Καρβέλας εναντίον Φοίβου

13.06.2001
Αγαπημένε μου Σωτήρη, τις τελευταίες ημέρες στο ελληνικό πεντάγραμμο έχει ξεσπάσει μια ...αδυσώπητη κόντρα. Ή καλύτερα έχει αναθερμανθεί. Ο Νίκος Καρβέλας, κατηγορεί τον Φοίβο ότι του "έκλεψε" ένα τραγούδι. Ενώ θεωρεί ότι αυτή δεν είναι η πρώτη φορά. Μιλάμε για πανικό, ο κλέψας του κλέψαντος.
Αγαπημένε μου Σωτήρη,

Τις τελευταίες ημέρες στο ελληνικό πεντάγραμμο έχει ξεσπάσει μια...αδυσώπητη κόντρα. Ή καλύτερα έχει αναθερμανθεί. Ο Νίκος Καρβέλας, αυτός ο μεγάλος τραγουδοποιός, ο Έλληνας Μπετόβεν και βάλε καταφέρεται εναντίον του Φοίβου (σκέτο), ξέρεις ο μεγάλος αυτός ποιητής που κάθε του άσμα πριν καν το τελειώσει έχει γίνει χρυσό. Γιατί όμως ο Καρβέλας να τα βάλει με τον Φοίβο; Αφού ο πρώτος ζει σ' έναν πύργο στο Λονδίνο και ο δεύτερος σε μια βιλίτσα στην Εκάλη; Απλά, ο νεαρός συνθέτης και στενός φίλος της Βανδή έδωσε ένα τραγούδι στον Γιώργο Λεμπέση που μοιάζει καταπληκτικά με ένα παλαιότερο του Καρβέλα.

Η "Μύτη" λοιπόν, του Φοίβου - δεν έχεις να πεις η έμπνευση του ποιητή είναι αν μη τι άλλο μοναδική - αντιγράφει τα "Μαύρα, τα πρόστυχα τα εσώρουχα - του Νίκου. Ειλικρινά, Σώτο μου -μην πεις τίποτε στο Φοίβο- μόλις άκουσα το άσμα και πριν μάθω για την επίθεση Καρβέλα, νόμισα ότι ο συνθέτης, επειδή του έπεσαν μαζεμένες οι δουλειές της Βίσση και της Χρ. Αναγνωστοπούλου, κράτησε απλά τη μουσική κι άλλαξε τα λόγια. Αν και το γεγονός ότι ο αοιδός που το απέδιδε ήταν ο Λεμπέσης -αυτοκόλλητος του Φοίβου - με προβλημάτισε.

Ο Καρβέλας, λοιπόν όταν άκουσε το τραγούδι εκνευρίστηκε ιδιαίτερα, καθώς θεωρεί ότι δεν είναι η πρώτη φορά που ο νεαρός συνθέτης του "κλέβει" την έμπνευση. Σίγουρα δε θα το θυμάσαι, αλλά στο παρελθόν τον είχε και πάλι κατηγορήσει για το άσμα "Άπα, πα, πα" της Βανδή, το οποίο έμοιαζε -έλεγε- με ένα που είχε δώσει στον Πανταζή. Μη ρωτάς ποιο εννοούσε, διότι αντιμετωπίζω ένα πρόβλημα στο να απομνημονεύω τις επιτυχίες του ΛΕ.ΠΑ. Είναι τόσες πολλές άλλωστε. Έτσι που λες ο Νίκος απειλεί πως αυτή φορά δε θα αφήσει έτσι το θέμα, καθώς δεν είναι πράγματα αυτά, να κάνει ο άλλος επιτυχία εις βάρος αυτού.

Το τι πρόκειται να κάνει δεν το έχει αποκαλύψει ακόμη. Να πάει να τον βρει και να του...δείξει τι έκανε πέρυσι το καλοκαίρι στον Φραγκούλη δεν το νομίζω, διότι: "Η επανάληψη σκοτώνει την ουσία". Ο, δε, Φοίβος τηρεί σιγή ιχθύος. Άσε, που τον απασχολούν άλλα προβλήματα, καθώς ακούγεται πως η MINOS EMI, πρώην εταιρεία του θα κινηθεί εναντίον του δικαστικά, επειδή αθέτησε το συμβόλαιο τους και μεταπήδησε στη νεοσύστατη Heaven. Αυτά τα νέα μου από το πεντάγραμμο.

Τώρα, αν είπα και καμιά κακία παραπάνω, ας μου το συγχωρέσεις, αλλά το ρολόι δείχνει 1.15 μετά τα μεσάνυχτα κι εγώ είμαι εδώ περιμένοντας να έρθουν να με πάρουν.