Αλήθεια ή μύθος ότι το αγγούρι κάνει καλό στα πρησμένα μάτια και απομακρύνει τους μαύρους κύκλους

19.07.2019
Αλήθεια ή μύθος ότι το αγγούρι κάνει καλό στα πρησμένα μάτια και απομακρύνει τους μαύρους κύκλους
Ακριβώς όπως και οι κομπρέσες με τα σακουλάκια κρύου τσαγιού, το αγγούρι θεωρείται εδώ και πολύ καιρό ένα φυσικό φάρμακο για τα ταλαιπωρημένα, πρησμένα μάτια που προκλήθηκαν είτε από αλλεργία είτε από φακούς επαφής είτε από τον κλιματισμό. Το αγγούρι μάλιστα λέγεται ότι βοηθά στις σακούλες των ματιών και απομακρύνει τους μαύρους κύκλους. Αλλά υπάρχουν πραγματικά οφέλη όταν χρησιμοποιείς αγγούρι στα μάτια, ή είναι απλά ένας μύθος; Ο Ashish Mathur, ειδικός για τη φροντίδα των ματιών απαντά σχετικά στο FeelGoodContacts.com

Το αγγούρι κάνει καλό στα μάτια;

«Ναι, τα κρύα αγγούρια μπορούν να βοηθήσουν στην άμεση ανακούφιση της ξηρότητας, των πρησμένων και κουρασμένων ματιών και να μειώσουν το πρήξιμο», λέει ο Ashish. «Έχουν επίσης ένα υψηλής περιεκτικότητας σε νερό περιεχόμενο, που μπορεί να σε βοηθήσουν να ενυδατώσεις την περιοχή των ματιών όταν είναι πρησμένη. Έτσι θα ηρεμήσει το δέρμα σου καθώς περιορίζεται τo αίμα στα αγγεία και επιβραδύνεται η ροή του αίματος στην περιοχή γύρω από τα μάτια σου».

«Τα αγγούρια περιέχουν επίσης υψηλά ποσοστά βιταμίνης C, φολικό οξύ και αντιοξειδωτικά που μπορούν να βοηθήσουν στη φωτεινότητα του δέρματος, αν και προσωρινά», προσθέτει.

Πόση ώρα πρέπει να κρατάς τα αγγούρια στα μάτια σου;

Χρειάζονται από 5 έως 15 λεπτά για να ενυδατωθεί η περιοχή των ματιών και να απαλύνει το πρήξιμο.

Ποιες άλλες θεραπείες στο σπίτι βοηθούν στα πρησμένα μάτια;

«Οι θεραπείες που κάνεις στο σπίτι για τη διατήρηση της υγιεινής των ματιών και του δέρματός σου πρέπει πάντα να ξεκινούν από την απλούστατη επιλογή: να πίνεις πολύ νερό και να εξασφαλίζεις ότι η διατροφή σου είναι γεμάτη από υγιεινά φρούτα και λαχανικά», λέει ο Ashish. «Αυτό θα δώσει στο σώμα σου αρκετά βασικά αντιοξειδωτικά μαζί με βιταμίνη C και E που καθαρίζει το δέρμα και συνεπώς βελτιώνει το δέρμα γύρω από τα μάτια σου».

«Εκτός από τη διατροφή σου, οι κρύες μάσκες που μπορείς να αποθηκεύσεις στην κατάψυξη είναι επίσης χρήσιμες και δρουν με παρόμοιο τρόπο όπως το αγγούρι. Δηλαδή μειώνουν το πρήξιμο γρήγορα και αποτελεσματικά».

Διάβασε επίσης: Απολέπιση: Τι να κάνεις και τι να αποφύγεις ανάλογα με τον τύπο επιδερμίδας σου

Πώς χρησιμοποιείς τα αγγούρια στα μάτια;

Απλά χωρίζεις δύο λεπτές στρογγυλές φέτες αγγουριού και εφαρμόζεις μια σε κάθε μάτι.

Το αγγούρι βοηθά τους μαύρους κύκλους και τις σακούλες στα μάτια;

Τα αγγούρια έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη Κ, η οποία βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος και αποβάλλει τους μαύρους κύκλους. Η ενυδάτωση που δίνει το πράσινο λαχανικό είναι επίσης καταπραϋντική για τις σακούλες κάτω από τα μάτια, αλλά δεν τις εξαλείφει εντελώς.