3 DIY μάσκες προσώπου για βαθιά ενυδάτωση και λάμψη της επιδερμίδας

3 DIY μάσκες προσώπου για βαθιά ενυδάτωση και λάμψη της επιδερμίδας
ΠΗΓΗ:@ootdmagazine
Το ΣΚ έφτασε οπότε, ώρα για λίγο beaute και χαλάρωση

Το ΣΚ είναι οι μέρες που χαλαρώνουμε και κάνουμε τα beaute μας! Ώρα για λίγο skincare λοιπόν. Ξέρεις ότι μπορείς να φτιάξεις ενυδατικές μάσκες προσώπου με υλικά που έχεις ήδη στην κουζίνα σου; Οι DIY μάσκες είναι τέλειος τρόπος να περιποιηθείς το δέρμα σου, ειδικά όταν νιώθεις ότι χρειάζεται κάτι παραπάνω από μια απλή ενυδταική κρέμα. Παρακάτω σου έχω τις απόλυτες DIY συνταγές για βαθιά ενυδάτωση και λάμψη της επιδερμίδας.

Μάσκα με γιαούρτι και μέλι

Αν έχεις ξηρή επιδερμίδα, αυτή η μάσκα θα σε σώσει. Το γιαούρτι ενυδατώνει και καθαρίζει, ενώ το μέλι έχει αντιβακτηριδιακές και καταπραϋντικές ιδιότητες. Ανακάτεψε δύο κουταλιές της σούπας γιαούρτι με μία κουταλιά μέλι και άπλωσέ το στο πρόσωπό σου για 15-20 λεπτά. Ξέπλυνε με χλιαρό νερό και το δέρμα σου θα είναι πιο απαλό απο ποτέ.

Μάσκα με αβοκάντο και ελαιόλαδο

Το αβοκάντο είναι πλούσιο σε βιταμίνες και λιπαρά που θρέφουν το δέρμα, ενώ το ελαιόλαδο προσφέρει βαθιά ενυδάτωση. Λιώσε μισό αβοκάντο και πρόσθεσε ένα κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο. Εφάρμοσέ το για 15 λεπτά και μετά ξέπλυνέ το καλά.

Μάσκα με μπανάνα και βρώμη

Η μπανάνα είναι ιδανική για να δώσει λάμψη, ενώ η βρώμη βοηθά στην απολέπιση και αναζωογόνηση της επιδερμίδας. Λιώσε μια μπανάνα και πρόσθεσε ένα κουταλάκι βρώμη. Εφάρμοσε το μείγμα στο πρόσωπό σου και άφησέ το για 10 λεπτά. Το δέρμα σου απλά θα λάμπει!

Δοκίμασέ τις και θα δεις πόσο ανανεωμένη και απαλή θα νιώσεις την επιδερμίδα σου.

Τελευταία τροποποίηση στις 05.10.2024 - 02:48