Γιατί τα 5 λεπτα ντους είναι τα καλύτερα για την επιδερμίδα σου

31.12.2018
Γιατί τα 5 λεπτα ντους είναι τα καλύτερα για την επιδερμίδα σου
Τα μικρά, χλιαρά ντους είναι ο καλύτερος σύμμαχος σου για καλύτερη επιδερμίδα. Μάθε γιατί!

Σου έχουμε νέα: Οι ενυδατικές κρέμες δεν ενυδατώνουν. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν λειτουργούν, αλλά ότι οι ενυδατικές ιδιότητές τους δεν προέρχονται από την προσθήκη υγρασίας στο δέρμα, αλλά από το 'κλείδωμα' της υπάρχουσας υγρασίας. Εάν το δέρμα σου έχει επηρεαστεί από τις ξηρές συνθήκες των ψυχρών χειμερινών μηνών, τότε το "κλείδωμα της υγρασίας" είναι ιδιαίτερα σημαντικό για την πρόληψη ερεθισμών.

Δες και αυτό: Πώς να κάνεις το άρωμα σου να διαρκέσει όλη μέρα

Για να μάθεις τους καλύτερους τρόπους με τους οποίος μπορείς να προστατεύσεις τον εαυτό σου από την υγρασία του χειμώνα, η Dr. Patricia Wexler μοιράζεται μερικές συμβουλές για το πώς θα κάνεις το δέρμα σου λιγότερο "διψασμένο".

Ιδού γιατί τα ζεστά ντους και τα αφρόλουτρα δεν είναι και τα καλύτερα για το δέρμα σου και γιατί χρειάζεσαι μόνο πέντε λεπτά για να ενυδατωθείς:

1. Μην κάνεις πολύ ζεστά ντους. Η ιδανική θερμοκρασία είναι η χλιαρή. Η υπερβολική θερμότητα αφυδατώνει το δέρμα.

2. Μην κάνεις ντους για υπερβολικά μεγάλο χρονικό διάστημα. Τα καλύτερα ντους, λέει η Wexler, είναι τα "χλιαρά, μικρά ντους".

Αυτό το είδες; Τα μυστικά ομορφιάς της Charlize Theron με δικά της λόγια!!!

3. Βάλε ενυδατική κρέμα όταν το δέρμα σου είναι ακόμα υγρό. Το χρονικό διάστημα μέσα στο οποίο ενυδατώνεται το σώμα σου είναι μέσα σε πέντε λεπτά από την έξοδο από το ντους, λέει η Wexler.

4. Βάλε κρέμα, όχι λοσιόν. Οι λοσιόν έχουν υψηλότερη περιεκτικότητα σε αλκοόλ και μπορούν να σε "στεγνώσουν" περισσότερο.

5. Προτίμησε κρέμες που περιέχουν κεραμίδια. Η Wexler εξηγεί ότι το κεραμίδιο είναι η «κόλλα» που συγκρατεί τα κύτταρα του δέρματος, βοηθώντας το δέρμα να διατηρήσει την καλή εμφάνισή του προστατεύοντάς το.

Δες και αυτό: Ερεθισμός από το ξύρισμα; Πώς να απαλλαγείς γρήγορα

6. Μην περιμένεις από το λάδι προσώπου σου να σε ενυδατώσει. Η Wexler εξηγεί ότι τα έλαια μπορούν να σφραγίσουν την υγρασία, αλλά δεν μπορούν να "κλειδώσουν" την υγρασία που δεν υπάρχει ήδη. Είναι καλύτερο να εφαρμόσεις πρώτα μια κρέμα και στη συνέχεια να χρησιμοποιήσεις ένα λάδι.

7. Μη χρησιμοποιείς σαπούνι. Χρησιμοποίησε ένα ήπιο, χωρίς άρωμα προϊόν πλυσίματος του σώματος, για να περιορίσεις συστατικά όπως η γλυκερίνη που μπορούν να ερεθίσουν και να στεγνώσουν το δέρμα.

8. Η απολέπιση δεν βοηθάει στην ενυδάτωση. Η απολέπιση απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα, κάτι που κάνει την ενυδατική κρέμα να δουλέψει καλύτερα, αλλά δεν βοηθά πραγματικά στο "κλείδωμα" της υγρασίας.