Το απλό trick που προβλέπει το πώς θα γίνει το πρόσωπο σου με την πάροδο του χρόνου

11.10.2019
Το απλό trick που προβλέπει το πώς θα γίνει το πρόσωπο σου με την πάροδο του χρόνου
Θα κοιτάζεις τον καθρέφτη όλη μέρα!

Όσο εντατική κι αν είναι η ρούτινα περιποίησης του προσώπου μας, όσα προϊόντα αντιγήρανσης κι αν χρησιμοποιούμε, η σκληρή αλήθεια είναι ότι με την παρόδο του χρόνου, τα σημάδια γήρανσης είναι αναπόφευκτο να αρχίσουν να εμφανίζονται στο πρόσωπο μας.

Δες και αυτό: Γιατί οι ρυτίδες του δέρματος είναι περισσότερες γύρω από τα μάτια;

Η δερματολόγος Dr. Whitney Bowe υποστηρίζει ότι στη γήρανση του προσώπου, πολύ μεγάλο ρόλο παίζουν οι εκφράσεις και οι γκριμάτσες που κάνουμε, καθώς οι μύες συστέλλονται και δημιουργούνται τσακίσεις στο δέρμα, κάτι που μακροχρόνια δημιουργεί ρυτίδες. Αλλά δεν προκαλούνται όλες οι ρυτίδες με τον ίδιο τρόπο. Σύμφωνα με την Bowe, υπάρχει μια απλή μέθοδος για να εντοπίσεις ακριβώς πού θα εμφανιστούν οι μελλοντικές ρυτίδες ενός ατόμου, για την οποία δεν απαιτούνται ειδικά εργαλεία ή εμπειρογνωμοσύνη.

"Κατά τη διάρκεια μιας συνομιλίας, μπορώ να καταλάβω μέσα σε πέντε λεπτά, όταν κάποιος πρόκειται να εμφανίσει ρυτίδες. Όλα βασίζονται στο πρότυπο έκφρασης ενός ατόμου. Με άλλα λόγια, οι περισσότεροι από εμάς τείνουμε να παίρνουμε ένα είδος έκφρασης, ανεξάρτητα από το τι κάνουμε, και αυτό αποκαλύπτεται μέσα σε λίγα μόνο λεπτά. Οι άνθρωποι εμπίπτουν σε μία από τις τρεις κατηγορίες", λέει η Bowe.

Αυτό το είδες; Απόκτησε πυκνότερα φρύδια σε τρία βήματα!

Οι κατηγορίες αυτές είναι...

Οι χαμογελαστοί
Αυτό το πρότυπο έκφρασης μπορεί να φαντάζει ευχάριστο, αλλά δυστυχώς οδηγεί σε ρυτίδες. Η Bowe λέει ότι οι άνθρωποι τείνουν να μισοκλείνουν τα μάτια τους καθώς χαμογελούν, οπότε αν χαμογελάς συχνά, το πιο πιθανό είναι να αναπτύξεις το λεγόμενο "πόδι της χήνας" στο λεπτό δέρμα γύρω από τα μάτια. "Το χαμόγελο μπορεί επίσης να συμβάλει στη δημιουργία πιο έντονων πτυχών στην περιοχή κάτω από τις πλευρές της μύτης και στις γωνίες του στόματός".

Οι "παγωμένοι"
Με την πάροδο των ετών, η επαναλαμβανόμενη έκφραση "παγωμάρας" δημιουργεί κάθετες γραμμές μεταξύ των φρυδιών.

Οι "σηκωμένο μέτωπο"
Έχεις συναντήσει ποτέ κάποιον που πάντα φαίνεται έκπληκτος; "Η ανασήκωση του μετώπου, ή η έκπληξη, οδηγεί σε οριζόντιες γραμμές στο μέτωπο", λέει η Bowe.

Άλλα πρότυπα έκφρασης που πρέπει να κοιτάξεις
Εκτός από αυτές τις τρεις κατηγορίες, υπάρχουν και άλλα μοντέλα έκφρασης. "Μερικοί άνθρωποι τραβούν τις γωνίες των στομάτων τους κάτω χρησιμοποιώντας ένα μυ που ονομάζεται depressor anguli oris", εξηγεί η Bowe. "Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε 'γραμμές μαριονέτας' σε κάθε πλευρά του στόματος. Άλλοι τείνουν να ανασηκώνουν το πηγούνι, το οποίο "μπορεί επίσης να δημιουργήσει μια ηλικιωμένη όψη, κάνοντας το πηγούνι να μοιάζει με φλούδα πορτοκαλιού".

Διάβασε επίσης: Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για τις πανάδες

Πώς μπορείς να επιβραδύνεις τη γήρανση του προσώπου
"Μπορει οι επαναλαμβανόμενες μυϊκές συσπάσεις στο πρόσωπο να οδηγούν σε ρυτίδες", λέει η Bowe, "αλλά άλλα πράγματα όπως ο ήλιος, το άγχος, οι συνήθειες του τρόπου ζωής και η γενετική μπορούν επίσης να επηρεάσουν." Σε ό,τι αφορά την πρόληψη, αυτοί είναι οι παράγοντες στους οποίους πρέπει να επικεντρωθούμε.

Οι δερματολόγοι συμφωνούν ότι το σημαντικότερο προϊόν κατά της γήρανσης για γυναίκες στις ηλικίες των 20 ετών είναι το αντηλιακό. "Μπορεί να αρχίσεις να βλέπεις τα αποτελέσματα από την έκθεση στον ήλιο από τα 30 σου, γι 'αυτό φρόντισε να εφαρμόζεις αντηλιακό κάθε μέρα - ακόμα και το χειμώνα", λέει η Bowe. Η Bowe υποστηρίζει επίσης την εφαρμογή αντιοξειδωτικών ορών πριν από την αντηλιακή προστασία. "Οι περιβαλλοντικοί παράγοντες όπως οι ακτίνες UV, οι υπέρυθρες ακτίνες και η ρύπανση μπορούν να δημιουργήσουν ελεύθερες ρίζες και το αντηλιακό απλά δεν αρκεί για να σε προστατεύσει από όλες αυτές τις βλάβες".

Ο συχνός καθαρισμός, η ρουτίνα περιποίησης και η ενυδάτωση με προϊόντα υαλουρονικού οξέος βοηθούν επίσης να αποφύγεις τις λεπτές γραμμές και τις ρυτίδες, λέει η Bowe. "Μπορείς επίσης να αρχίσεις να χρησιμοποιείς ρετινόλη τη νύχτα πριν τον ύπνο για να εντείνεις τη λάμψη του προσώπου σου".