Η Ελένη θα μας σερβίρει... φασολάδα!

09.09.2011
Αγαπημένε μου Σωτήρη, Από την ιστορική μετακίνηση της Ελένης Μενεγάκη στη μεσημεριανή ζώνη και όπως μας τη «σερβίρουν» στο δελτίο Τύπου του Alpha, καταλαβαίνεις σε πόση υπόληψη μας έχουν οι Γερμανοί. «Εμείς οι Έλληνες πίνουμε τον καφέ μας κάθε ώρα της ημέρας» λέει χαρακτηριστικά και μπορείς φανταστείς πώς έπεισαν την Ελένη

Αγαπημένε μου Σωτήρη,




Από την ιστορική μετακίνηση της Ελένης Μενεγάκη στη μεσημεριανή ζώνη και όπως μας τη «σερβίρουν» στο δελτίο Τύπου του Alpha, καταλαβαίνεις σε πόση υπόληψη μας έχουν οι Γερμανοί. «Εμείς οι Έλληνες πίνουμε τον καφέ μας κάθε ώρα της ημέρας» λέει χαρακτηριστικά και μπορείς φανταστείς πώς έπεισαν την Ελένη. Θα είπε εκείνη: «Εγώ μόνο καφέ σερβίρω κι αυτός πίνεται πρωί». Οι άλλοι θα αντέκρουσαν: «Τράβα μια βόλτα στις καφετέριες το μεσημέρι να δεις που όλοι πίνουν καφέ» και η πάλαι ποτέ «βασίλισσα» της πρωινής ζώνης δεν είχε παρά να συμφωνήσει στους χαλεπούς οικονομικά καιρούς.



Αυτό πάλι; Δεκαπέντε χρόνια τόσοι και τόσοι προσπάθησαν, αλλά δεν κατάφεραν να την «εκθρονίσουν» κι έρχονται οι Γερμανοί και μέσα σε μία νύχτα αφήνουν την πρωινή ζώνη χωρίς… βασίλισσα! Δεν ξέρω τι λένε εκεί στον Alpha (που όντως πίνουμε καφέ το μεσημέρι. Τον τρίτο, τον τέταρτο), αλλά πώς να το κάνουμε κι εμείς οι Έλληνες στη 1 το μεσημέρι (άντε στις 2) τρώμε, διότι πρέπει να ρίξουμε κάτι στο στομάχι μας. Οπότε, η εκπομπή της Ελένης θα πρέπει να λέγεται… «Φασολάδα με την Ελένη». Το ξέρω, μπανάλ για «βασίλισσα». Ας το κάνουν τότε… «Γιουβαρλάκια με την Ελένη» που ως φαϊ της προσφέρει πολλαπλή χαρά.



Αν η Μενεγακη θα είναι «βασίλισσα» και το μεσημέρι; Αυτό που γίνεται; Με τέτοιον ανταγωνισμό οι απέναντι ίσα που γίνεται και… Αυτοκράτειρα! Αν και μπορεί να δυσκολευτεί με τους συνονόματους της στον ΑΝΤ1, «Κωνσταντίνου και Ελένης». Σίγουρα η μετακίνηση της είναι όχι μόνο είναι το τηλεοπτικό γεγονός της χρονιάς, αλλά και ιστορική απόφαση. Η Μενεγάκη (μπορεί να στενοχωρηθεί μια ξανθιά ψυχή) είναι εκείνη που στη συνείδηση του κόσμου καθιέρωσε και ανέδειξε την πρωινή ζώνη. Είναι εκείνη που έχει συνδέσει το όνομά της αποκλειστικά με αυτή, που δύσκολα ο τηλεθεατής θα συνηθίσει στην ιδέα να τρώει και να την βλέπει.



Αλήθεια, οι νοικοκυρές που τόσα χρόνια είχαν μάθει να μαγειρεύουν και να ακούνε Ελένη, δεν βγαίνουν εκτός προγράμματος; Τι θα κάνουν τώρα; Θα βάζουν χύτρα στη 1 το μεσημέρι; Πάντως, η είδηση της μετακίνησης προβλημάτισε τους ανταγωνιστές και πλέον λέγεται ότι εξετάζουν κάθε ενδεχόμενο. Άμα δω και Γιώργο Παπαδάκη το μεσημέρι, πάει θα το πάθω το… τζετ λανγκ. Φαίη Σκορδά (εννοείται με Γιώργο Λιάγκα) ίσα ίσα θα χαρώ, διότι πέρυσι πολύ μου έλειψε από το μεσημέρι. Και η Κατερίνα Καραβάτου θα μου λείψει και η Χριστίνα Λαμπίρη.



Αγαπημένε μου, τόσες μεγάλες και απότομες αλλαγές πώς θα τις αντέξει ο οργανισμός μου; Ήδη με τόσες απουσίες με έχει πιάσει μελαγχολία. Άτιμη κρίση, στο ντιβάνι θα με στείλεις την τηλεθεάτρια.