Γκλέτσος: Παραλίγο αυτόφωρο

21.08.2001
Αγαπημένη μου Άντζη, μόλις είχα ένα τηλεφώνημα από Αιδηψό. Ήταν η θεία μου, η οποία βρίσκεται στα Λουτρά για τα μπάνια της και μου είπε φοβερά νέα που σιγά μη δε στα έλεγα. Χαμός έγινε στην Αιδηψό τις προάλλες σαματάς μεγάλος, βούιξε ολάκερη η περιοχή από το επεισόδιο που είχε πρωταγωνιστή τον Απόστολο Γκλέτσο.
Αγαπημένη μου Άντζη,


Μόλις είχα ένα τηλεφώνημα από Αιδηψό. Ήταν η θεία μου, η οποία βρίσκεται στα Λουτρά για τα μπάνια της. Βλέπεις, υποφέρει από τα ρευματικά και ο γιατρός της συνέστησε κάθε καλοκαίρι να πηγαίνει στην Εύβοια μπας και βρει γιατρειά. Τώρα, όλα αυτά εσένα θα σε αφήνουν παντελώς αδιάφορη και με το δίκιο σου, ωστόσο μου είπε φοβερά νέα που σιγά μη δε στα έλεγα. Χαμός έγινε στην Αιδηψό τις προάλλες Άντζη μου, σαματάς μεγάλος, βούιξε ολάκερη η περιοχή από το επεισόδιο που είχε πρωταγωνιστή τον Απόστολο Γκλέτσο.

Ο ηθοποιός, ως γνωστών είναι ένας άντρας πολλά βαρύς που δε σηκώνει μύγα στο σπαθί του. Αν του πειράξεις τη γυναίκα ή το φίλο του, το ίδιο και το αυτό, μαύρο φίδι που σ' έφαγε. Κάτι, που εγώ μπορεί να το γνωρίζω, όμως ο ταμίας του κινηματοθέατρου, όπου ανέβηκε η παράσταση "Δον Ζουάν" αγνοούσε, γι αυτό και ο χαμός. Ας πάρουμε, όμως τα πράγματα από την αρχή. Την Κυριακή το βράδυ, στο "Απόλλων" ο Απόστολος και οι συνεργάτες του ανέβασαν την παράσταση "Δον Ζουάν". Κόσμος πολύς μαζεύτηκε, προκειμένου να απολαύσει από κοντά τον "μπαλαμό Μόσχο" Γκλέτσο, καθότι του έχουν μια αδυναμία επειδή είναι σοβαρό παιδί και χορεύει τσάμικο.
Η παράσταση παίχτηκε κανονικά κι απ' ότι μου είπε η θεία, ο Αποστόλης ήταν τω όντι λεβεντόπαιδο. Αφού έλαβε τέλος και οι ηθοποιοί έκαναν τις υποκλίσεις τους, οι θεατές κατευθύνθηκαν στα καμαρίνια για τα καθιερωμένα αυτόγραφα και φωτογραφίες. Προς μεγάλη τους έκπληξη, ο Γκλέτσος μαζί με το συνάδελφό του Φώτη Σπύρου, αφρίζοντας και βγάζοντας καπνούς από τα ρουθούνια, τα αυτιά και το στόμα κατευθύνθηκαν προς το ταμείο, όπου τα έκαναν γυαλιά - καρφιά. Πέταξαν καρέκλες και γραφεία, ωσάν τη Βανδή στο "Λυπάμαι". "Θα τα κάνω όλα λίμπα" απειλούσε ο Απόστολος, ενώ έσπαγε.

Οι υπεύθυνοι του "Απόλλων" με τα χίλια μύρια κατάφεραν να μάθουν ότι αιτία του αμόκ είναι το γεγονός ότι ο ταμίας έκοψε εισιτήριο στους γονείς του Σπύρου. Και να πεις ότι δε συστήθηκαν οι άνθρωποι; Με το που μπήκαν είπαν: "Καλησπέρα είμαστε οι γονείς του Σπύρου". "Κι εγώ του Χαραλάμπη. 12 χιλιάδες παρακαλώ" απάντησε ο ταμίας και τους έδωσε τα χαρτάκια. Για να μην τα πολυλογώ, ο Γκλέτσος μετά τον τσακωμό την έκανε για το ξενοδοχείο, όπου μάζεψε τα λίγα D&G μπογαλάκια του κι έφυγε για Αθήνα. Πιο πίσω έμεινε ο θιασάρχης, για να διευθετήσει το θέμα, ώστε να μην πάρει μεγαλύτερες διαστάσεις. Βλέπε αυτόφωρο. Βέβαια, για να δοθεί οριστικό τέλος πλήρωσε και 100 χιλιάδες, όσο δηλαδή κόστιζαν οι ζημιές. Κι ερωτώ, ακόμη και τα πλακάκια ξήλωσαν για έρθει τέτοια λυπητερή; Ή τα έπιπλα ήταν όλα τους δια χειρός Βαράγκη;