Πώς να αντιμετωπίσεις τον καλοκαιρινό ιδρώτα

16.06.2019
Πώς να αντιμετωπίσεις τον καλοκαιρινό ιδρώτα
Υπάρχει κάτι αρνητικό στους καλοκαιρινούς μήνες, αλλά δε χρειάζεται να απελπίζεσαι

Η αλήθεια είναι ότι έχουμε ένα συγκεκριμένο, μεγάλο πρόβλημα με το καλοκαίρι και περιλαβάνει τον τρόπο που φτιάχνουμε τα μαλλιά μας, ποια υφάσματα μπορούμε να φορέσουμε και κάνει την καθημερινότητα μας λίγο ζόρικη. Το πρόβλημα αυτό; Ο ιδρώτας. Ναι, είναι φυσικό και ναι, συμβαίνει σε όλες, αλλά δεν χρειάζεται να το αφήσουμε να μας καταστρέψει μια όμορφη μέρα.

Δες και αυτό: Τι να κάνεις αν έφυγες από το σπίτι χωρίς να βάλεις αποσμητικό

Συγκεντρώσαμε κάποιες βασικές συμβουλές από τη δερματολόγο Dr. Macrene Alexiades για το πώς μπορούμε να κάνουμε τον καλοκαιρινό ιδρώτα πιο υποφερτό.

Εφαρμογή όπου χρειάζεται
Ποιος λέει ότι αποσμητικό μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο κάτω από τα χέρια; Εντάξει, η αλήθεια είναι αυτό ισχυρίζονται όλες οι διαφημίσεις, αλλά εάν μπορεί να λειτουργήσει εκεί, μπορεί να λειτουργήσει και σε άλλες περιοχές. Ενώ δεν συνιστούμε την εφαρμογή σε ιδιαίτερα ευαίσθητες περιοχές, μπορεί να σε βοηθήσει σε σημεία όπως το πίσω μέρος του λαιμού ή κάτω από τη γραμμή του σουτιέν. «Ψάξε για αποσμητικά που περιέχουν χλωριούχο αργίλιο», συνιστά ο η Alexiades.

Αυτό το είδες; Τελικά, ποια στιγμή της ημέρας είναι καλύτερο να κάνεις ντους;

Προϊόντα με μέντα
Εφάρμοσε λοσιόν με μέντα σε όλα τα άκρα σου για μια αίσθηση δροσιάς.ίναι κάτι σαν το πακέτο της Dentene για το στόμα σας, εκτός από το σώμα σας. Δεν είναι κακό.

Ετοιμάσου σωστά
"Φόρεσε υφάσματα που 'αναπνέουν', όπως τα λινά και απόφυγε υφάσματα όπως το μετάξι. Βεβαιώσου ότι διατηρείς το περιβάλλον σου ελεγχόμενο ώστε να ταιριάζει στις ανάγκες σου. Όσο για άλλες αλλαγές στον τρόπο ζωής, δοκίμασε τις βαθιές αναπνοές και τον διαλογισμό για να μειώσεις την εφίδρωση που προκαλείται από το στρες", λέει η Alexiades.

Διάβασε επίσης: Ο απόλυτος οδηγός για την καλοκαιρινή φροντίδα της επιδερμίδας σου

Εάν χρειάζεσαι επαγγελματική βοήθεια
"Το Botox στη μασχάλη λειτουργεί πολύ καλά και ελέγχει την εφίδρωση για εννέα μήνες", λέει η Alexiades. "Δεν είχα ασθενείς να διαμαρτύρονται για αντισταθμιστική εφίδρωση αλλού, αλλά είναι ένα πιθανό αποτέλεσμα, οπότε να είσαι έτοιμη γι 'αυτό - για παράδειγμα, αυξημένη εφίδρωση στις παλάμες".