Σπίλμπεργκ: ο ιππότης του Χόλιγουντ

01.02.2001
Η γκαρνταρόμπα του Στίβεν Σπίλμπεργκ με τα πανάκριβα κοστούμια του περιλαμβάνει εφεξής και μια...πανοπλία. Μην ανησυχείτε ο low-profile παραγωγός δεν τα έχει "χάσει", ούτε λανσάρει νέα μόδα στο Χόλιγουντ. Απλά ο Σπίλμπεργκ είναι πλέον ένας "ιππότης".
Η γκαρνταρόμπα του Στίβεν Σπίλμπεργκ με τα πανάκριβα Αρμάνι, Βαλεντίνο και άλλα κοστούμια του περιλαμβάνει εφεξής και μια...πανοπλία. Μην ανησυχείτε ο low-profile παραγωγός δεν τα έχει "χάσει", ούτε λανσάρει νέα μόδα στο Χόλιγουντ. Απλά ο Σπίλμπεργκ είναι πλέον ένας "ιππότης". Τίτλο που δεν οικειοποιήθηκε από μόνος του, αλλά του τον απένειμε η Μεγάλη Βρετανία, σε ένδειξη αναγνώρισης της προσφοράς του στην κινηματογραφική βιομηχανία της "Γηραιάς Αλβιόνας".
Η τελετή της "στέψης" έγινε στην βρετανική πρεσβεία στην Ουάσιγκτον, παρουσία υψηλών προσκεκλημένων. Μερικοί εξ' αυτών η Χίλαρι Κλίντον, η ηθοποιός Χόλι Χάντερ και ο Τζον Γουόρνερ. Ο παραγωγός των επιτυχιών δήλωσε έκπληκτος για την ύψιστη τιμή, ενώ όπως είπε όταν το πρωτοάκουσε νόμιζε πως του έκαναν πλάκα.
Πάντως, όπως φαίνεται οι Βρετανοί είναι ιδιαίτερα "γενναιόδωροι" στην απόδοση τέτοιων υψίστων τιμών. Οι "ιππότες" όλο και πληθαίνουν, ενώ εκτός του Σπίλμπεργκ άλλοι διάσημοι που έλαβαν το χρίσμα είναι ο νύν υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Κόλιν Πάουελ και ο κωμικός Μπομπ Χόουπ.