"Ευθέως"... ήττα Μπογδάνου από Μιχαλολιάκο!

25.10.2012
Αγαπημένε μου Σωτήρη, Τόσα άσκοπα ξενύχτια έχω κάνει, να μην έριχνα κι άλλο ένα για την πρεμιέρα του Κωνσταντίνου Μπογδάνου;

Ο συνεργάτης της Εύας Αντωνοπούλου, αυτός που κάθεται δίπλα της στον καναπέ και είναι λίγο πιο ομιλητικός από την Ελένη Μενεγάκη κάποτε στην Mega Banca, απέκτησε δική του εκπομπή. Συγκεκριμένα το μεταμεσονύχτιο πολιτικό talk show, «Ευθέως» και στην πρεμιέρα είχε καλεσμένο τον γγ γραμματέα της Χρυσής Αυγής, Νίκο Μιχαλολιάκο. Οπότε καταλαβαίνεις, ότι δεν γινόταν να το χάσω. Και φευ, μετά το τέλος αυτής, με σιγουριά σου λέω ότι έκανα το πιο άσκοπο ξενύχτι της ζωής μου!!!!

Δεν υπήρχε η εκπομπή που παρακολουθήσαμε και με μεγάλη επιείκεια προς τον Μπογδάνο (μην τον πληγώσουμε από το ξεκίνημα) πρόκειται για... δημοσιογραφική αποτυχία! Ένας χαμός, με τον γνωστό Μιχαλολιάκο να πιπιλίζει ξανά και ξανά τις ίδιες προκλητικές του απόψεις κι έναν οικοδεσπότη λίγο, πολύ λίγο για να συντονίσει την εκπομπή. Και όχι μόνο δεν την έφερε στα μέτρα του, αλλά ο Μιχαλολιάκος έβαλε γκολ από τα αποδυτήρια. Από το ξεκίνημα κιόλας, πήρε τον «αέρα» του παρουσιαστή, ο οποίος (άκουσον άκουσον) απλά ακολουθούσε τον χρυσαυγίτη γραμματέα στο παραλήρημα του.

Οι κατηγορίες από την πλευρά του καλεσμένου εκτοξεύονταν η μία μετά την άλλη (βασικά δεν τις προλαβαίναμε) και ο Μπογδάνος τι έκανε σε όλες αυτές; Με ύφος υπεροπτικό, του τύπου «είμαι πολύ μορφωμένος και πετάω και ωραίες λεξούλες... φερ' ειπείν) ρωτούσε τα δικά του σα να μην είχε ακούσει τα όσα του έσουρνε. Πίστευε ότι εκείνος κατεύθυνε τη συζήτηση (ποια συζήτηση, ούτε στα καφενεία του χωριού τέτοια οχλαγωγία που ο ένας μιλάει πάνω στον άλλο, λέγοντας ασυνάρτητα πράγματα) ενώ στην θλιβερή πραγματικότητα ο Μιχαλολιάκος τον είχε «κολλήσει» στον τοίχο. Δυστυχώς.

Γιατί όταν σε λέει «ψεύτη» «ανιστόρητο», «άσχετο», κατηγορεί το κανάλι που δουλεύεις ότι χρωστάει αριστερά και δεξιά, ότι οι μεγαλοδημοσιογράφοι του φρουρούνται και άλλα απίστευτα κι εσύ έχεις το ύφος της... ιερής αγελάδας ρωτώντας τα άσχετα, τι να σχολιάσεις. Καλά, εκεί που μένεις άφωνος ο τηλεθεατής είναι το εξής γεγονός. Στον Μπογδάνο σφύριζαν μετά από λίγο από το κοντρόλ τι να απαντήσει για τις κατηγορίες του Μιχαλολιάκου εναντίον του ΣΚΑΙ και στο ξεκούδονο εκείνος έλεγε: «Ναι, αλλά ο ΣΚΑΙ δεν χρωστάει λεφτά όπως είπατε». Δυστυχώς δεν μπορούσε να διαχειριστεί ούτε το «σκονάκι» του κοντρόλ κι έμοιαζε με.. τηλεκατευθυνόμενο που τού τελείωνουν οι μπαταρίες.

Για να μην πούμε το άλλο το απολαυστικό. Πάλι στο ξεκούδουνο, αρνήθηκε ότι δημοσιογράφοι του ΣΚΑΙ έχουν αστυνομικούς, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Επιτρέψτε μου επειδή δουλεύω εδώ και το ζω καθημερινά σας διαβεβαιώνω ότι δεν ισχύει αυτό που λέτε». Τότε ο καλεσμένος του έφερε το παράδειγμα του Νίκου Ευαγγελάτου και η αμήχανη απάντηση Μπογδάνου ήταν «Αυτό δεν έχει πέσει στην αντίληψή μου»!!! Ντόινγκ

Για να μην πολυλογώ και να πάμε στο δια ταύτα (που θα έλεγε και ο Μπογδάνος), ο παρουσιαστής «έφαγε» μεγάλη ήττα. Και το θλιβερό της ιστορίας είναι ότι την «έφαγε» από τον Μιχαλολιάκο, ο οποίος με την ανεπάρκεια του κατάφερε να κάνει στην οργάνωση του μία καλή διαφήμιση.

ΥΓ1 Και γατί εκεί στον ΣΚΑΙ δεν έδωσαν στην Εύα Αντωνοπούλου να κάνει το talk show; Να είναι σίγουροι ότι θα το έκανε καλύτερα.

ΥΓ2 Τα all –starάκια του παρουσιαστή είχαν κάποια σημειολογία;

ΥΓ3 Ο χαμηλός φωτισμός στο στούντιο με τον παρουσιαστή στην έναρξη της εκπομπής να έχει πλάτη στο βάθος τον καλεσμένο, είναι αυτό που λέμε... «Πίσω μου σε έχω σατανά;» Ποιανού ήτο τούτη η ευφάνταστη ιδέα για πρόλογο;