Το Πατρινό καρναβάλι ήρθε στον ΑΝΤ1

16.04.2013
Αγαπημένε μου Σωτήρη, Με χρονοκαθυστέρηση φαίνεται ότι δουλεύουν εκεί στον ΑΝΤ1 και απριλιάτικα έφεραν στις οθόνες μας το... καρναβάλι!

Και για τις επόμενες Κυριακές κάθε εβδομάδα θα ζούμε στους ρυθμούς του πρώτου τηλεοπτικού μασκέ πάρτι, φιλανθρωπικού πάντα χαρακτήρα. Γιατί δεν πιστεύω εκει στον ΑΝΤ1 να έχουν διαφορετκή γνώμη για το νέο τους προϊόν, το "Your face sounds familiar"! Ότι τάχα μου πρόκειται για λαμπερό show υπερπαραγωγή τύπου... Dancing with the stars. Αν είχαν κατά νου κάτι τέτοιο, με το μπαρδόν, αλλά κάπου το έχασαν στο μακιγιάζ, την περούκα και στους σταρ που πέρασαν και δεν ακούμπησαν.

Αν και η επιλογή κάποιων είναι ευχάριστη έκπληξη και πρόκειται για άτομα άφθαρτα σε τέτοιου είδους εκπομπές, όπως ο Κρατερός Κατσούλης, η Μαντώ, ο Θανάσης Αλευρας, ο Κων/νος Καζάκος. Ωστόσο, η εμφάνιση τους ήταν για να αλλάζεις συκώτι από τα γέλια.

Ο Κατσούλης, ας πούμε, είχε μεταμφιεστεί σε... Στράτο Διονυσίου, αλλά εμένα μου θύμισε μια παλιά μάσκα που είχαμε... Ανδρέα Παπανδρέου. Κλαίγαμε από τα γέλια βλέποντας τον ενώ η Κατερίνα Καραβάτου από κάτω είχε πλαντάξει από συγκίνηση για το ταλέντο του συζύγου.

Ο Καζάκος έβαλε κλασική αποκριάτικη περούκα και υποδύθηκε τον Γιοκαρίνη και το περίεργο είναι ότι ενθουσίαστηκε κόσμος μαζί του. Ο Γιοκαρίνης, πάντως, είμαστε σίγουροι ότι δεν... Της Μαντούς της έβαλαν μια μαύρη καούκα και της είπαν ότι είναι φτυστή η Μπάρμπρα Στρέιζαρντ κι αυτή το πίστεψε. Όπως και η επιτροπή. Ευτυχώς, που τραγούδησε Στρέιζαρντ και με τη φωνάρα της καταλάβαμε ποια υποδυόταν.

Συγνώμη, αλλά εκεί στην παραγωγή μήπως να τους δείξει κάποιος πώς ακριβώς είναι το δέρμα των Λατίνων; Έντυσαν την Κρυσταλλία Τζένιφερ Λόπεζ, της έβαλαν και φουσκωτά οπίσθια κι έμοιαζε η μικρή σαν... ξεροψημένο ζυμαρούλη της Πίλσμπουρι. Άσχετο, η Κρυσταλλία αοιδός είπαμε ότι είναι; Αν ναι, δεν της φαίνεται.

Αλήθεια, να έφταιγε ο ήχος ή οι αοιδοί του show έχουν ένα θεματάκι με τη φωνή τους; Αναρωτιέμαι....

Ακόμη και η Θωμαη Απέργη έχανε φωνητικά. Να φανταστείς ότι ο Αλευράς, αν και ηθοποιός τραγούδησε καλύτερα απ΄όλους. Κι έκανε καταπληκτικά τον μεγάλο και δύσκολο Κωστα Χατζή.

Εδώ, μάλιστα, να ενθουσιαστεί η επιτροπή. Με τους υπόλοιπους γιατί τόσος εκστασιασμός; Και με τον Μαρτάκη γιατί τέτοια αυστηρότητα; Σε σχέση με τους υπόλοιπους ήταν ο μόνος που έμοιαζε με αυτόν που υποδυόταν. Φτυστός ο Γιάννης Πουλόπουλος ήταν. Καλά, το φωνητικό το αφηνουμε.

Και πάμε στην κριτική επιτροπή. Η Μπέσυ Μάλφα ανακάλυψε αργά τα talent show και νόμιζε ότι ήταν κριτής στο X Factor. Στον Αλέξανδρο Ρήγα λίγο ακόμη και θα έβγαινε από πάνω συννεφάκι (όπως στα κόμικς) όπου θα έγραφε: "Άτιμη κρίση τι με βάζεις και κάνω". Και να φανταστείς ότι τα έχωναν στην Κάτια Δανδουλάκη, που συμμετείχε στο σοβαρό DWTS. Η Κατερίνα Γκαγκάκη στον θαυμαστό της κόσμο δεν έκρυβε τη χαρά της που επέστρεψε στο γυαλί, ενώ ο Γεράσιμος Γιαννατάς μάς έφερνε μονίμως σε αμηχανία.

Ωστόσο, αυτή που έκλεψε την παράσταση είναι χωρίς αμφιβολία η Μαρία Μπεκατώρου. Απλά καταπληκτική στο ρόλο της. Γλυκιά και προσιτή κατέρριψε το στερεότυπο της ντίβας παρουσιάστριας σε λαμπερά show.

Κατά τα άλλα, το show είχε πολλά τεχνικά λάθη (πρεμιέρα γαρ) κράτησε τρεις ώρες (μα why με το στανιό να τα τραβάνε τόσο) και από κάποιο σημείο και μετά ήταν boring. Μεταξύ μας, με πόνεσε το χέρι μου από το ζάπινγκ. Φωτιά πήρε το κοντρόλι μου