Ο Ανδρέας του Survivor στο E-GO!

27.11.2003
Είναι από τα καλά παιδιά του Survivor. Ο Ανδρέας, με την παρουσία του στο παιγνίδι δε δημιούργησε φανατικούς θαυμαστές, όμως κέρδισε τη συμπάθεια όλων.
Είναι από τα καλά παιδιά του Survivor. Ο Ανδρέας, με την παρουσία του στο παιγνίδι δε δημιούργησε φανατικούς θαυμαστές, όμως κέρδισε τη συμπάθεια όλων. Λίγο πριν ντυθεί στα χακί (αυτή τη στιγμή υπηρετεί τη μαμά πατρίδα) τον συναντήσαμε και με το ζόρι καταφέραμε να του βγάλουμε μισή κακή κουβέντα για κάποιον συμπαίκτη του. Για όλους είχε να πει κάτι καλό, ακόμη και για το Νίκο και την Ευαγγελία. Τελικά, δεν είναι να κουτσομπολέψεις με αυτό το παιδί. Σε σκάει....

Πως αποφάσισες να πάρεις μέρος στο παιγνίδι;
Το έκανα για την εμπειρία. Για μένα ήταν ακόμη μία περιπέτεια. Έχω βιώσει έντονες καταστάσεις, οπότε ήταν πολύ φυσιολογικό να αποτολμήσω κάτι αντίστοιχο.

Το έπαθλο δεν έπαιξε ρόλο για σένα;
Σίγουρα κι έπαιξε ρόλο. Η ύπαρξή του ήταν ένα επιπλέον προτέρημα, ανέβασε τον πήχη στο παιγνίδι. Περνάς διάφορες κακουχίες σε αυτό, όμως ξέρεις πως τελικά όλα έχουν ένα αντίκρισμα....τα χρήματα.

Θα πάταγες επί πτωμάτων, προκειμένου να κερδίσεις τα 200 χιλιάδες ευρώ;
Όχι, διότι δεν ήταν σκοπός μου. Δεν είναι ανάγκη να θυσιαστώ. Είμαι μόλις 25 ετών, έχω όλη τη ζωή μπροστά μου να δουλέψω και να βγάλω αυτά τα χρήματα.

Υπήρξαν παίκτες στο παιγνίδι που πάτησαν επί πτωμάτων;
Ναι, αλλά για μένα ήταν αναμενόμενο. Το Survivor δεν ήταν Big Brother όπου κάθεσαι όλη μέρα. Ήταν παιγνίδι επιβίωσης, πάλευες γι αυτήν. Οπότε εύκολα μπορούσε κάποιος να πουλήσει τον άλλον.

Ποιοι παίκτες ήταν αυτοί;
Δεν μπορώ να πω με βεβαιότητα, αυτός ήταν. Ωστόσο, άτομα όπως η Ευαγγελία είχαν έρθει για το έπαθλο. Δεν μας το έκρυψε ποτέ. Άλλοι πάλι προσπαθούσαν να μας ευαισθητοποιήσουν.

Ο Ηλίας κατηγορήθηκε από κάποιους πως κλαιγόταν για τα λεφτά
Ήταν άδικες οι κατηγορίες. Ο Ηλίας δεν είχε τέτοιες προθέσεις. Απλά, σε συζητήσεις που είχαμε μας έλεγε τα προβλήματα που τον απασχολούσαν. Όταν περνάς τέτοιες δοκιμασίες, όπως εμείς στο νησί, ανοίγεις εύκολα την καρδιά σου στον άλλον και λες τον πόνο σου.

Έχεις αλλάξει γνώμη για παίκτες τώρα που βλέπεις το Survivor;
Όχι, διότι πάνω κάτω είχαμε καταλάβει τους χαρακτήρες. Για παράδειγμα, μπορεί η Ευφημία να είχε πει κακό λόγο για μένα, όμως ξέρω πως δεν το εννοούσε. Πάνω στα νεύρα μας και την κούραση, όλοι λέμε πράγματα που δεν είναι αληθινά.

Ωστόσο, αποκλείεται να μη σε έχουν πικράνει κάποιες συμπεριφορές
Συμπεριφορές σίγουρα με έχουν στεναχωρήσει. Για παράδειγμα με έχουν ενοχλήσει οι επιθέσεις του Νίκου, όταν πίσω από την πλάτη, αλλά και μπροστά μου στις αρχές, με έλεγε "γυναικούλα". Υπήρχε σκοπιμότητα από μέρους του.

Τι είδους σκοπιμότητα;
Στις αρχές με είχε αποκαλέσει "γυναικούλα", αμέσως όμως μου ζήτησε συγνώμη, διότι είπε πως δεν το εννοούσε. Όταν, όμως, πήγε στους Βόρειους και μετά, συνήθιζε πίσω από την πλάτη μου να με κατηγορεί. Αυτό δεν κρύβει μία σκοπιμότητα;

Έχεις κρατήσει με σχέσεις με παίκτες;
Με όλους τους Νότιους (την Δέσποινα, την Κατερίνα, την Μαρία, τον Ηλία), αλλά και με τον Σπύρο, τον Δημήτρη και την Ευφημία.

Με την Ορθούλα και την Ευαγγελία ποιες είναι οι σχέσεις σου;
Δεν έχουμε επαφές. Ούτε και στο παιγνίδι είχαμε ιδιαίτερες σχέσεις. Αυτές ήσαν συνέχεια μαζί. Μας το είχαν πει άλλωστε. Ειδικά, η Ευαγγελία δεν είχε πρόβλημα να λέει πως ήθελε στο νησί να ήταν μόνο αυτή και η Ορθούλα και κανείς άλλος. Δεν ήθελε να μας βλέπει.

Δε σας ενοχλούσε αυτό;
Όχι, από τη στιγμή που το είχαν ξεκαθαρίσει. Αυτή ήταν η επιθυμία τους και προσωπικά σέβομαι τα θέλω του άλλου.

Πως σου φάνηκε το νόημα που έγινε με τα κορίτσια, στο συμβούλιο του νησιού;
(τότε που ο Αρναούτογλου τους ανακοίνωσε αιφνιδίως, πως παρόλο που αποχώρησε οικειοθελώς η Κατερίνα, η ψηφοφορία θα διεξαγόταν κανονικά)
Βασικά, απαγορεύεται να μιλούν οι παίκτες μεταξύ τους. Πόσο μάλιστα, να γίνονται συζητήσεις και διάφορα νοήματα. Τέλος πάντων, αυτό έγινε και δεν αλλάζει. Υπήρχε σίγουρα στρατηγική από τους βόρειους.

Σε πείραζε που ήσουν εξιλαστήριο θύμα;
Με πείραζε, γιατί στο παιγνίδι δεν ήμουν ο Ανδρέας. Είχα πολλά προβλήματα, αντιμετώπιζα τραυματισμούς, πάθαινα εύκολα μολύνσεις και γενικά η όλη κατάσταση με έριξε ψυχολογικά. Δεν είχα τον δυναμισμό, που έχω στην πραγματικότητα. Ήμουν σίγουρος πως θα με ψηφίσουν, διότι δεν βοήθησα στο σπίτι.

Η συνύπαρξη με άλλους ήταν εύκολη υπόθεση για σένα;
Όχι, διότι όλοι ήμασταν διαφορετικοί χαρακτήρες. Ίσως έξω να μην κάναμε παρέα. Πολλές φορές έκανα πίσω για το καλό της ομάδας.

Ήσουν από τους λίγους που δεν ασχολούνταν με μικρότητες.
Πες πως το έκανα για λόγους στρατηγικής (με την καλή έννοια). Δεν ήθελα να τσακώνομαι για ασήμαντα πράγματα.

Θεωρείς ότι αδικείσαι ως χαρακτήρας όπως προβάλλεσαι στο παιγνίδι;
Όχι, διότι είναι λίγος ο τηλεοπτικός χρόνος. Εντάξει, ίσως κάποια στοιχεία του χαρακτήρα μου να μην φάνηκαν, αλλά το κατανοώ πλήρως. Σου είπα, το Survivor δεν είναι Big Brother που όλη μέρα κάθεσαι, οπότε απογυμνώνεσαι ως χαρακτήρας μπροστά στην κάμερα.

Σου άρεσε το νησί;
Ήταν αρκετά καλό, αλλά θα μπορούσε να ήταν καλύτερο. Ήμουν πιο αυστηρός από τους υπόλοιπους, διότι ήμουν και ο πιο...κοσμογυρισμένος. Πάντως, στο νησί μπορούν να πάνε απλοί ταξιδιώτες - τις περιόδους που δεν γίνονται γυρίσματα για τα Survivor - για κάμπινγκ. Υπάρχουν πολλά τουριστικά πακέτα. Το προτείνω ανεπιφύλακτα, αν και πρώτο κυρίως νησί, αυτό που μέναμε εμείς οι Νότιοι, ήταν φτωχό σε τροφή.

Επαγγελματικά σε βοήθησε το παιγνίδι;
Όχι και δεν ήταν στις φιλοδοξίες μου. Είμαι επιστήμονας κι ένα παιγνίδι δεν μπορεί να με βοηθήσει. Το αντίθετο θα έλεγα, λόγω της αναγνωρισιμότητας μου, ίσως πέσω σε κάποιον προκατειλημμένο διευθυντή, ο οποίος θα με πάρει με στραβό μάτι, λόγω της συμμετοχής μου.

Οι δικοί σου πως είδαν τη συμμετοχή σου;
Έχω κάνει κι άλλα ταξίδια και οι δικοί μου, όπως κι εγώ, αντιμετωπίσαμε το Survivor ακριβώς έτσι, ως...ακόμη ένα ταξίδι. Εκτός των άλλων, υπήρχε ασφάλεια και ιατρική κάλυψη, οπότε δεν είχαν να ανησυχούν.

Προλάβατε το αμερικάνικο survivor πριν φύγετε για Μαλαισία;
Όχι και είχαμε πλήρη άγνοια για τις στρατηγικές και τα πισώπλατα μαχαιρώματα. Πιστεύαμε πως ο καλύτερος κερδίζει.

Εσείς φάγατε αρουραίους;
Όχι, δε φθάσαμε σε αυτό το σημείο.

Οι συνθήκες ήταν δύσκολες;
Ήταν δύσκολη η κατάσταση σχεδόν για όλους τους παίκτες. Υπήρχε μία ισορροπία. Φερ' ειπείν, δεν ήταν εύκολα για δυνατούς παίκτες όπως ο Ηλίας, ούτε όμως και πολύ δύσκολα για πιο αδύναμους παίκτες, όπως οι κοπέλες.

Να πιάσουμε ένα κεφάλαιο που σηκώνει συζήτηση. Ο Νίκος τελικά είναι μία αμφιλεγόμενη προσωπικότητα;
Είναι περίεργη προσωπικότητα. Είναι ο άνθρωπος με τα περισσότερα ελαττώματα που έχω γνωρίσει. Έχει βέβαια και προτερήματα.

Ωστόσο ο Νίκος για σένα μιλούσε με τα καλύτερα λόγια. Μπορώ να σου πω ότι ήσουν από τους λίγους παίκτες που έχαιραν της εκτίμησης του.
Δεν ξέρω αν εννοούσε όσα καλά λόγια έλεγε για εμένα. Επέτρεψε μου να έχω τις επιφυλάξεις μου. Κοίταξε, ένα από τα ελαττώματά του ήταν ότι κοιτούσε επιφανειακά ένα θέμα. Έβγαζε γρήγορα συμπεράσματα και με μεγάλη ευκολία εκτόξευε κακίες για όλους. Επίσης, ήταν πολύ φωνακλάς.

Δύο φορές τον είχες "μαυρίσει" για το λόγο αυτό (γέλια)
Ναι, δεν άντεχα τις φωνές του, τις κακίες του. Όλα αυτά.

Αν έπαιρνε ο Νίκος τα λεφτά, θα σε στεναχωρούσε;
Είμαι ρομαντικός. Θέλω να πάρει τα χρήματα αυτός που επιβίωσε στο τέλος. Αυτός που έφθασε στον τελικό, διότι ξεπέρασε τον εαυτό του.

Θα δήλωνες ξανά συμμετοχή σε τέτοιο παιγνίδι;
Βέβαια, και χωρίς έπαθλο. Παρόλο που αντιμετωπίσαμε δυσκολίες στην εύρεση τροφής και παρόλο που οι συνθήκες ήταν πολύ δύσκολες.

Η παραγωγή δε σας έδινε στα κλεφτά λίγο φαΐ;
Οι άνθρωποι της παραγωγής μας έλεγαν συνέχεια: " Ένας χορτασμένος σαρβάιβορ, δεν είναι σαρβάιβορ" και ήταν κάθετοι σε αυτό. Νομίζω πως είχαν δίκιο, διότι ποιο το νόημα του παιγνιδιού;

Λοιπόν, για το τέλος κρατήσαμε το γνωστό "παιγνιδάκι": θα σου λέω έναν, έναν τους παίκτες κι εσύ θα μου λες αυθόρμητα ο, τι σου έρχεται στο μυαλό.

Νίκος - πολλά ελαττώματα. Ορθούλα - λίγο αγαθή καλοπροαίρετη. Ευαγγελία - σκληρή αλλά και ντόμπρα. Δέσποινα - μητέρα. Ηλίας - φιλαράκι, πρότυπο. Κατερίνα -σκληρός καρπός έξω μαλακός μέσα. Μαρία - ευαίσθητη. Ευφημία - ενεργητική. Σπύρος - ακριβοδίκαιος.