Το ¨έκαψε¨ ο Μποντίρογκα

30.11.2001
Αγαπημένε μου Λευτέρη, το Διογένη για να δει τους "φίλους" της, Γιάννη Πάριο και Αντώνη Ρέμο να άδουν επί σκηνής, επισκέφτηκε η θεία μου το βράδυ της Τετάρτης. Εκεί, ήταν ο Ντέγιαν Μποντίρογκα, του Παναθηναϊκού και η Τασούλα Κελεσίδου.
Αγαπημένε μου Λευτέρη,


Aφωνη με αφήνει κάθε φορά η θεία μου, όταν αρχίζει να μου περιγράφει τις κραιπάλες στις οποίες επιδίδεται κάθε βράδυ. Ζωντοχήρα, γαρ, δεν έχει αφήσει μαγαζί για μαγαζί των Αθηνών και γύρω νομών που να μην το έχει περάσει. Οι, δε, πορτιέρηδες όταν τη βλέπουν μεριάζουν τα πλήθη για να περάσει η χάρη της. Το ίδιο έγινε και το βράδυ της Τετάρτης, όπου επισκέφθηκε το Διογένης για να δει τους "φίλους" της, Γιάννη Πάριο και Αντώνη Ρέμο να άδουν επί σκηνής. "Έχασες που δεν ήρθες, μικρό μουρόχαυλο ανίψι", μου είπε "άπαντες ήταν εκεί. Αλήθεια ήταν καμία γιορτή του αθλητισμού" με ρώτησε "Γιατί ήταν εκεί το σέρβικο μελανούρι του Παναθηναϊκού στο μπάσκετ και η Τασούλα Κελεσίδου. Σε διαφορετική παρέα, όμως" επεσήμανε πριν ο νους μου πάει αλλού.

Το "μελανούρι" που αναφέρει η θεία είναι ο Ντέγιαν Μποντίρογκα, ο οποίος μάζεψε την αντροπαρέα του και το έκαψαν κανονικά και με το νόμο. Ο Σέρβος τυγχάνει μεγάλος φαν του Ρέμου και το απέδειξε έμπρακτα, πετώντας τα πανέρια με τα άνθη πέντε - πέντε, ενώ σε μια στιγμή τσακίρ κεφιού, κόντεψε να πετάξει και τη λουλουδού μαζί. Το κοριτσάκι, πάντως, έφυγε από το μαγαζί με καλό μπουρμπουάρ από τον παίκτη, διότι μπροστά στα ... λιβάδια που πέταξε, τι είναι "δυο -τρεις ανθοδέσμες και μία γλάστρα"; Αυτό, που έκανε περισσότερη εντύπωση στη θεία είναι το γεγονός ότι ο Μποντίρογκα τραγουδούσε όλα τα άσματα του Αντώνη. "Παιδί μου, αυτός δεν ξέρει γρι ελληνικά. Άμα, του πεις: γεια σου ρε παίδαρε τι κάνεις; Μπορεί να γυρίσει με τη χερούκλα του και αν σου δώσει καμιά ξανάστροφη, επειδή θα πιστέψει ότι έβρισες αυτό κι όλο του το σόι". Κι έχει δίκιο, καθώς ο Ντέγιαν πέρα από τα τυπικά "Χαίρετε, τι κάνετε; Εγώ είμαι καλά, εσύ είσαι μ...ας" δεν ξέρει άλλη κουβέντα. Ωστόσο, το "έχω μάθει να κοιμάμαι με την πόρτα ανοικτή" είναι ένας στίχος που εμπεδώνεται εύκολα.

Η Κελεσίδου, πάντως, με την παρέα της ήταν πιο συγκρατημένη στις εκδηλώσεις της, προτιμώντας να ακούει τους καλλιτέχνες, πίνοντας το ποτό της και τρώγοντας φιστίκια αράπικα. Πετούσε, βέβαια, λουλούδια - κυρίως στον Πάριο - αλλά με τρόπο, καθώς ολυμπιονίκης στη δισκοβολία. Μην πάει κάνα γαρύφαλλο με το κοτσάνι του, σφήνα στο μάτι του καλλιτέχνη. Στον "Διογένη" ήταν ακόμη οι άνθρωποι της Sony, οι οποίοι βρέθηκαν εκεί για να καμαρώσουν το...τέκνο της εταιρείας.