6 πράγματα που πρέπει να ξέρεις πριν κάνεις αποτρίχωση με κερί στο μπικίνι

20.06.2019
6 πράγματα που πρέπει να ξέρεις πριν κάνεις αποτρίχωση με κερί στο μπικίνι
Είσαι έτοιμη για παραλία;

Θα είμαστε ειλικρινείς μαζί σου: Η αποτρίχωση με κερί στο μπικίνι, ειδικά την πρώτη φορά, δεν είναι γενικά μια ευχάριστη εμπειρία. Aυτό σημαίνει ότι η συγκεκριμένη μέθοδος που αφαιρει την ηβική τρίχα σου αντί να την ξυρίζει, (η λεία υφή έχει διάρκεια δύο έως τέσσερις εβδομάδες, αντί για 3-4 ημέρες, όπως λέει το Good Housekeeping Institute Beauty Lab) καθιστά την αποτρίχωση με κερί μια καλή επιλογή για τους καλοκαιρινούς μήνες, όταν δεν θέλεις να χρησιμοποιήσεις ξυράφι.

Aς δούμε όμως έξι σημεία που πρέπει να προσέξεις.

1. Οι τρίχες πρέπει να έχουν μήκος περίπου 0,6 εκ.

Ένα μεγάλο λάθος που κάνουν πολλές γυναίκες πριν από την πρώτη αποτρίχωση είναι ότι ξυρίζονται. Το κερί δεν μπορεί να αφαιρέσει τις τρίχες σου όταν είναι πολύ κοντές, οπότε η αισθητικός Jodi Shays της Queen Bee Salon & Spa συστήνει να τις τριμάρεις περίπου 0,6 εκ. Εάν δεν ξέρεις πόσο είναι αυτό καλύτερα να αφήσεις την τρίχα και να μην την πειράξεις. Μπορείς να πεις στην αισθητικό να το κάνει εκείνη για εσένα η οποία ξέρει πόσο θα τις κόψει πριν σου κάνει αποτρίχωση. Για το λόγο αυτό, απόφυγε το ξύρισμα μεταξύ των συνεδριών.

2. Η μέρα του μήνα έχει σημασία

«Μην προγραμματίζεις να κάνεις αποτρίχωση μέσα στις τρεις ημέρες πριν από την περίοδο σου», λέει η Marta Camkiran, αισθητικός στο Haven Spa στη Νέα Υόρκη. «Το δέρμα σου τείνει να είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου».

3. Θα πονέσει

Υπάρχουν πολλές θεραπείες που ισχυρίζονται ότι είναι «σχεδόν ανώδυνες» ή «εντελώς χωρίς πόνο». Και μερικοί άνθρωποι που αποτριχώνονται για χρόνια, και ως εκ τούτου γίνονται λιγότερο ευαίσθητοι στον πόνο, επιμένουν ότι η αποτρίχωση «δεν πονάει καθόλου». Η αλήθεια είναι ότι πονάει! Το κερί δουλεύει κολλώντας στις τρίχες και αφαιρώντας τις από τη ρίζα όταν τραβιέται, εξηγεί το GH Beauty Lab. Εκτός και έχεις τις πιο λεπτές τρίχες στον πλανήτη ή υποδοχείς μηδενικού πόνου, τότε ναι μπορεί να είναι τουλάχιστον λιγότερο οδυνηρή η διαδικασία.

4. Θα μοιάζεις με ένα ξεπουπουλιασμένο κοτόπουλο

Μετά το κερί, το δέρμα σου είναι συχνά κόκκινο και ερεθισμένο. Φόρεσε χαλαρά ρούχα στο ραντεβού σου, ώστε να αισθάνεσαι άνετα αργότερα. Για το υπόλοιπο της ημέρας, θα πρέπει να αποφύγεις την υπερβολική τριβή (δηλαδή, για παράδειγμα, να μην έρθεις σε σεξουαλική επαφή με τον σύντροφό σου), γιατί μπορεί να καταλήξεις με ακόμα περισσότερο ερεθισμό. Tα καλά νέα είναι ότι η κοκκινίλα θα κρατήσει μόνο μια ημέρα.

5. Η κρέμα υδροκορτιζόνης μπορεί να απαλύνει το δέρμα σου

Σύμφωνα με τη Marta, ο ταχύτερος τρόπος για να μετριαστεί ο ερεθισμός μετά την αποτρίχωση είναι η εφαρμογή μιας κρέμας με υδροκορτιζόνη που διατίθεται σε φαρμακεία. «Καταπραΰνει τη φλεγμονή, μειώνει την κνησμό και την κοκκινίλα», λέει.

6. Άφησε το δέρμα σου να ηρεμήσει πριν βγεις στην παραλία

Αν ελπίζεις ότι θα είσαι έτοιμη για μπάνιο μετά το τέλος της αποτρίχωσης σου, θα σε απογοητεύσουμε. Το δέρμα σου χρειάζεται μια αναπνοή μετά από μια αποτρίχωση με κερί. Οπότε κανόνισε να πας στη θάλασσα την επόμενη ημέρα.