Η φωτογραφία-ντροπή με το άψυχο σώμα του Ασλάνη

29.08.2013
Αγαπημένε μου Σωτήρη, Η είδηση του θανάτου του Μιχάλη Ασλάνη ήταν ένα μεγάλο σοκ για όλους. Το σοβαρό ενδεχόμενο να επρόκειτο για αυτοκτονία έδινε στην θλιβερή ούτως ή άλλως ιστορία, διαστάσεις τραγωδίας.

Ο πιο αγαπημένος σχεδιαστής μόδας, ο συνεσταλμένος και πάντα χαμογελαστός Μιχάλης Ασλάνης έπεσε κι αυτός θύμα της οικονομικής κρίσης και όπως ανέφεραν οι πρώτες πληροφορίες, μπήκε στη μακρά – δυστυχώς – λίστα των απεγνωσμένων Ελλήνων που αυτοκτονούν καθημερινά λόγω χρεών.

Αλήθεια ή ψέματα, κάποια στιγμή θα μάθουμε. Μπορεί και να μη μάθουμε ποτέ, διότι ο Ασλάνης γι ακόμη μία φορά επέλεξε να κρατήσει τα αισθήματα του, τα προβλήματα του, αυτά που τον βασάνιζαν μέσα του, για πάρτη του. Δεν άφησε – τουλάχιστον δεν έχουν βρει κάποιο στοιχείο ακόμη – κανένα σημείωμα που να μιλά για αυτοκτονία, δεν ενόχλησε κανέναν.

Αλλά αυτό δε σημαίνει ότι κάποιοι άλλοι, κάποια «ανθρωποφάγα» άτομα, θα έπρατταν το ίδιο. Η εικόνα με το άψυχο σώμα του Ασλάνη πεσμένο στο διαμέρισμά του, για κάποιους λειτούργησε όπως τα... δολάρια για τον Σκρουτζ Μακντακ. Μηχανάκια της AGB, κλικ και φύλλα, πολλά φύλλα πρέπει να πέρασαν από τα μάτια αυτού ή αυτών που πήραν την απόφαση να δείξουν στο δελτίο (Star), στα σάιτ και στο πρωτοσέλιδο τους (Espresso) το άψυχο σώμα του νεκρού Ασλάνη.

Σοκ, αποτροπιασμός και θλίψη. Και ντροπή σε όσους δε σεβάστηκαν τη στιγμή του θανάτου, το νεκρό και την ιερότητα του άψυχου σώματος και το μετέτρεψαν σε ριάλιτι. Σε... Big brother. Σε... deal για λίγα ευρώ παραπάνω. Και ναι πρέπει να λογοδοτήσουν όσοι «εμπορεύτηκαν» και αντιμετώπισαν ως «τηλεπροϊον» τη φωτογραφία του νεκρού Ασλάνη.