3 φυσικοί τρόποι για να αντιμετωπίσεις την ακμή

22.02.2020
3 φυσικοί τρόποι για να αντιμετωπίσεις την ακμή
Αν έχεις προβλήματα με τα σπυράκια σου και οι συμβατικές θεραπείες δεν λειτουργούν, ήρθε η ώρα να εξετάσεις όχι μόνο τα μαγικά ελιξίρια που βάζεις στο πρόσωπό σου, αλλά και το τι συμβαίνει στη διατροφή σου και στην καθημερινή σου ζωή. Παρακάτω θα βρεις μερικές συμβουλές που έδωσε στο womenshealthmag η Jeanette Jacknin, δερματολόγος με έδρα το Σαν Ντιέγκο, η οποία προσεγγίζει τη θεραπεία από μια ολιστική οπτική.

Ρίξε μια πιο προσεκτική ματιά στα γεύματά σου

Συγγνώμη που θα στο χαλάσουμε, αλλά όλα όσα έχεις ακούσει για την αποφυγή των γαλακτοκομικών προϊόντων και των γλυκών για καλύτερο δέρμα είναι σωστά, σημειώνει η Dr Jacknin. Λέει επίσης ότι θα πρέπει να αποφύγεις τα τηγανητά τρόφιμα, τη σόδα,το αλκοόλ και οτιδήποτε άλλο θα θεωρούσες junk food. «Μια μεσογειακή δίαιτα ή ολόκληρωμένες τροφές, με πολλά φρέσκα λαχανικά και ψάρια όπως ο σολομός, είναι ιδανική» λέει. «Αρκετές μελέτες δείχνουν ότι η δίαιτα χαμηλού γλυκαιμικού φορτίου αντιμετωπίζει την ακμή».

Διάβασε και αυτό: Τι σχέση έχει ο ιδρώτας με την ακμή και πώς θα καταπολεμήσεις ένα ξαφνικό ξέσπασμα;

Κάνε περισσότερες δραστηριότητες

Δεν υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μέθοδος για χαλάρωση και περιορισμό του στρες, οπότε η Dr Jackbin συνεργάζεται με τους ασθενείς της για να δει τι είναι καλύτερο για αυτούς. Είναι μια ομαδική αερόβια προπόνηση στο γυμναστήριο; Μια σόλο πεζοπορία στη φύση; Ένας πρωινός διαλογισμός; Βρες τη δική σου, αλλά μάθε ότι ο επαρκής ύπνος, η τακτική άσκηση και η ομιλία σε έναν ψυχοθεραπευτή σε κάνει να πετύχεις το 10 στα 10.

Ενσωμάτωσε φυσικές θεραπείες

H Dr Jacknin συνδυάζει τα ενεργά βοτανικά συστατικά και τα Rx, ανάλογα με τη σοβαρότητα και την προτίμηση. Οι πιο έντονες περιπτώσεις ακμής μπορεί να απαιτούν ιατρική συνταγή, αλλά στα πιο ήπια σημεία, προτείνει την εφαρμογή 5% ελαίου τσαγιού - ένα φυσικό αντιβακτηριακό - δύο φορές την ημέρα. Συστατικά όπως το πράσινο τσάι και η ρεσβερατρόλη (ένα αντιοξειδωτικό που βρίσκεται στη φλούδα των σταφυλιών), είναι γνωστό ότι μειώνουν τη φλεγμονή.