Έχεις συχνά ημικρανίες; Αυτό είναι το συστατικό που μπορεί να φταίει!

01.10.2019
Έχεις συχνά ημικρανίες; Αυτό είναι το συστατικό που μπορεί να φταίει!
Το φαινομενικά αθώο συστατικό που μπορεί να προκαλέσει περισσότερα απ'ότι περιμένες!

Ολοένα και περισσότερες γυναίκες αρχίζουν να έχουν έναν πιο ενεργό ρόλο σε ό,τι αφορά τις ρουτίνες περιποίησης, και η επίγνωση των συστατικών είναι ένα τεράστιο βήμα σε ό,τι αφορά τις υπεύθυνες αγορές. Μέχρι αυτό το σημείο, θα έχεις σίγουρα μάθει τα επιβλαβή συστατικά, όπως τα parabens και η φορμαλδεΰδη, αλλά υπάρχει και μια άλλη επικίνδυνη ουσία που δεν έχει τραβήξει τόσο πολύ την προσοχή του κοινού, και έχει μια πολύ πιο αθώα ονομασία: το άρωμα.

Δες και αυτό: Απαλή επιδερμίδα: Τα καλύτερα tips για να την αποκτήσεις

Η Emilie Hoyt, ιδρύτρια και διευθύνουσα σύμβουλος του beauty brand Lather, έμαθε για τους κινδύνους του αρώματος με έναν πολύ προσωπικό τρόπο. Από την πρώιμη παιδική ηλικία υπέφερε από ημικρανίες τόσο σοβαρές, που έχασε προσωρινά την όραση και την ικανότητά της να μιλήσει. Στα πρώτα της χρόνια, ανακάλυψε ότι τα συμπτώματά της πυροδοτήθηκαν από τα συνθετικά αρώματα και τα τεχνητά συστατικά. Ήταν αυτή ακριβώς η συνειδητοποίηση-και η μετέπειτα εκτίμηση για φυσικές εναλλακτικές λύσεις, που καλλιέργησε το πάθος της Hoyt για την αρωματοθεραπεία και την περιποίησης της επιδερμίδας, και τελικά την οδήγησε να ξεκινήσει τη δική της σειρά με προϊόντα wellness χωρίς άρωμα, χρώμα, parabens και ορυκτέλαιο.

Η διαδικασία δημιουργίας προϊόντων που δεν περιλαμβάνουν αυτές τις ενώσεις δεν επηρεάζει την αποτελεσματικότητα ή την απόδοσή τους. Δεν υπάρχει ανάγκη για άρωμα στην περιποίηση του δέρματος. Ακόμα, τα συνθετικά αρώματα μπορούν να βρεθούν στα πάντα, από την ενυδάτωση έως τα καθαριστικά και τις κρέμες ματιών. Γιατί; Επειδή οι καταναλωτές θέλουν τα προϊόντα ομορφιάς τους να μυρίζουν όμορφα. Αλλά οι συνέπειες είναι δυσάρεστες, καθώς όχι μόνο αποτελούν ευαισθητοποιητικό συστατικό για όλους τους τύπους δέρματος, αλλά, όπως και στην περίπτωση της Hoyt, τα συνθετικά αρώματα μπορούν να αποδειχθούν ακόμη πιο επιζήμια για εκείνες με αλλεργίες στα συστατικά τους.

Αυτό το είδες; Εσύ ξέρεις τη μεγαλύτερη τάση περιποίησης για το Φθινόπωρο;

Η Hoyt μοιράζεται όσα πρέπει να ξέρεις για τους κινδύνους των συνθετικών αρωμάτων και πώς να τα αποφύγεις στη ρουτίνα φροντίδας της επιδερμίδας σου.

Οι κίνδυνοι του αρώματος.
Όταν πολλοί από εμάς σκεφτόμαστε το άρωμα, σκεφτόμαστε ευχάριστες μυρωδιές. Αλλά το άρωμα υπάρχει στα πάντα γύρω μας - τα αυτοκίνητά μας, τις σακούλες απορριμμάτων, τα προϊόντα γυναικείας υγιεινής - και κάνει πολλά περισσότερα από το να κάνει απλά αυτά τα αντικείμενα να μυρίζουν με έναν συγκεκριμένο τρόπο. Το 99% των Αμερικανών εκτίθεται σε αρωματισμένα προϊόντα τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα. Τα χημικά αρώματα έχουν συνδεθεί με μια πληθώρα προβλημάτων υγείας, από ημικρανίες, αναπνευστικά προβλήματα, ερεθισμούς του δέρματος και των ματιών, ενδοκρινικές διαταραχές, γενετικές ανωμαλίες και ακόμη και καρκίνο.

Διάβασε επίσης: Φάκελος Ομορφιά: Όλα όσα χρειάζεται κάθε γυναίκα στην καθημερινότητά της

Εντοπίζοντας τα συνθετικά αρώματα στην περιποίηση της επιδερμίδας
Μπορεί να εκπλαγείς από το πόσα προϊόντα ομορφιάς περιλαμβάνουν συνθετικά αρώματα. "Οι λέξεις 'καθαρό', 'φυσικό' και 'πράσινο' σημαίνουν διαφορετικά πράγματα για τον καθένα, γι 'αυτό είναι καλύτερο να δεις τον κατάλογο των συστατικών", συμβουλεύει η Hoyt. "Το βασικό ζήτημα είναι ότι μέσα σε αυτή τη λέξη, δεν ξέρεις ποια συστατικά αποτελούν αυτό το συγκεκριμένο άρωμα".

Η Hoyt προειδοποιεί ότι ακόμη και αν το "φυσικό άρωμα" περιλαμβάνεται στον κατάλογο των συστατικών, θα πρέπει να κάνεις περαιτέρω έρευνα στο website της μάρκας, όπου θα πρέπει να αναφέρονται όλα τα συστατικά που χρησιμοποιούνται. Στη συνέχεια, μπορείς να επιβεβαιώσεις εάν το φυσικό άρωμα είναι πραγματικά φυτικό.

Ενώ η Hoyt πιστεύει ότι έχουμε ακόμα πολύ δρόμο, παρατηρεί πρόοδο στον κλάδο και από την πλευρά των καταναλωτών. "Τα καλά νέα είναι ότι οι άνθρωποι γίνονται πολύ πιο ευαισθητοποιημένοι και ενθουσιασμένοι για να αναλάβουν την ευθύνη και να διερευνήσουν", παρατηρεί η Hoyt.