Ο θρήνος ενός βατραχάνθρωπου!

28.11.2003
Αγαπημένε μου Σωτήρη,Η γιαγιά μου συνήθιζε να λέει: "αν δεις καράβι στο βουνό, μ....ι το έχει σύρει". Από χθες συμφωνώ κι επαυξάνω μαζί της, ενώ συμπληρώνω
Αγαπημένε μου Σωτήρη,


Η γιαγιά μου συνήθιζε να λέει: "αν δεις καράβι στο βουνό, μ....ι το έχει σύρει". Από χθες συμφωνώ κι επαυξάνω μαζί της, ενώ συμπληρώνω "αν δεις βατραχάνθρωπο να κλαίει σαν ρέγκα, γυναίκα τον έχει πικράνει". Στην περίπτωση του Ηλία στο Survivor, τον έχουν πικράνει όλοι, αν και κύριες υπεύθυνες είναι η Ορθούλα με την Ευαγγελία. Το φονικό, όπως, αποδεικνύεται δίδυμο είναι με το ένα πόδι στην τελική τετράδα, αν κι αυτό είναι το λιγότερο καθώς σημασία έχει πως οι δυο τους έχουν φάει όλα τα αρσενικά του νησιού. Οι μόνοι που έχουν απομείνει είναι ο Νίκος με τον Σπύρο, αλλά ποίος ο λόγος να τους ξωντόσουν; Εξυπηρετούν τα συμφέροντά τους.

Αυτός που τους ένοιαζε να "φάνε" ήταν ο Ηλίας και τα κατάφεραν, χάρη στη δική του συμβουλή. Ο Βατραχάνθρωπος - τρανό παράδειγμα πως η ρώμη δεν συνδυάζεται πάντα με την πονηρία - ποτέ του δεν πίστεψε πως δυο γυναίκες θα τον έστελναν "αδιάβαστο", γι αυτό και δεν διεκδίκησε την ασυλία. Ποια ασυλία; Μέχρι και την τελευταία στιγμή πίστευε πως οι "εξολοθρεύτριες" του Survivor θα έδειχναν λίγο "merci" και θα τον άφηναν μέσα. Φευ, όμως, εκείνες έτριβαν τα χέρια από ικανοποίηση για την από Ηλία βοήθεια που τους έτυχε και με πανηγυρικό ύφος η Ευαγγελία τον παρότρυνε να της πάρει αυτά....που δεν έχει από τη φύση της, αλλά έχει πάρει ως λάφυρα από τα αρσενικά που "ευνούχισε" στο παιγνίδι.

Και πάλι, όμως, ο Βατραχάνθρωπος "αγρόν ηγόραζε", γι αυτό και με την αποχώρηση του ξέσπασε σε λυγμούς. Η εικόνα ήταν παράξενη. Όχι τόσο διότι βλέπαμε ένα κοτζάμ παλικάρι να κλαίει σα μικρό παιδί που δεν το πήρε στα ψώνια η μάνα του, αλλά διότι ένας ΟΫΚΑΣ έκλαιγε έτσι επειδή τον πρόδωσαν μια γυναίκα και η κομπανία της. Σκέψου (και χτυπάω ξύλο) να είμαστε σε καιρό πολέμου και να βρεθεί ένας Δήμος Σταρένιος στο Σώμα να προδώσει την πατρίδα, μαζί και αυτόν. Άστα, τσάμπα την εκπαίδευση και τη σκληραγωγία. Τουλάχιστον, στο παιγνίδι έμαθε πως ο κόσμος δεν είναι αγγελικά πλασμένος και πως φιλανθρωπίες και βοήθειες γίνονται μόνο σε φιλανθρωπικά ιδρύματα και ουχί σε reality τύπου Survivor και Big Brother!