Τράτζικ η Γιουροβίζιον, Κίτσου μου...

13.03.2012
Αγαπημένε μου Σωτήρη, Τελικά, εκεί στην ΕΡΤ με την Γιουρβίζιον το έκαναν όπως με την παροιμία… «είπαν της γριάς να χ**ει κι αυτή….». Είπαν φέτος να κάνουν έναν τελικό επηρεασμένο από την οικονομική κρίση κι αυτοί στο τέλος

Αγαπημένε μου Σωτήρη,

Τελικά, εκεί στην ΕΡΤ με την Γιουρβίζιον το έκαναν όπως με την παροιμία… «είπαν της γριάς να χ**ει κι αυτή….». Είπαν φέτος να κάνουν έναν τελικό επηρεασμένο από την οικονομική κρίση κι αυτοί στο τέλος μόνο τον… Καραγκιόζη δεν έβγαλαν με δίσκο να μαζέψει ψιλά για τα έξοδα της βραδιάς.

Είπαμε να κοπούν τα πολλά και τα υπερβολικά που γίνονταν στην εκάστοτε εκπροσώπηση τα τελευταία χρόνια, αλλά τούτοι φέτος έφτασαν στο άλλο άκρο. Κι έκαναν περικοπές ακόμη και στο όποιο γούστο και φαντασία υπήρχαν στον θεσμό.

Αθηνών Αρένα, Διογένης, Fever, σάλες και λαμπερούς καλεσμένους που έβλεπες στους προηγούμενους τελικούς τους ξεχνάς. Φέτος, είχαμε τρελή καινοτομία. Ο ελληνικός τελικός έγινε σε εμπορικό κέντρο των δυτικών προαστίων (η περιοχή επιλέχτηκε τυχαία; ήθελαν να μας πουν κάτι;) κάτω από τις κυλιόμενες σκάλες, με καλεσμένους περίεργα πιτσιρίκια, «μητσάρες» που ήθελαν να δουν τη μούρη τους στην τηλεόραση και θαμώνες του εμπορικού, που με τις τσάντες από τα ψώνια και τον καφέ στο χέρι, κοντοστάθηκαν να δουν τι γίνεται εκεί πέρα, που έχει μαζευτεί κόσμος.

Ψιτ, μην την ψάχνεις. Δεν υπήρχε αυτός ο τελικός. Πιο πρόχειρος… πεθαίνεις. Και πάνω στη σκηνή χτυπιόντουσαν οι υποψήφιοι. Πάρε τον έναν, χτύπα τον άλλον. Πιο ατάλαντος επίσης… πεθαίνεις! Με λίγα λόγια, εκεί στην ΕΡΤ είπαν να μας στείλουν μία ώρα αρχύτερα.

Μέχρι πέρυσι, ασχολιόμασταν με τον ήχο και το φωτισμό, αφού δεν υπήρχε «κομμένος» υποψήφιος που να μην τα ρίχνει εκεί. Φέτος, με τον ήχο δεν θα παραπονεθεί κανείς, playback γαρ. Αν και στα «ζωντανά» είχαμε κάτι μικροφωνισμούς, όπως στα πανηγύρια. Ένα, δύο, ένα το αυτοκίνητο με πινακίδα ΙΚΒ…εμποδίζει. Όσο για το φωτισμό; Φανταζόμαστε ότι υπεύθυνοι είναι του… εμπορικού κέντρου (να γλιτώσει και κάτι από την ΔΕΗ η ΕΡΤ), οπότε τα παράπονα εκεί. Χοχοχοχο. «Σατανικά» μυαλά, βρήκαν πώς να γλιτώσουν τη γκρίνια.

Κι αφήσαμε για το τέλος τους παρουσιαστές. Τράτζικ Κίτσου μου, τράτζικ. Το μαλλί του Γιώργου Φρατζεσκάκη έκλεψε την παράσταση. Προφανώς, λόγω κρίσης δεν του είχαν κομμώτρια και ήρθε η μπούκλα του κι έγινε σαν του… Γιάννη Μπουρνέλλη ένα πράγμα. Βρε μπας και ήταν αυτός; Την Μαρία Κοζάκου τη μισεί ο σκηνοθέτης; Καλέ, τι οικτρά κοντινά της έκαναν; Ιιιι Παναγιά μου, την τσάκισαν την γυναίκα.

Η, δε, εμφάνιση/ντύσιμο των παρουσιαστών; Βρήκαμε κάτι πρόχειρο στη ντουλάπα μας και το βάλαμε. Πάλι καλά που δεν τους φόρεσαν σκισμένα ρούχα για να δείξουν στην Ευρώπη πόσο αλύπητα μας έχει χτυπήσει η κρίση. Μετά από αυτά που είδαμε απόψε το βράδυ, ρωτώ την καλή μα την ΕΡΤ: Και για ποιο λόγο έπρεπε να συμμετέχουμε φέτος στην Γιουροβίζιον;

Υ.Γ. Η Άννα Βίσση τελικά, έχει κάνει και… θεία Πυθία; Βρε μέσα έπεσε το πρωί στο αποτέλεσμα, όταν έστειλε ευχές για καλή επιτυχία στην Ελευθερία Ελευθερίου και την Ήβη Αδάμου, στην Γιουροβίζιον. Γιατί, βλέπεις, το βράδυ στον διαγωνισμό των…τυφλών, τελικά κέρδισε η «μονόφθαλμη» Κυπραία Ελευθερίου!!!!