Oι πολλαπλές χρήσεις της σόδας ως φυσικό καλλυντικό

28.04.2018
Oι πολλαπλές χρήσεις της σόδας ως φυσικό καλλυντικό
Όσο περίεργο και αν σου φαίνεται η μαγειρική σόδα μπορεί να κάνει θαύματα. Διάβασε παρακάτω τις μοναδικές χρήσεις της.

Βοηθά στη βαθιά απολέπιση

Η μαγειρική σόδα κάνει εξαιρετική δουλειά ως απολεπιστικό προϊόν. Βάλε τρία μέρη μαγειρική σόδα και ένα μέρος νερό και τρίψε τις σκληρές περιοχές του σώματός σου (αγκώνες, φτέρνες, πόδια). Μη χρησιμοποιήσεις την πάστα αυτή σε ευαίσθητο ή «σπασμένο» δέρμα.

Ιδανική για τα μαλλιά σου

Μάθε ότι δεν χρειάζεται να σπαταλάς πολλά χρήματα σε ακριβά προϊόντα για τα μαλλιά Μπορείς απλά να προσθέσεις ένα κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα στο σαμπουάν που χρησιμοποιείς συνήθως για να απομακρύνεις τα νεκρά κύτταρα που συσσωρεύονται στο τριχωτό της κεφαλής. Επίσης αν ρίξεις λίγη στα μαλλιά ή απευθείας στη βούρτσα σου μπορεί να ένα φυτικό dry shampoo

Για λευκά δόντια

Δεν είναι τυχαίο πως πολλές οδοντόκρεμες περιέχουν μαγειρική σόδα. Αυτό σημαίνει ότι είναι πιο αποτελεσματικές στην απομάκρυνση της πλάκας από τα δόντια. Πέρα όμως από αυτό, η μαγειρική σόδα λειτουργεί και ως «λευκαντικό» για τα δόντια, χαρίζοντάς σου ένα πιο αστραφτερό χαμόγελο.

Για τις άφθες του στόματος

Ανακάτεψε μαγειρική σόδα με νερό για να πάρεις μια παχιά πάστα. Εφάρμοσε την πάστα στην πληγή και την άφησέ τη να δράσει για περίπου 20 λεπτά. Στη συνέχεια ξέπλυνε με νερό. Η θεραπεία αυτή γίνεται πριν από το γεύμα για να απαλύνει τον πόνο που θα μπορούσε να προκαλέσει το φαγητό όταν ακουμπήσει τις άφθες.

Φυσικό αποσμητικό

Η μαγειρική σόδα μπορεί να λειτουργήσει και ως αποσμητικό. Βάλε μια μικρή ποσότητα σόδας με νερό για να δημιουργήσεις μια ελαφριά πάστα, την οποία θα εφαρμόσεις π.χ στις μασχάλες.