Ο λόγος για τον οποίο τρώμε τα νύχια μας, σύμφωνα με τους ψυχολόγους

12.01.2020
Ο λόγος για τον οποίο τρώμε τα νύχια μας, σύμφωνα με τους ψυχολόγους
Η αιτία πίσω από αυτήν την ενοχλητική συνήθεια

Τρως και εσύ τα νύχια σου;

Η συνήθεια αυτή δεν είναι καθόλου ασυνήθιστη. Έρευνες δείχνουν ότι περίπου το 50% των παιδιών ηλικίας 10 έως 18 δαγκώνουν τα νύχια τους. Η συνήθεια τείνει να μειώνεται στα τέλη της εφηβείας και στις αρχές της δεκαετίας των '20, και συνήθως απομακρύνεται τελείως στα 30.

Δες και αυτό: Πώς να απαλλαγείς από τα πετσάκια στα νύχια σου χωρίς να τα κόψεις

Σε ό,τι αφορά τους ενήλικες, το δάγκωμα των νυχιών και το δάγκωμα των νυχιών είναι συνήθως μια απάντηση στο άγχος, εξηγεί η Nancy B. Irwin, γιατρός ψυχολογίας και κλινική υπνωτίστρια με έδρα το Λος Άντζελες.

"Όταν αισθανόμαστε ανήσυχοι και αγχωμένοι, μια επαναλαμβανόμενη κινητική διαδικασία είναι χρήσιμη για τη διαχείριση του στρες", προσθέτει η κλινική ψυχολόγος Jeanette Raymond. "Επειδή αυτή η διαδικασία περιλαμβάνει ένα μέρος του σώματός μας, αισθανόμαστε το αποτέλεσμα στο σώμα μας, το οποίο είναι πολύ πιο εύκολο να αντέξουμε από ένα συναισθηματικό τυφώνα πάνω στο οποίο έχουμε λίγο έλεγχο".

Αυτό το είδες; Το manicure που έκλεψε τις εντυπώσεις στο NYFW 2019

Το δάγκωμα των νυχιών μπορεί επίσης να αντικατοπτρίζει το άγχος ή το θυμό μας, προσθέτει η εξουσιοδοτημένη θεραπεύτρια Rachel Kazez με έδρα το Σικάγο. Μερικές φορές, χρησιμεύει ως εργαλείο για την καταπολέμηση των παρορμήσεων, κάτι που ισχύει και για τα παιδιά.

Σκέψου το δάγκωμα των νυχιών ως μια πολύ ήπια μορφή αυτοτραυματισμού - κάτι που μετατοπίζει το άγχος και επιβεβαιώνει την ύπαρξή σου όταν αισθάνεσαι χαμένη, φυσικά σε ήπια επίπεδα.

Διάβασε επίσης: Τα μόνα 12 beauty tips που χρειάζεται να ξέρεις

"Τα νύχια είναι ορατά και εύκολα σαν επιλογή, χωρίς να επιτίθεσαι στο σώμα σου με κάποιο άλλο πιο επιβλαβή τρόπο", λέει η Raymond. Αν όμως το παρακάνεις, θα μπορούσες να βλάψεις την επιδερμίδα σου, το οποίο θα μπορούσε να σε βλάψει ή να προκαλέσει μόλυνση σε ορισμένες περιπτώσεις. .

Ευτυχώς, το δάγκωμα των νυχιών, όπως πολλές κακές συνήθειες παιδικής ηλικίας, τείνει να απομακρύνεται λίγο πολύ από μόνη της. Εάν έχεις μεγαλώσει και το δάγκωμα των νυχιών σου δεν έχει σταματήσει καθόλου, υπάρχει ακόμα ελπίδα. "Ευτυχώς, είναι αρκετά εύκολο να σταματήσεις με μια ποικιλία τεχνικών χαλάρωσης, συμπεριλαμβανομένης της σωματικής άσκησης", λέει η Irwin. "Οτιδήποτε περιλαμβάνει κινήσεις ρίψης ή τράνταγμα απελευθερώνει το παγιδευμένο άγχος έτσι ώστε ο πάσχων να μπορεί να φτάσει στην ηρεμία."