Ντεκολτέ: Η περιοχή του σώματος που προδίδει την ηλικία σου

Ντεκολτέ: Η περιοχή του σώματος που προδίδει την ηλικία σου
ΠΗΓΗ:@trishinaly
Χρειάζεται μια σωστή ρουτίνα περιποίησης και η περιοχή του ντεκολτέ.

Η περιοχή του ντεκολτέ είναι συχνά παραμελημένη, αν και παίζει σημαντικό ρόλο στην εμφάνιση μιας γυναίκας, καθώς με την πάροδο του χρόνου μπορεί να δείξει σημάδια γήρανσης. Ο ήλιος και οι περιβαλλοντικοί ρύποι αφήνουν το αποτύπωμά τους στην ευαίσθητη αυτή ζώνη και γι' αυτό είναι σημαντικό να ξεκινήσεις από νωρίς μια στοχευμένη ρουτίνα φροντίδας.

Γιατί το ντεκολτέ «προδίδει» την ηλικία;

Το δέρμα στο ντεκολτέ και στο λαιμό είναι πιο λεπτό και ευαίσθητο από αυτό του προσώπου. Με λιγότερους σμηγματογόνους αδένες, η περιοχή αυτή είναι πιο επιρρεπής σε ξηρότητα, ερεθισμούς και βλάβες από τον ήλιο, κάτι που την κάνει να γερνά πιο γρήγορα.

Πώς να φροντίσεις το ντεκολτέ σου:

Βήμα 1: Καθαρισμός

Είναι σημαντικό να περιλαμβάνεις και το λαιμό και το ντεκολτέ στη ρουτίνα καθαρισμού του προσώπου σου. Καθώς το μακιγιάζ και οι ρύποι συσσωρεύονται και στις περιοχές αυτές, θα πρέπει να τις καθαρίζεις καθημερινά με ένα απαλό καθαριστικό, όπως κάνεις και με το πρόσωπό σου.

Βήμα 2: Απολέπιση

Δύο φορές την εβδομάδα, μην ξεχνάς να κάνεις απολέπιση στην περιοχή του ντεκολτέ. Χρησιμοποίησε προϊόντα που περιέχουν οξέα όπως τα ΑΗΑ ή τα ΒΗΑ, τα οποία θα απομακρύνουν τα νεκρά κύτταρα και θα βελτιώσουν την υφή του δέρματός σου.

Βήμα 3: Αντιγηραντική φροντίδα

Για να διατηρήσεις το ντεκολτέ σου νεανικό, χρειάζεσαι προϊόντα πλούσια σε αντιγηραντικά συστατικά. Η ρετινόλη, η βιταμίνη C και τα πεπτίδια είναι ιδανικές επιλογές που θα τονώσουν την παραγωγή κολλαγόνου και θα διατηρήσουν την επιδερμίδα ενυδατωμένη και λεία. Αν έχεις πανάδες, μπορείς να χρησιμοποιήσεις κρέμες με λευκαντικούς παράγοντες για να απαλύνεις την όψη τους.

Βήμα 4: Αντηλιακή προστασία

Όπως προστατεύεις το πρόσωπό σου από τις ακτίνες του ήλιου, το ίδιο πρέπει να κάνεις και με το ντεκολτέ. Η καθημερινή χρήση αντηλιακού, είτε έχει ήλιο, είτε συννεφιά, είναι απαραίτητη για να προλάβεις τις ρυτίδες και τις φθορές που προκαλεί η υπεριώδης ακτινοβολία.

Beauty tip: Αν επιθυμείς πιο άμεσα αποτελέσματα, μπορείς να συμβουλευτείς έναν δερματολόγο, ο οποίος θα σου προτείνει θεραπείες όπως χημικά peelings, μικροδερμοαπόξεση ή ακόμα και Botox, για να ανανεώσεις την εμφάνιση της περιοχής του ντεκολτέ.

Τελευταία τροποποίηση στις 28.09.2024 - 23:36