Προφυλακτικό η Μαντόνα

13.06.2001
Αγαπητέ Σωτήρη, αυτή τη στιγμή που σου γράφω, κάπου στο Λονδίνο βρίσκεται η Μαντόνα και κλαίει για τη συμφορά που τη βρήκε. Ένας φωτογράφος βρήκε παλαιές φωτο της, γυμνές συγκεκριμένα, τις οποίες και πούλησε σε φαρμακευτική εταιρεία, που με τη σειρά της τις έκανε εξώφυλλο σε κουτί προφυλακτικών.
Αγαπητέ Σωτήρη,

Αυτή τη στιγμή που σου γράφω, η Μαντόνα βρίσκεται κάπου στο Μιλάνο (για συναυλίες) και κλαίει για τη συμφορά που τη βρήκε. Η διάσημη τραγουδίστρια - και δεν είναι υπερβολή αυτό - ζει ένα δράμα, που μόνο μια σύζυγος και μάνα καταλαβαίνει. Ένας φωτογράφος βρήκε παλαιές φωτό της, γυμνές συγκεκριμένα, τις οποίες και πούλησε.

Έλα όμως, που οι φωτογραφίες κατά ένα περίεργο τρόπο βρέθηκαν στα χέρια φαρμακευτικής εταιρείας ευρωπαϊκών συμφερόντων. Και δυστυχώς για τη Μαντόνα τα αφεντικά δεν τις μοίρασαν στους υπαλλήλους για να τις τοιχοκολλήσουν στα γραφεία τους, μπας και ανέβει η παραγωγικότητά του στη δουλειά. Τις έκαναν προφυλακτικά.

Ναι, καλά διάβασες. Μόνο που τη φάτσα της (και όχι μόνο. . .) την έβαλαν στο εξωτερικό του κουτιού. Η ιδέα, Σώτο μου, ομολογουμένως είναι έξυπνη με τα προφυλακτικά τους να πουλάνε σα τρελά. Το προϊόν προς το παρόν έχει διατεθεί στην ευρωπαϊκή αγορά, την Ιαπωνία και τις ΗΠΑ. Αυτή είναι παγκόσμια επιτυχία. Τι τουρνέ και τα λοιπά;

Ως προς τις φωτογραφίες δεν είναι και τόσο πρόσφατες. Οι περισσότερες από αυτές τραβήχτηκαν το 1979 την εποχή της...αθωότητας για τη Μαντόνα, η οποία μικρή κορασίδα καθώς ήταν, πίστευε στον κάθε τυχάρπαστο εκμεταλλευτή που της έλεγε ότι θα την κάνει διάσημη. Στα πλαίσια λοιπόν αυτής της αθωότητας πόζαρε γυμνή και σε στάσεις που μεταξύ μας δεν είναι ανάλογες της εφηβείας της. Άσε, το άλλο. Η αθώα παιδούλα Τσικόνε την εποχή εκείνη δεν ήξερε τα μυστικά της show biz γι' αυτό και δεν έκανε τίποτε ώστε να προστατέψει τα δικαιώματα του υλικού. Με λίγα λόγια, αν εσύ ήθελες να...πλουτίσεις μπορούσες να τις βρεις και να τις πουλήσεις. Κάπως έτσι έγινε και τώρα, αλλά και το 1985 όταν το "Playboy" δημοσίευσε κάποιες από αυτές.

Τότε όμως, Σώτο μου, η "ιέρεια" της ποπ δεν ήταν ούτε σύζυγος, ούτε μητέρα γι' αυτό και δεν την ένοιαξε μία. Το αντίθετο. Το καταδιασκέδαζε και μόνο στην ιδέα ότι θα κοσμεί εφηβικά δωμάτια. Σήμερα τα πράγματα άλλαξαν, η Μαντόνα "σοβάρεψε" και με το που είδε τα προφυλακτικά έγινε έξω φρενών. Έχει κλειστεί με τους δικηγόρους της και τον Γκάι Ρίτσι και προσπαθούν να βρουν τρόπο πως θα αποσύρουν το προϊόν με το "αμαρτωλό" της παρελθόν και το κυριότερο τι θα κάνει με τον φωτογράφο.

Πάντως Σωτηράκη μου, η καλλιτέχνιδα θα πρέπει να δει και την καλή πλευρά του προβλήματος. Θα πρέπει να σκεφτεί ότι έτσι βοηθάει στην πρόληψη ασθενειών (AIDS) και στην αντισύλληψη, καθώς ο νέος θα πάρει μεν το προφυλακτικό για το γυμνό της Μαντόνα, θα το χρησιμοποιήσει, δε, διότι θα λέει: "Αφού το αγόρασα γιατί να πάει χαμένο";