Πρέσβειρα της Προσφυγιάς η Τζολί

21.08.2001
Πολυαγαπημένε μου Σωτήρη,την ερχόμενη Δευτέρα, ενώ εσύ θα κάνεις τα μακροβούτια σου σε κάποια παραλία, στη Γενεύη και συγκεκριμένα στην έδρα του ΟΗΕ θα γράφεται η πιο σημαντική σελίδα στην ιστορία της προσφυγιάς. Η Αντζελίνα Τζολί θα παραλάβει τον επίσημο τίτλο της πρέσβειρας καλής θέλησης της Ύπατης Αρμοστείας για τους Πρόσφυγες.
Πολυαγαπημένε μου Σωτήρη,


Την ερχόμενη Δευτέρα, ενώ εσύ θα κάνεις τα μακροβούτια σου σε κάποια παραλία, στη Γενεύη και συγκεκριμένα στην έδρα του ΟΗΕ θα γράφεται η πιο σημαντική σελίδα στην ιστορία της προσφυγιάς. Η Αντζελίνα Τζολί, η ατρόμητη "Λάρα Κρόφτ" και πιστή σύζυγος του Μπίλι Μπόμπ Θόρτον θα παραλάβει τον επίσημο τίτλο της πρέσβειρας καλής θέλησης της Ύπατης Αρμοστείας για τους Πρόσφυγες.

Η ομολογουμένως ύψιστη τιμή που θα της δοθεί δεν είναι καθόλου τυχαία και σε καμία περίπτωση μην πιστέψεις ότι την πήρε χάριν στα δυο της μάτια, τα σαρκώδη χείλη ή τις υποκριτικές ικανότητες που επέδειξε στη "Λάρα Κρόφτ". Η Αντζελίνα, είναι άνθρωπος με ευαισθησίες και ο πόνος των συνανθρώπων της ειδικά των προσφύγων πάντοτε τη συγκινεί. Όταν μάλιστα ήταν στην Καμπότζη για τα γυρίσματα της ανωτέρω ταινίας συχνά επισκεπτόταν καταυλισμούς προσφύγων για να προσφέρει στον κόσμο ένα χάδι, μια κουβέντα, ένα χαμόγελο.

Στον ΟΗΕ παρακολουθούσαν τις κινήσεις της και ειλικρινά συγκινήθηκαν βαθύτατα, ενώ όταν λίγες εβδομάδες πριν η Τζολί επισκέφθηκε προσφυγικά στρατόπεδα στη Σιέρα Λεόνε, την Καμπότζη και το Πακιστάν είπαν: "Μα αυτή η νέα έχει πράγματι πολλές ευαισθησίες. Πρέπει να την ορίσουμε πρέσβειρα και να μεταφέρει το μήνυμά μας στους νέους, στα πρόσωπα που δεν ενδιαφέρονται για την Ύπατη Αρμοστεία ή για τον ΟΗΕ".
Έτσι, που λες έχει η όλη ιστορία Σωτηράκη μου. Τη Δευτέρα, λοιπόν, σε μια σεμνή τελετή παρουσία του Ύπατου Αρμοστή για τους Πρόσφυγες, Ρούοντ Λούμπερς, θα παραλάβει τον τίτλο και θα ξεκινήσει κι επίσημα την αποστολή της.