Το ''καταφύγιο'' των Βανδή - Ντέμη και ο γάμος της Μουκίου

25.10.2001
Αγαπημένε μου Λευτέρη, πήγα σήμερα να πάρω το γάλα της ημέρας από το περίπτερο της Μαρίτσας και μέχρι να φύγω κόντεψε να γίνει...γιαούρτι. Θα κάθισα και μία ώρα εκεί! Τελειωμό δεν είχαν τα κους κους που ήξερε. Και τι δε μου είπε:
Αγαπημένε μου Λευτέρη,


Πήγα σήμερα να πάρω το γάλα της ημέρας από το περίπτερο της Μαρίτσας και μέχρι να φύγω κόντεψε να γίνει...γιαούρτι. Θα κάθισα και μία ώρα εκεί! Τελειωμό δεν είχαν τα κους κους που ήξερε. Και τι δε μου είπε:

·Μετά από πολύ ψάξιμο κι αφού έδωσαν όλα τους τα λεφτά σε εφημερίδες αγγελιών κι έλιωσαν τις σόλες των Prada και Gucci παπουτσιών τους, ο Ντέμης Νικολαϊδης και η Δέσποινα Βανδή βρήκαν το σπίτι των ονείρων τους. Μια απομακρυσμένη μονοκατοικία στη Φιλοθέη θα στεγάσει τον έρωτά τους και τη σκυλίτσα της αοιδού, Σάνυ. Το σπίτι έχει ένα τεράστιο κήπο κι αυτό κατόπιν επιλογής της Δέσποινας, καθότι ήθελε μεγάλους χώρους για να παίζει το κατοικίδιο της. Η μετακόμιση θα γίνει σιγά, σιγά διότι θέλει πολύ ψάξιμο να βρεις τους καναπέδες, τα ηλεκτρικά, τα φωτιστικά και τα παιδιά δεν έχουν καθόλου χρόνο.

·"Το γάμο πολύ τον φοβήθηκαν, η Μουκίου, όμως, όχι". Η γνωστή ηθοποιός το Σάββατο που μας έρχεται στο δημαρχείο της Λάρισας θα παντρευτεί τον αγαπημένο της νευρολόγο - ψυχίατρο, Σάκη Καλογερόπουλο. Η απορία που θα σε βασανίζει είναι το γιατί η Ηρώ πήρε τους κάμπους της Θεσσαλίας για να παντρευτεί! Απ' ότι μου είπε η Μαρίτσα, ο επιστήμονας ζει και δουλεύει στη Λάρισα και η ηθοποιός για χάρη του θα αφήσει την Αθήνα, θα πάρει την κόρη της και θα πάει προς Θεσσαλία μεριά. Και να φανταστείς, ότι ο έρωτας τους ήταν κεραυνοβόλος και ζήτημα να έχουν κλείσει ένα χρόνο μαζί. Ο θρησκευτικός γάμος θα γίνει το Πάσχα, καθότι οι καλεσμένοι είναι τόσοι πολλοί που θα τους πάρει πέντε μήνες για να στείλουν τα προσκλητήρια, Άσε, που τα σφαχτά (γουρούνια, αρνιά, κατσικάκια) που θα έχουν στη δεξίωση πρέπει να μεγαλώσουν λιγάκι.

·"Άσε και πάω να σκάσω. Χώρισε για όχι ο Τζώρτζογλου με τη Γεωργιάδου;" φώναζε η Μαρίτσα τραβώντας τα μαλλιά της. "Προχθές πήγαν στη Ρούλα (Κορομηλά) και μίλησαν για την υποκριτική, την τηλεόραση, το γιο τους και το γάμο τους. Ο αγαθιάρης Περικλής (ο άντρας της) πείστηκε από τα λεγόμενά τους, εγώ, όμως όχι. Δεν υπήρχε παιδί μου ανάμεσα τους γλυκάδα" συνέχισε η περιπτερού. Εγώ, Λευτέρη μου δεν ξέρω τι λέει, όμως έμαθα ότι το σπίτι που νοίκιασε ο ηθοποιός στο κέντρο της Αθήνας το χρησιμοποιεί με τη Μαρία ως γραφείο, καθότι η τελευταία θέλει απόλυτη ησυχία για να γράψει. Τώρα, ο Στράτος τι ακριβώς κάνει εκεί δεν το ξέρω. Ωστόσο, κάθε πετυχημένος άντρας που σέβεται τον εαυτό του, οφείλει να έχει δύο τετραγωνικά για να βάλει το γραφείο του με τον υπολογιστή, μια πολυθρόνα, ένα ψυγειάκι, δυο τηλέφωνα και μια τηλεόραση. Η γραμματέας θεωρείται ως αλόγιστο έξοδο