Η πρόταση γάμου και το ξέσπασμα του ''Τσάκα''

22.10.2001
Αγαπημένε μου Σωτήρη,24 ώρες κοντεύουν να συμπληρωθούν από την αποχώρηση της Ρέας από το σπίτι του Big Brother και ακόμη δεν έχω συνέλθει. Εκεί, που περίμενα ότι η εκπομπή θα είχε μόνο μαύρο δάκρυ από τη "συνήθη ύποπτο" άντε και από την Ελίνα ήρθε το ξέσπασμα του Γιώργου και τα...είδα όλα.
Αγαπημένε μου Σωτήρη,


24 ώρες κοντεύουν να συμπληρωθούν από την αποχώρηση της Ρέας από το σπίτι του Big Brother και ακόμη δεν έχω συνέλθει. Εκεί, που περίμενα ότι η εκπομπή θα είχε μόνο μαύρο δάκρυ από τη "συνήθη ύποπτο" άντε και από την Ελίνα - καθότι η πολλή παρέα βλάπτει σοβαρά - ήρθε το ξέσπασμα του Γιώργου και τα...είδα όλα. Αν μέχρι χθες το μεσημέρι με ρωτούσες ποιο είναι πιο πιθανό: Να δεις τον μπιν Λάντεν και τον Τζορτζ Μπους να τα "σπάνε" σε ελληνική μπουζουκερί του Λονδίνου, αφού πρώτα είχαν παρακολουθήσει το μιούζικαλ "Cats" ή τον "Τσάκα" και τον Πρόδρομο να κλαίνε για την αποχώρηση της Ρέας, θα σου έλεγα το πρώτο.

Τελικά, διαψεύστηκα οικτρά. Στο φινάλε του δράματος, η παραγωγή είπε να βάλει λίγο μουσικό χρώμα. Από τα μεγάφωνα άρχισε να ακούγεται το "Να ξερες πως σπαράζουν τα μέσα μου για σένα", άσμα τω όντι καταπληκτικό και σήμα κατατεθέν της Ρέας. (Για την ιστορία, είναι το αγαπημένο της ξαδέρφης της, στην οποία φέρνει στο νου ένα ψηλόλιγνο παλικάρι που την άφησε για τα γαλανά μάτια μιας λυγερής κοπέλας κ.τ.λ.). Η Ρέα, όπως ήταν αναμενόμενο, έμπηξε τα κλάματα και ήταν τόσο συγκινημένη που δεν την ένοιαζε μια, που στα μάγουλα της το μέικ απ σχημάτισε μικρές "λακκούβες λάσπης", όπως στα έργα της Αττικής Οδού, όταν βρέχει. Έβλεπε, τον σκληροτράχηλο "Τσάκα" να έχει πέσει κατάχαμα στο πάτωμα και σα μικρό παιδί που του στέρησες μια καραμέλα βουτύρου, να κλαίει και να χτυπιέται.

Οι υπόλοιποι στη θέα αυτή άρχισαν να κλαίνε πιο δυνατά και πριν με ξαναπάρουν τα ζουμιά, σου λέω ότι επικράτησε μια κατάσταση "μελό". Προηγουμένως, είχε συμβεί το εξής ανεπανάληπτο. Εισέβαλε -τρόπον τινά- στο στούντιο ο Δημήτρης, ο εδώ και δυόμισι χρόνια αγαπημένος της Κων/τισας. Με μια τεράστια ανθοδέσμη ανά χείρας κι ένα δαχτυλίδι αξίας δύο μισθών ανειδίκευτου εργάτη, έκανε πρόταση γάμου στην καλή του. Το σκηνικό αυτό μας θύμισε κάποια Χριστούγεννα πριν, όπου ο Διονύσης Σχοινάς είχε ζητήσει σε γάμο την Καίτη Γαρμπή ενώπιον του ελληνικού κοινού. Σε διαφορετική περίπτωση θα ξενερώναμε, καθότι η επανάληψη σκοτώνει την ουσία. Χθες, όμως δεν το κάναμε, διότι η απάντηση της Ρέας "Θα το σκεφτώ" δημιούργησε νέα σενάρια στο μυαλό μας.

Γιατί δεν είπε το "Ναι"; Μια κοπέλα 29 ετών, που ξέρει να μαγειρεύει, να πλένει, να σκουπίζει, με τόσες ευαισθησίες, ένα κορίτσι φτιαγμένο για να "ανοίγει σπίτια" σε κανονικές συνθήκες, θα έπεφτε στην αγκαλιά του αγαπημένου της, θα έμπηζε τα κλάματα και με τρεμάμενη φωνή θα έλεγε "Ναι, ναι, ναι. Θέλω να γίνω η σύζυγός σου, η μάνα των παιδιών σου". Μήπως, στις 40 μέρες η Ρέα αναθεώρησε τις απόψεις της περί γάμου; Μήπως, οι λυγμοί του "Τσάκα" δεν ήταν και τόσο αθώοι; Βρε συ, Σωτήρη μου, λες όλο αυτό τον καιρό που σου έγραφα για τα τσιλιμπουρδίσματα του Χρήστου και της Δώρας και το "πέσιμο" της Κατερίνας στο Ντίνο, να είχαμε κάτω από τη μύτη μας ένα έρωτα παράνομο, που δεν έπρεπε με τίποτε να εξωτερικευτεί, διότι αυτός τυγχάνει αρραβωνιασμένος; Γι αυτό, λες να ψήφισε ο Γιώργος να φύγει η Ρέα; Φοβόταν, μήπως τα μεγάλα της μάτια, τα μαύρα μαλλιά, του απελευθέρωναν μεγάλα πάθη; Πάντως, σήμερα στον "Πρωινό Καφέ" η Ρέα δεν έδωσε συγκεκριμένη απάντηση για τη σχέση αυτή. Ούτε είπε αν θα παντρευτεί. Μόνο δάκρυζε, όταν έφερνε στο μυαλό της σκηνές από το σπίτι. Αναμονή, όμως ως αύριο που θα φτιάξει Πολίτικο γλυκό. Μεταξύ χτυπήματος των κρόκων αυγού και πασαλείμματος με βούτυρο του ταψιού, όλο και κάτι θα πει με την Ελένη.