Μπεκατώρου - Αλευράς «Όαση» στην τηλεοπτική έρημο!

02.07.2013
Αγαπημένε μου Σωτήρη, Τελείωσε και το Your Face Sounds Familiar, που δίχασε το τηλεοπτικό κοινό, αν ήταν τελικά ψυχαγωγικό show ή τηλεοπτικό... καρναβάλι.

Και οι μεν και οι δε έχουν σοβαρούς λόγους να υποστηρίζουν τη μία ή την άλλη άποψη, όμως όλοι (ή οι περισσότεροι τουλάχιστον) συμφωνούν στο εξής: η Μαρία Μπεκατώρου και ο Θανάσης Αλευράς ήταν οι μεγάλοι νικητές του show.

Ο δεύτερος εξάλλου έφυγε και με το βραβείο του μεγάλου νικητή που πιθανότατα θα βάλει σε περίοπτη θέση στο σπίτι του για να έχει να θυμάται την εμπειρία αυτή. Και να διηγείται πως μετά από χρόνια καλλιτεχνικής πορείας και προσπάθειας χρειάστηκε στην εποχή της μεγάλης κρίσης ένα ψυχαγωγικό show για να αποκαλυφθεί σε όλο του το μεγαλείο το απίστευτο ταλέντο που διαθέτει.

Απορώ ειλικρινά, όλα αυτά τα χρόνια ο χαρισματικός Αλευράς γιατί δεν είχε μία θέση στην... τηλεόραση της σάρας και της μάρας; Πώς γίνεται ο υπέρ-ταλαντούχος Αλευράς να περιορίζεται στα γκεστ σειρών και άλλοι που δεν πιάνουν μία μπροστά του για χρόνια να αποτελούσαν τον «τηλεοπτικό μας κόσμο»;

Η Μπεκατώρου, επίσης είναι η μεγάλη αποκάλυψη της κρίσης. Αν και τα τελευταία χρόνια τα μεγάλα κανάλια και τα lifestyle Μέσα απενοχοποιήθηκαν απέναντι στο «κορίτσι του ΤηλεΑστυ», η μεγάλη ευκαιρία για να δείξει ότι είναι μία πλήρης παρουσιάστρια, ήρθε τη χρονιά της μεγάλης φτώχειας με ένα λαμπερό show.

Ο ΑΝΤ1 τής έδωσε την ευκαιρία να κάνει το όνειρό της αληθινό. Και δεν ξέρω αν το είχε ονειρευτεί και ακριβώς έτσι, ότι δηλαδή πέρα από τις λαμπερές τουαλέτες και τα εκτυφλωτικά φώτα στο πλατό, θα υπάρχουν και διθυραμβικά σχόλια από την πλειοψηφία των τηλεκριτικών.

Η Μπεκατώρου είναι γεννημένη για παρουσιάστρια σε show. Απλή, φιλική, όμορφη και όχι σαν τις σεξοβόμβες ή τις too sexy που μάς βομβαρδίζουν, με χιούμορ, αυτοσαρκασμό, αισιόδοξη, γελαστή, αντιμετώπισε το show ως ένα μεγάλο πάρτι. Ακόμη και όταν έχασε τον πατέρα της, δύο μέρες μετά την κηδεία, η Μαρία βγήκε στο YFSF με χαμόγελο, αφήνοντας τον πόνο της απ’ έξω για τρεις ώρες.

Ναι, χρόνια έχουμε να δούμε τέτοια παρουσιάστρια στην τηλεόραση και μπορεί για την Μπεκατώρου η καταξίωση να άργησε 20 χρόνια, όμως κάλλιο αργά παρά ποτέ. Και ο ΑΝΤ1 πρέπει να την αξιοποιήσει και σε άλλα project, διότι η Μπεκατώρου είναι ένα πολυεργαλείο με μεγάλο της όπλο, την ειλικρίνεια. Αυτή που χρόνια ζητούσε ο τηλεθεατής και μάταια πίστευε ότι την εύρισκε σε άλλες παρουσιάστριες.

Και μπορεί πολλοί να αντέδρασαν πριν λίγους μήνες με τη δήλωση του Γιάννη Μπέζου, περί σαβούρας στην τηλεόραση που έφυγε με την κρίση κι έμειναν οι καλοί, όμως με παραδείγματα την Μπεκατώρου και τον Αλευρά, θα συμφωνήσω μαζί του. Έτσι απλά.....