Βουτσάς - Κλυνν: Πόλεμος για μια...Ελένη

23.08.2001
Αγαπητή Άντζη, πόλεμος τρομερός, ιδεολογικού περιεχομένου, έχει ξεσπάσει στο χώρο του θεάτρου, με πρωταγωνιστές τους Κώστα Βουτσά και Χάρρυ Κλύνν. Οι δύο ηθοποιοί έβγαλαν τις χαντζάρες τους κι αντάλλαξαν κουβέντες φοβερές, είπαν λόγια βαριά. Αιτία; Η...Ελένη Γερασιμίδου.
Αγαπητή Άντζη,


Πόλεμος τρομερός, ιδεολογικού περιεχομένου, έχει ξεσπάσει στο χώρο του θεάτρου, με πρωταγωνιστές τους Κώστα Βουτσά και Χάρρυ Κλύνν. Οι δύο ηθοποιοί έβγαλαν τις χαντζάρες τους κι αντάλλαξαν κουβέντες φοβερές, είπαν λόγια βαριά. Αιτία; Η...Ελένη Γερασιμίδου. Μέσα Αυγούστου, με το θερμόμετρο να δείχνει 37 βαθμούς και η ηθοποιός βγήκε κι έκανε την αποτίμηση της για την ελληνική επιθεώρηση. Τα πράγματα, Άντζη μου είναι τω όντι σκούρα, καθότι το είδος περνάει σοβαρή κρίση, ενώ πλέον δε διαθέτει ποιότητα και κυρίως τους κατάλληλους συγγραφείς προκειμένου να γράψουν ένα έργο της προκοπής.

Τη συνέντευξη - αποτίμηση κλήθηκε να σχολιάσει ωσάν να ήταν ποίημα του Ελύτη, ο Κώστας Βουτσάς. Έμπειρος ηθοποιός, ο οποίος εδώ και χρόνια υπηρετεί το συγκεκριμένο είδος. Η κεντρική ιδέα που βγαίνει από τη συνέντευξη, λέει ο Βουτσάς, είναι ότι υπεύθυνος για την κρίση είναι ο...Χάρρυ Κλύνν. Η "ποιήτρια", βεβαίως και δεν αναφέρει πουθενά στις δηλώσεις της τον Κλυνν, ωστόσο, συνεχίζει ο Βουτσάς, "αυτός έφερε τις βωμολοχίες στην επιθεώρηση, ενώ δεν είναι καν ηθοποιός". Και τι είναι; "Ένας φοβερός μίμος που θα πρέπει να γυρίσει στα κέντρα και στην τηλεόραση, εκεί όπου κανονικά είναι ο χώρος εργασίας του".
Λόγια πράγματι σκληρά, που φυσικά δεν έμειναν αναπάντητα. Ο Κλυνν με το που πληροφορήθηκε τα καθέκαστα απέδωσε την έκρηξη Βουτσά στα...γηρατειά. Εμμέσως, πλην σαφώς είπε ότι ο συνάδελφός του - θα πρέπει να βάλω τη λέξη σε εισαγωγικά; - άρχισε να μπαίνει σε μια άλφα ηλικία, όπου ο άνθρωπος χάνει τα λογικά του. Τώρα αυτό είναι επιστημονικά τεκμηριωμένο; Άμα γερνάς παίρνεις απαραίτητα τα...βουνά; Ο Βουτσάς, πάντως του υπενθύμισε ότι μόνο στο ίδιο θρανίο δεν κάθονταν, ενώ δεν τον παρέπεμψε στη μελαχρινή ηθοποιό με την οποία έχει εθεάθη ουκ ολίγες φορές τον τελευταίο καιρό!

Εννοείται, Άντζη μου πως οι δύο άντρες είπαν κι άλλα πολλά, όμως δεν τα θυμάμαι όλα. Ρε, συ λες αυτή η άνοια να βαράει και τα τιμημένα νιάτα; Το καλύτερο στο άφησα για το τέλος. Ο Κώστας -Φρόιντ- Βουτσάς έκανε μια εις βάθος ανάλυση του χαρακτήρα του Κλύνν. Είναι, δε, τόσο βαθιά που ο ηθοποιός δε χρειάζεται να πάει σε κάποιον που να διαθέτει το απαραίτητο χαρτί και να ξοδέψει τα λεφτά του. Ο Χάρρυ, λοιπόν πάσχει από την ανίατη ασθένεια του εγωκεντρισμού. Χτυπάει όλες τις ηλικίες και τα συμπτώματα είναι πασιφανή. Αν είσαι άντρας ονειρεύεσαι ότι στο γάμο σου είσαι η νύφη και όλος ο κόσμος καμαρώνει εσένα, αν πηγαίνεις σε κηδεία φαντάζεσαι πως είσαι εσύ ο νεκρός και όλοι κλαίνε με μαύρο δάκρυ για το χαμό σου, εκτός κι αν είσαι κάνας μαυρόψυχος, οπότε τα δάκρυα είναι χαράς, κ.τ.λ.
Η περίπτωση, ωστόσο έχει θεραπεία. Ο Κλυνν θα πρέπει να πίνει τρεις φορές την ημέρα, μετά από κάθε γεύμα, το χάπι αντί-εγωκεντρισμοστίκους και το κυριότερο να βλέπει λίγο ελληνικό κινηματογράφο - Τέντι μπόι αγάπη μου, Ξυπόλητος Πρίγκηψ, Για ποιον χτυπάει η κουδούνα; κ.α. - για λόγους καθαρά επιμορφωτικούς. Ο, δε, Βουτσάς μπορεί να ξεπεράσει τη...γεροντοάνοια με μια επίσκεψη, ουχί στο Romeo, αλλά στο Μινώα, ή παρακολουθώντας shows στην TV, όπως Χάρρυ Κλυνν show, Sheferlee show, Κορομηλά show, κ.τ.λ.