Έφυγε η Ελίνα

05.11.2001
Αγαπημένε μου Σωτήρη, η μέρα της κρίσης στο σπίτι του Μεγάλου Αδελφού ήρθε και η Ελίνα αποτελεί παρελθόν από αυτό. Εδωσε σκληρή μάχη με τον Πρόδρομο για το ποιος θα πάρει των ομματίων του, όμως στο παραπέντε... ο Σκοπελίτης παρέμεινε στο 35% έναντι 37% της Βολιώτισσας.
Αγαπημένε μου Σωτήρη,


Η μέρα της κρίσης στο σπίτι του Μεγάλου Αδελφού ήρθε και η Ελίνα αποτελεί παρελθόν πια. Εδωσε σκληρή μάχη με τον Πρόδρομο για το ποιος θα πάρει των ομματίων του, όμως στο παραπέντε... ο Σκοπελίτης παρέμεινε στο 35% έναντι 37% της Βολιώτισσας. Η αποχώρησή της δεν είχε την ίδια αίγλη με αυτή της Ρέας. Τα δάκρυα των παικτών ήταν λιγοστά (τα έδωσαν όλα στις αρχές και τώρα στέρεψαν), η Ελίνα ίσα που βούρκωσε κι εγώ...ακόμη κλαιω το χιλιάρικο που έδωσα, για να φύγει ο Πρόδρομος. Τη νεαρά περίμενε έξω από το σπίτι, μέσα στη βροχή με το μάτι βαμμένο με αδιάβροχη μάσκαρα και σκιά, η Ρέα.

Αφού αγκαλιάστηκαν και συγκινήθηκαν, πήγαν στον Ανδρέα. Εκεί έγινε ο καθιερωμένος διάλογος παρουσιαστή - παίκτη, στον οποίο δε θα σταθώ, διότι θα μου βγει η ρετσινιά, ότι "δε γουστάρω το Μικρούτσικο". Για το τέλος, ο Ανδρέας άφησε το...λουκούμι. Ελίνα και Ρέα συνδέθηκαν με το σπίτι. Τι το ήθελαν; Ο Τσάκας, μόλις άκουσε την επονομαζόμενη "Τουρκάλα" λίγο έλειψε ξανά να μπήξει τα κλάματα, ζητώντας της να γυρίσει πίσω. Οι εναπομείναντες 8 ένοικοι για τέλος αφιέρωσαν στην Ελίνα, τον "Παλιόκαιρο" του Τερζή. Άσμα επίκαιρο, λόγω κακοκαιρίας και λατρεμένο της Βολιώτισσας.

Κατά τα άλλα, στο σπίτι οι επόμενες ώρες δεν ήταν και τόσο ρόδινες. Η Δώρα κυριευμένη από τύψεις, που είχε ψηφίσει την Ελίνα, έφτασε στο αμήν να ανοίξει την πόρτα και να φύγει. Οι ένοικοι, τη συγκράτησαν: "Που πας με τέτοιο καιρό, χωρίς ομπρέλα" της είπαν και...πείστηκε. Να φύγει, ήθελε προς στιγμή και ο Ντίνος, αλλά τελευταία στιγμή το μετάνιωσε, εξαιτίας της Κατερίνας. "Άσε, καλύτερα μπορεί να γίνει τίποτε με την Κατερίνα" σκέφτηκε. Προηγουμένως, είχε ένα καβγά με τον Κώστα. Καθόταν έξω στη βροχή με τον Πρόδρομο και σχολίαζαν τις εξελίξεις, όταν ο Αρτινός βγήκε κι άκουσε τη συζήτηση. "Θα το βουλώσεις ρε ηλίθιε" του είπε και λίγο έλειψε να πιαστούν στα χέρια. Στο τσακ τους χώρισε ο "Προ", ο οποίος προέταξε τα στήθη του και με βροντερή φωνή τους είπε: "Μ...κες, χωριστείτε". Κατόπιν, ο ξανθός άνδρας - παρεμπιπτόντως το μαλλί του θέλει κόψιμο, γιατί έχει γίνει αφάνα - πήγε να ξεκουράσει το ταλαιπωρημένο μυώδες κορμί του στο δωμάτιο των κοριτσιών που όσο πάνε και λιγοστεύουν. Αυτές, δε μπορώ να πω ότι πήραν μεγάλη χαρά με τα νέα, αλλά δεν έβαλαν και τα κλάματα.

Η πιο ψύχραιμη ήταν η Κατερίνα, η οποία απείλησε με νόημα: "Και μετά φταιμε εμείς". Γιατί φταιμε εμείς που τη βλέπουμε να την "πέφτει" στο Ντίνο λες και είναι ο πρώτος "Καζανόβας" της χώρας και δεν του λεει στα ίσα "Θέλεις να ταΐσουμε τις κότες;", να πάρει και αυτός χαμπάρι; Άμα πάρει. Πιο ντροπαλή αποδείχθηκε η Δώρα, η οποία μόλις άκουσε ότι ο Πρόδρομος κοιμάται με σλιπ κοκκίνισε σαν παντζάρι και κρύφτηκε κάτω από τα σκεπάσματα. Η αλήθεια, η Θεσσαλονικιά μόλις είχε διαφήμιση η Μινέρβα άλλαζε κανάλι για να μη δει τα αίσχη, ενώ στον κινηματογράφο πηγαίνει μόνο σε κινούμενα σχέδια για να είναι σίγουρη ότι δεν θα περιλαμβάνεται κάποια σκηνή ντροπής.