Αυτά είναι τα πιο ακριβά συστατικά αρωμάτων στον κόσμο

30.09.2019
Αυτά είναι τα πιο ακριβά συστατικά αρωμάτων στον κόσμο
Τα συστατικά που κάνουν ένα άρωμα ιδιαίτερο και κυρίως, ακριβό

Έχεις αναρωτηθεί γιατί πολλά αρώματα κοστίζουν τόσα πολλά χρήματα; Το μυστικό βρίσκεται στα κύρια συστατικά.

Δες και αυτό: 6 ανέξοδα beauty tips που πρέπει να δοκιμάσεις άμεσα!

Παρακάτω θα μάθεις τα πιο ακριβά συστατικά αρωμάτων στον κόσμο:

Γιασεμί

Το γιασεμί και η συνθετική του έκδοση χρησιμοποιούνται σε περισσότερο από το 80% όλων των γυναικείων αρωμάτων. Αλλά το πραγματικό υλικό είναι ακριβό. Λόγω της τεράστιας ποσότητας των λουλουδιών που χρειάζονται για την παραγωγή του ελαίου που απαιτείται για την αρωματοποιία, η τιμή του γιασεμιού είναι πολύ υψηλή.

Επιπλέον, ο άνθος γιασεμιού είναι εξαιρετικά εύθραυστος και πρέπει να τοποθετείται σε ειδικά καλάθια για να προστατευτούν τα πέταλα του, ενώ η επεξεργασία πρέπει να είναι άμεση.

Τριαντάφυλλο Βουλγαρίας

Όπως το γιασεμί, το τριαντάφυλλο βρίσκεται στα περισσότερα αρώματα. Ωστόσο, η αυξανόμενη παραγωγή είναι ακόμη πιο έντονη και συνεπώς πιο ακριβή από το γιασεμί.

Η Rose Valley στη Βουλγαρία παράγει το 70 τοις εκατό του ροδελαίου παγκοσμίως. Η περίοδος συλλογής σε αυτή την κοιλάδα χρονολογείται σε περισσότερα από 300 χρόνια και είναι πολύ σύντομη. Οι εργαζόμενοι (συνήθως γυναίκες) έχουν μόνο λίγες εβδομάδες από τον Μάιο έως τον Ιούνιο για να πάρουν τα λουλούδια και πρέπει να κάνουν τις εργασίες τους στο σκοτάδι πριν από την ανατολή. Κάθε λουλούδι πρέπει να κόβεται ξεχωριστά, τοποθετείται σε καλάθια και στη συνέχεια μεταφέρεται αμέσως σε αποστακτήριο.

Αυτό το είδες; Το μυστικό για να μη χάνεται γρήγορα η μυρωδιά από το άρωμά σου

Ιρις

Ο James Craven, αρχειοφύλακας αρωμάτων στο Les Senteurs στο Λονδίνο, λέει πως η ίριδα είναι ένα από τα τρία πιο ακριβά συστατικά στον κόσμο. Και αυτό επειδή είναι πολύ μεγάλη και δύσκολη διαδικασία να φτιαχτεί άρωμα από αυτήν. Χρειάζονται τόνοι σπόρων ίριδας ηλικίας 2 έως 5 ετών για να παραχθούν 2 κιλά αιθέριου ελαίου.

Ούτι

Το ούτι προέρχεται από το ξύλο ενός άγριου τροπικού δέντρου, το ξύλο του οποίου πρέπει να μολυνθεί με ένα τύπο μούχλας που ονομάζεται "Phialophora parasitica", το οποίο προκαλεί το ξύλο να παράξει το ούτι. Μόνο το 2% των δέντρων αυτών παράγει το ούτι, καθιστώντας το εξαιρετικά πολύτιμο και ακριβό. Το περιοδικό Fortune αναφέρει ότι το αιθέριο έλαιο, που χρησιμοποιείται στα αρώματα, μπορεί να πουληθεί για περισσότερα από 5.000 δολάρια το μισό κιλό.

Διάβασε επίσης: Τρεις τρόποι να αυξήσεις τη διάρκεια του αποσμητικού σου

Μόσχος

Ενώ ο φυσικός μόσχος είναι ένα από τα πιο ακριβά ζωικά προϊόντα στον κόσμο, η συντριπτική πλειοψηφία των μυκήτων που παράγονται και πωλούνται στον κόσμο αυτές τις μέρες είναι συνθετική. Γιατί; Γιατί για να αποκτήσεις τον πραγματικό, αυθεντικό, φυσικό μόσχο, πρέπει πρώτα να σκοτώσεις ένα αρσενικό ζαρκάδι, το οποίο είναι ένα απειλούμενο ζώο.