Αξίζουν την προσοχή σου: Τα σημεία στα οποία πρέπει πάντα να βάζεις αντηλιακό

19.08.2018
Αξίζουν την προσοχή σου: Τα σημεία στα οποία πρέπει πάντα να βάζεις αντηλιακό
Δεν έχει μόνο το πρόσωπό σου ανάγκη από αντηλιακή προστασία.

Ποιος είπε ότι μόνο η επιδερμίδα του προσώπου μας είναι ευάλωτη στις ακτίνες UV;

Οι δερματολόγοι μας εφιστούν την προσοχή προκειμένου να μάθουμε να φροντίζουμε σωστά κάθε σπιθαμή δέρματος σε πρόσωπο και σώμα προκειμένου να αποφύγουμε τους ερεθισμούς αλλά και τα εγκαύματα από τα οποία κινδυνεύουμε τους καλοκαιρινούς μήνες.

Όπως ήδη γνωρίζουμε, η κρέμα με αντηλιακή προστασία είναι απαραίτητη χειμώνα – καλοκαίρι, στην περίπτωση του σώματός μας όμως αντηλιακό συνηθίζουμε να βάζουμε από την άνοιξη και μετά.

Εσύ πόσο βέβαιη είσαι πως δίνεις προσοχή σε όλα τα σημεία τα οποία απαιτούν «ειδικό χειρισμό»;

Διαβάστε ακόμη: Προσοχή στην ημερομηνία λήξης του αντηλιακού σου – Πότε πρέπει να το πετάξεις;

Και όταν λέμε ειδικό χειρισμό, εννοούμε πως σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να τα ξεχνάμε κατά την εφαρμογή του όποιου προϊόντος με αντηλιακή προστασία. Οι περισσότερες από εμάς δίνουμε έμφαση σε μηρούς, γάμπες κοιλιά και χέρια, αφήνοντας εκτός ορισμένα σημεία – κλειδί.

Ποια είναι αυτά;

Πρόκειται για τον λαιμό, το στήθος, τα γόνατα, το σημείο πίσω από τα γόνατα και φυσικά το… κουντεπιέ, το μέρος που οι περισσότερες από εμάς αμελούμε συνεχώς, με αποτέλεσμα τα εγκαύματα να κάνουν την εμφάνισή τους κυρίως στα πρώτα μας μπάνια στη θάλασσα!

Το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε είναι στα συγκεκριμένα σημεία να εφαρμόζουμε αντηλιακό με υψηλό δείκτη προστασίας, καθώς το δέρμα μας εκεί είναι ιδιαιτέρως λεπτό και ευάλωτο.

Σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να αμελούμε την προστασία ακόμα και εκτός παραλίας, κάθε φορά που εκτιθέμεθα στον ήλιο.