Τρεις τρόποι να αυξήσεις τη διάρκεια του αποσμητικού σου

25.07.2019
Τρεις τρόποι να αυξήσεις τη διάρκεια του αποσμητικού σου
Εφάρμοσε αυτά τα tips για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο

Ένα από τα πράγματα που πρέπει να έχουμε πάντα στο νεσεσέρ μας, είτε είναι χειμώνας είτε καλοκαίρι, είναι αποσμητικό.

Δες και αυτό: Πώς να απαλλαγείς από τα πετσάκια στα νύχια σου χωρίς να τα κόψεις

Παρ'όλο που δε μπορείς να αποφύγεις την εφίδρωση δεν μπορείς να την αποφύγεις, αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να βρεις τρόπο να κάνεις το αποσμητικό σου να διαρκεί περισσότερο.

Πώς; Με τις παρακάτω χρήσιμες συμβουλές.

Tip #1
Το ξύρισμα και ο συχνός καθαρισμός/ πλύσιμο της περιοχής της μασχάλης βοηθούν τα αντιιδρωτικά να λειτουργούν ακόμη καλύτερα, μιας και η έντονη τριχοφυΐα ευνοεί τη συσσώρευση των βακτηρίων που προκαλούν οσμή και ευδοκιμούν σε συνδυασμό με τα νεκρά κύτταρα του δέρματος, τη λιπαρότητα και τον ιδρώτα. Με αυτόν τον τρόπο, τα αποσμητικά δρουν κατευθείαν στην πηγή του ιδρώτα και της οσμής.

Αυτό το είδες; Λάδι καρύδας: Τα οφέλη του για το πρόσωπό σου, σύμφωνα με τους δερματολόγους

Tip #2
Έχεις παρατηρήσει ότι όταν φοράς μερικά ρούχα πάντα ιδρώνεις, ενώ όταν φοράς άλλα όχι; Δεν είναι μόνο ο τύπος του υφάσματος (τα βαμβακερά είναι ιδανικά για να αποφύγεις την έντονη εφίδρωση) αλλά το πώς αυτό εφαρμόζει στο σώμα σου. Για παράδειγμα αν το μπλουζάκι που φοράς είναι πολύ εφαρμοστό ή στενό στο σώμα σου, προκαλεί μεγαλύτερη εφίδρωση σε συνδυασμό με την υψηλή θερμοκρασία, κάνοντας το αποσμητικό να κολλάει πάνω του.

Δες επίσης: Θέλεις να σπάσεις τη φουσκάλα στο πόδι σου; Διάβασε αυτό

Tip #3
Εκτός από το πρωί, σύμφωνα με μελέτες τα αποσμητικά λειτουργούν καλύτερα όταν τα εφαρμόζεις αποβραδίς. Κι αυτό γιατί, κατά τη διάρκεια της νύχτας, οι ιδρωτοποιοί αδένες είναι λιγότερο ενεργοί και η επιδερμίδα πιο στεγνή με αποτέλεσμα να απορροφάται καλύτερα και πιο σταδιακά. Στην ουσία δηλαδή, φροντίζεις από το προηγούμενο βράδυ να μην ιδρώσεις υπερβολικά την επόμενη μέρα.