Στην Επίδαυρο Βανδή - Ντέμης

04.09.2001
Αγαπημένη μου Τζίνα, το Σάββατο που μας πέρασε μια φίλη μου βρέθηκε στην Επίδαυρο για την παράσταση "Τρωάδες" και ποιούς λες ότι είδε εκεί; Τη Δέσποινα Βανδή με τον Ντέμη ΝΙκολαϊδη, οι οποίοι παρακολούθησαν την παράσταση με ιδιαίτερη προσήλωση.
Αγαπημένη μου Τζίνα,


Δεν μπορώ να καταλάβω τι πράγμα είναι και αυτό. Εκεί που λέω ήρθε επιτέλους Σαβ/κο, τέρμα δε θα ασχοληθώ με κανένα celebrity, θα κάνω την αποτοξίνωσή μου, χτυπάει το τηλέφωνο και μια ωρυόμενη φίλη μου ζητάει να πάω επειγόντως στο σπίτι της με ό, τι φωτογραφίες Ελλήνων κοσμικών έχω. Είδε λέει, κάποια στην Επίδαυρο και μου έχει κους κους. "Μωρέ, ήταν εκεί και μία -που δε θυμάμαι- με τον αγαπημένο της, του οποίου η φάτσα επίσης μου θυμίζει κάτι αλλά δεν ξέρω τι" μου είπε, εξάπτοντας την περιέργειά μου.
"Να, αυτούς σου έλεγα. Πω, πω φωτογένεια που σου την έχουν" σχολίασε δείχνοντας μου τη Βανδή με τον Νικολαΐδη. Τρελάθηκα, είναι δυνατό να μην ξέρει το Δεσποινάκι; Που τη βρήκα για φίλη; Για να μη σε ζαλίζω, το ζεύγος βρέθηκε το Σάββατο στο θέατρο της Επιδαύρου για να παρακολουθήσει τις "Τρωάδες". Καθόλη τη διάρκεια της παράστασης η αοιδός ήταν ακούνητη, αμίλητη, αγέλαστη, συμπάσχοντας με τους ηθοποιούς. Είναι βλέπεις της Φιλοσοφικής και τρελαίνεται για τέτοια. Ο καλός της πάλι είναι του ποδοσφαίρου, ωστόσο όλη την ώρα είχε μια έκφραση σα να τον απασχολούσε κάτι. Θες να απορούσε που τα έβρισκαν τόσα πετυχημένα οι αρχαίοι ημών πρόγονοι; Θες να αναρωτιόταν πόσο να είναι ο αγώνας Γερμανία - Αγγλία που παιζόταν την ώρα εκείνη;

Το ζευγάρι ήταν ολομόναχο στο θέατρο και καλύτερα για τη Δέσποινα, διότι σε αυτή την περίπτωση δεν είναι να παίρνεις τη σάρα και τη μάρα, λες και πας στου Τσαλίκη για διασκέδαση. Εξάλλου, η Επίδαυρος ενδείκνυται για την κάθαρση της ψυχής. Εκεί, ωστόσο, ήταν κάποιοι γνωστοί τους, όπως η ηθοποιός Αλεξάνδρα Παλαιολόγου. Αυτή, μόλις είδε τη Βανδή έτρεξε στο μέρος της με τρέλα και χάρη, σκάζοντας ένα τεράστιο χαμόγελο. "Χρυσή μου κι εσύ εδώ; Δε με πήρες βρε χαζό ένα τηλεφωνάκι να έρθουμε μαζί" είπε στην αοιδό, η οποία σεβόμενη το χώρο ήταν συγκρατημένη στις εκδηλώσεις χαράς για την ιστορική αυτή συνάντηση.

Μετά το τέλος της παράστασης, τα παιδιά παρέμειναν στη θέση τους, προκειμένου να μην πέσουν στους φωτογράφους που λίγο παρακάτω απαθανάτιζαν τον σκηνοθέτη των παραστάσεων που πρόκειται να ανέβουν στην Επίδαυρο με τη Ροσελίνι και τον Ντεπαρντιέ. Βέβαια, είχαν να λύσουν κι ένα σοβαρό πρόβλημα: "Που θα φάμε; Με έχει θερίσει η πείνα". Η απάντηση τους πήρε ώρα μέχρι να βρεθεί και μόλις αποφάσισαν έφυγαν από το χώρο με διακριτικότητα. Μην τους έπιανε και κανείς την κουβέντα, γιατί με την πείνα που είχαν άστα. Ωστόσο, Τζινάκι δε σου είπα το κυριότερο. Πως ήταν ενδεδυμένη η αοιδός. Λοιπόν, φορούσε ένα αραχνοΰφαντο φιστικί μπλουζάκι, που έδενε μπροστά, αποκαλύπτοντας το πρώτο σετ κοιλιακών της και μια σομόν φούστα (στη φίλη μου έμοιαζε περισσότερο με κομπινεζόν), ενώ είχε κάνει τα μαλλιά της κοτσιδάκια, προωθώντας τη νέα σειρά "Η Ποκαχόντας στην Επίδαυρο".