Εάν ένα κανονικό concealer δεν κόβει την κιτρινίλα, δοκίμασε ένα ροδακινί ή ένα ροζ corrector πριν το concealer σoυ για να ελαχιστοποιήσεις τους μοβ ή πράσινους τόνους κάτω από το δέρμα σου. Όσο πιο σκούρο είναι το δέρμα σου, το ροδακινί είναι το color corrector που χρειάζεσαι.

7. Δεν εφαρμόζεις σωστά το concealer

Το concealer φαίνεται φρέσκο μόνο ​​αν το εφαρμόσεις σε λεπτές στρώσεις – διαφορετικά θα σε κάνει να φαίνεσαι ακόμα πιο κουρασμένη από πριν. Bάλε λίγο στο δάχτυλό σου, απομάκρυνε την ποσότητα που περισσεύει και στη συνέχεια άγγιξε απαλά τα σημεία που κάνουν σκιές. Αν αρχίσει να ζαρώνει μέσα στην ημέρα, βάλε μια μικρή ποσότητα κρέμας ματιών από πάνω για να ανανεωθεί.