Ο Μουρ και τα...κορίτσια του

12.06.2001
Λατρεμένε φίλε μου, Σωτήρη. Δεν ξέρω αυτές τις μέρες έχεις δει καθόλου τηλεόραση; Έχει έρθει στην Ελλάδα ο Ρότζερ Μουρ. Ο λόγος της επισκέψεως της είναι επαγγελματικός, για τα γυρίσματα της καινούργιας του ταινίας, ενώ πλην της συζύγου του τον συνοδεύουν 10 μοντέλα - να τα πιεις στο ποτήρι - τα οποία θα πάρουν μέρος στην ταινία
Λατρεμένε φίλε μου, Σωτήρη.

Δεν ξέρω αυτές τις μέρες αν έχεις δει καθόλου τηλεόραση; Έχει έρθει στην Ελλάδα ο Ρότζερ Μουρ, ο "πράκτορας 007". Ο λόγος της επισκέψεως της είναι επαγγελματικός - για τα γυρίσματα της καινούργιας του ταινίας συγκεκριμένα - αλλά αυτό καθόλου δε με νοιάζει. Το θέμα, Σώτο μου, είναι ότι τον μεγάλο σταρ -πλην της συζύγου του- τον συνοδεύουν 10 μοντέλα (να τα πιεις στο ποτήρι), τα οποία θα πάρουν μέρος στην ταινία.

Όπου πηγαίνει το συνεργείο, προκαλεί πανικό και είναι πολύ λογικό διότι δε βλέπεις κάθε μέρα τόσα μοντέλα μαζί και μάλιστα όλες ξανθού χρώματος μαλλί. Και στο Baywatch ακόμη δε τις συναντάς. Αφού να φανταστείς το Σάββατο το βράδυ όλο το team πήγε στην Πλάκα για να φάει. Γύρω από το τραπέζι όπου κάθονταν είχε μαζευτεί ένας μικρός λαός. Κάποιες κυρίες λίγο προχωρημένης ηλικίας χαιρετούσαν τον 74χρονο ηθοποιό. "Χάι, Ρότζερ" έλεγαν, ενώ πλήθος ανδρών χάζευε στην κυριολεξία τις καλλονές. Έλεγαν κάτι και στα ελληνικά, αλλά οι δεσποινίδες χαμπάρι δεν έπαιρναν, διότι δε γνωρίζουν τη γλώσσα.

Πλην της δικιάς μας βεβαίως της Εύας Γιαβαννέκου. Άλλοι πάλι, νομίζοντας ότι εκείνη τη στιγμή γυριζόταν κάποια ταινία έφτιαχναν τη φράντζα τους ή τον κότσο τους, μήπως τους πάρει κάνα πλάνο και γίνουν πρώτες...μούρες στο Χόλιγουντ. Την επόμενη μέρα το συνεργείο πήγε στην Ύδρα, διότι κάποια στιγμή πρέπει και να δουλέψουν. Ο πανικός μεταφέρθηκε και στο κοσμοπολίτικο νησί, ενώ τα γαϊδουράκια αναστέναξαν από τις τόσες βόλτες που έκαναν τα κορίτσια.

Το βράδυ της Κυριακής δεν νοείται να πήγαιναν για ύπνο από νωρίς. Έτσι όλοι, πλην του Μουρ, επισκέφτηκαν ένα γραφικό ταβερνάκι του νησιού για να πιουν το κρασί τους και να φάνε το χταποδάκι τους. Μάλιστα, εκεί βρέθηκε κι ένας πλανόδιος μουσικός, ο οποίος έπαιξε δυο τρία βαριά ζεϊμπέκικα κι άλλα τόσα χασαποσέρβικα τα οποία χόρεψαν οι κοπέλες. Μάλιστα, ήταν τόσο μέσα στο ρυθμό που τύφλα να χει ο...Φωκάς Ευαγγελινός. Εκτός κι αν τα κορίτσια είναι απόφοιτες της σχολής του.

Ο Μούρ, πάντως για να επιστρέψω σε αυτόν και να κλείσω είναι πολύ γλυκός άνθρωπος και προσιτός σε όλους. Και το κυριότερο, Σώτο μου, δεν είναι καθόλου σνομπ. Τι κι αν είναι ένας αστέρας του Χόλιγουντ, όποιος τον πλησιάζει τον χαιρετάει χαμογελαστός. Άσε, που στην Ύδρα πήγε με το δελφίνι της γραμμής και ουχί με κάποια θαλαμηγό. Λες να έχει ακούσει για την έσχατη κοτερολογία και να φοβήθηκε;