Όσα πρέπει να ξέρεις για την αποτρίχωση με λέιζερ πριν κλείσεις το ραντεβού σου

Όσα πρέπει να ξέρεις για την αποτρίχωση με λέιζερ πριν κλείσεις το ραντεβού σου
ΠΗΓΗ:@kalininaana
Όλες οι λεπτομέρειες για την αποτρίχωση λέιζερ

Η ιδέα της αποτρίχωσης με λέιζερ και της δυνατότητας να μην χρειάζεται να ξυρίζεσαι ξανά είναι προφανώς ελκυστική. Οι μέρες που πέρναγες πολύ χρόνο στο ντουζ προσπαθώντας να αφαιρέσεις και την παραμικρή τρίχα που έχει το σώμα σου, θα είναι παρελθόν. Η αποτρίχωση με λέιζερ μπορεί να σου εξοικονομήσει χρόνο, χρήματα και κόπο μακροπρόθεσμα, αλλά είναι αναμφίβολα μια επένδυση.

Πριν δεσμευτείς σε μια τέτοια διαδικασία, είναι σημαντικό να κάνεις την έρευνά σου, ώστε να έχεις μια γενική ιδέα για το τι να περιμένεις. Πρέπει να σκεφτείς το κόστος, ορισμένους κανόνες που πρέπει να ακολουθήσεις πριν και μετά τη θεραπεία για τα καλύτερα αποτελέσματα, καθώς και τη διαδικασία στο ραντεβού. Η χρονική στιγμή που θα επιλέξεις να ξεκινήσεις την αποτρίχωση με λέιζερ είναι επίσης πολύ σημαντική.

Αν σκέφτεσαι να ξεκινήσεις αποτρίχωση με λέιζερ για πρώτη φορά, παρακάτω σου απαντάω στις πιο συχνές ερωτήσεις σχετικά με τη συγκεκριμένη μέθοδο αποτρίχωσης.

Πώς λειτουργεί η αποτρίχωση με λέιζερ;

Η αποτρίχωση με λέιζερ λειτουργεί εκπέμποντας μια μονοχρωματική δέσμη φωτός που διέρχεται από την επιδερμίδα και αποτρέπει τον αναπαραγωγικό κύκλο της τρίχας μέσα στον θύλακα. Το λέιζερ στοχεύει την χρωστική ουσία της τρίχας, γεγονός που την καθιστά αποτελεσματική για μακροχρόνια αποτελέσματα.

Οι περιοχές που μπορείς να κάνεις αποτρίχωση διαφέρουν ανάλογα με το σπα, αλλά γενικά μπορείς να κάνεις αποτρίχωση σε οποιαδήποτε περιοχή έχει τρίχες και συνήθως ξυρίζεται. Αυτό περιλαμβάνει τα πόδια, τις μασχάλες, τα χέρια, τη γραμμή μπικίνι, την πλάτη, το πρόσωπο, τη χαμηλή κοιλιά και ακόμη και πλήρη μπικίνι.

Είναι ασφαλής η αποτρίχωση με λέιζερ;

Αν και η αποτρίχωση με λέιζερ θεωρείται δημοφιλής αισθητική θεραπεία, πολλοί αναρωτιούνται αν είναι ασφαλής. Εν συντομία, ναι, είναι ασφαλής, αρκεί να χρησιμοποιούνται τα κατάλληλα λέιζερ με τις σωστές ρυθμίσεις και να τηρούνται τα σωστά πρωτόκολλα. Για παράδειγμα, για ανοιχτόχρωμες επιδερμίδες χρησιμοποιείται το λέιζερ Alexandrite, ενώ για σκούρες επιδερμίδες χρησιμοποιείται ο ND YAG.

Πόνος από την αποτρίχωση με λέιζερ

Ο πόνος είναι σχετικός και εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το άτομο που υποβάλλεται στη θεραπεία. Επιπλέον, η περιοχή όπου γίνεται η αποτρίχωση παίζει ρόλο.

Είναι μόνιμο το αποτέλεσμα;

Αν και συχνά θεωρείται μόνιμη θεραπεία, η αποτρίχωση με λέιζερ έχει ως στόχο τη μείωση της ανάπτυξης των τριχών. Μπορείς να περιμένεις πολύ λιγότερη ανάπτυξη μετά από έξι ή περισσότερες συνεδρίες, αλλά το πόσο διαρκούν τα αποτελέσματα ποικίλλει. Το κλειδί είναι η συνέπεια. Αν σταματήσεις τη θεραπεία πριν από τον προτεινόμενο αριθμό συνεδριών, μπορεί να δεις τις τρίχες σου να ξανά βγαίνουν σε μερικούς μήνες.

Πόσες συνεδρίες χρειάζονται;

Ανάλογα με την περιοχή που επιλέγεις, μπορεί να χρειαστούν δύο έως τρεις συνεδρίες για να αρχίσεις να βλέπεις αποτελέσματα. Ωστόσο, όλοι είναι διαφορετικοί και οι χρόνοι μπορεί να διαφέρουν. Το πιο μόνιμο αποτέλεσμα συνήθως απαιτεί έξι έως οκτώ συνολικές συνεδρίες, οι οποίες θα πρέπει να γίνονται ανά έξι εβδομάδες.

Παρενέργειες της αποτρίχωσης με λέιζερ

Η αποτρίχωση με λέιζερ δεν έχει πολλές παρενέργειες. Αμέσως μετά τη θεραπεία, μπορεί να υπάρξει κάποια ερυθρότητα, ερεθισμός και φλεγμονή, που συνήθως υποχωρούν εντός λίγων ωρών έως ημερών.

Μπορείς να κάνεις αποτρίχωση με λέιζερ κατά την εγκυμοσύνη;

Αν είσαι έγκυος, θα πρέπει να συμβουλευτείς τον γιατρό σου πριν κάνεις αποτρίχωση με λέιζερ. Συνήθως είναι ασφαλές, εκτός από την περιοχή της γραμμής μπικίνι ή της κοιλιάς.

Πότε να ξεκινήσεις θεραπείες αποτρίχωσης

Η καλύτερη περίοδος για να ξεκινήσεις αποτρίχωση με λέιζερ είναι το φθινόπωρο ή το χειμώνα. Οι ψυχρότεροι μήνες είναι ιδανικοί.

Πώς να προετοιμαστείς για την αποτρίχωση με λέιζερ

Αν προγραμματίζεις ραντεβού για αποτρίχωση με λέιζερ την άνοιξη ή το καλοκαίρι, θα πρέπει να προσέξεις να μην εκθέσεις την επιδερμίδα σου στον ήλιο και να φοράς υψηλό SPF. Επίσης, θα πρέπει να αποφεύγεις προϊόντα αυτομαυρίσματος την ημέρα του ραντεβού.

Αν πρόκειται να κάνεις αποτρίχωση σε περιοχές με πολλές τρίχες, όπως μπικίνι, πόδια ή πλάτη, ξυρίσου μία ή δύο ημέρες πριν. Πρέπει επίσης να αποφύγεις ρετινοειδή και αντιβιοτικά για μερικές ημέρες πριν από τη θεραπεία.

Πόσο διαρκεί;

Η αποτρίχωση με λέιζερ είναι γρήγορη και διαρκεί συνήθως από 10 έως 30 λεπτά, ανάλογα με την περιοχή. Οι μικρές περιοχές, όπως οι μασχάλες, χρειάζονται 10 λεπτά ή λιγότερο, ενώ οι μεγαλύτερες περιοχές, όπως η πλάτη ή τα πόδια, μπορεί να διαρκέσουν πάνω από 30 λεπτά.

Μετά την αποτρίχωση

Η φροντίδα μετά την αποτρίχωση είναι απλή: να αποφεύγεις ζεστά ντους, σάουνες ή ατμόλουτρα αμέσως μετά, αν και μπορείς να κάνεις χλιαρά ντους. Δεν θα πρέπει να γυμνάζεσαι την ίδια μέρα της θεραπείας, αλλά μόλις περάσει ο ερεθισμός, μπορείς να επιστρέψεις στις προπονήσεις.

Είναι σημαντικό να γνωρίζεις ότι μπορείς να ξυριστείς μεταξύ των συνεδριών, αλλά δεν μπορείς να κάνεις αποτρίχωση ή να βγάλεις τρίχες με το τσιμπιδάκι, καθώς αυτές οι μέθοδοι αφαιρούν τις τρίχες από τη ρίζα, επηρεάζοντας την αποτελεσματικότητα της θεραπείας.

Τελευταία τροποποίηση στις 19.10.2024 - 00:06