Πώς μπορείς να φτιάξεις μόνη σου τη θαυματουργή μάσκα προσώπου από κουρκουμά και μέλι

12.10.2019
Πώς μπορείς να φτιάξεις μόνη σου τη θαυματουργή μάσκα προσώπου από κουρκουμά και μέλι
Ο κουρκουμάς θεωρείται superfood στον κόσμο της υγείας αλλά λόγω των αντιοξειδωτικών του είναι επίσης ένα θαυματουργό συστατικό για το δέρμα σου. Οι αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές του μπορούν να καταπραύνουν την ερυθρότητα, να μειώσουν την εμφάνιση των ουλών, να κάνουν πιο λαμπερό το δέρμα και ακόμη να βοηθήσουν στην καταπολέμηση της ακμής.

«Ο κουρκουμάς είναι ένα από τα αγαπημένα μου συστατικά ομορφιάς, επειδή έχει τη δυνατότητα να αντιμετωπίσει πολλά εξωτερικά προβλήματα όταν λαμβάνεται δια του στόματος και επίσης όταν χρησιμοποιείται στην περιποίηση του δέρματος», λέει στο Harper’s Bazaar η Δρ. Nadia Musavvir. «Οι αντιμικροβιακές, αντιφλεγμονώδεις και αντιοξειδωτικές ιδιότητές του έχουν αποδειχθεί ότι μειώνουν την εμφάνιση των ρυτίδων, ενώ φωτίζουν το δέρμα μειώνοντας τα σκοτεινά σημεία και βελτιώνοντας τον συνολικό τόνο του δέρματος».

Ακόμα καλύτερα, μπορείς εύκολα να φτιάξεις μια μάσκα κουρκουμά στην κουζίνα σου. Αυτή η συνταγή περιλαμβάνει επίσης την καταπραϋντική βρώμη, γιαούρτι για εξισορρόπηση του δέρματος και το ενυδατικό μέλι για μια πλήρη επαναφορά της επιδερμίδας.

Διάβασε και αυτό: Τι θα συμβεί στο σώμα σου αν πίνεις κάθε βράδυ γάλα με κουρκουμά

Τα συστατικά που θα χρειαστείς για την μάσκα προσώπου

Συστατικά

  • 1 κουτ. σκόνη κουρκουμά
  • 2 κουταλιές της σούπας βρώμη
  • 3 κουταλιές της σούπας βιολογικό γιαούρτι
  • 3 σταγόνες ακατέργαστο μέλι

Οδηγίες

  • Βάλε όλα τα συστατικά σε ένα μπολ και ανακάτεψέ τα μέχρι να μαλακώσουν.
  • Άπλωσε το μίγμα ομοιόμορφα πάνω στο καθαρό πρόσωπο και άφησε το να δράσει για 15 λεπτά.
  • Ξέπλυνε προσεκτικά το πρόσωπο.

Όποια έχει χρησιμοποιήσει κουρκουμά στη μαγειρική γνωρίζει ότι λόγω του φυσικού κίτρινου χρώματος του συστατικού, μπορεί να λερώσει το δέρμα (ή οτιδήποτε άλλο ακουμπήσει). Ο μη οργανικός κουρκούμας μπορεί να περιέχει χρωστικές ουσίες για να κρατήσει το κίτρινο χρώμα, οπότε βεβαιώσου ότι χρησιμοποιείς μια οργανική ποικιλία (για να μειώσεις την πιθανότητα του χρωματισμού. Εάν η μάσκα λεκιάσει το δέρμα σου, το λάδι καρύδας μπορεί να αφαιρέσει τα υπολείμματα.

Αυτό το έχεις διαβάσει; Τι θα συμβεί στο σώμα σου αν αρχίσεις να τρώς μέλι πριν κοιμηθείς