Το διαζύγιο της χρονιάς

07.02.2001
Χώρισαν μετά από 10 χρόνια γάμου ο Τομ Κρούζ και η Νικόλ Κίντμαν, αιφνιδιάζοντας τους πάντες.Μέχρι τώρα διακήρυτταν τον έρωτα τους, δηλώνοντας ευτυχισμένοι. Τελικά το διαζύγιο ήρθε, εξαιτίας της...καριέρας τους.
Σαν κεραυνός έπεσε στα "σαλόνια" του Χόλιγουντ η ξαφνική είδηση του χωρισμού του ζεύγους Κρούζ - Κϊντμαν. Οι δύο τους θεωρούνταν - ή τουλάχιστον είχαν καταφέρει να θεωρούνται -, μετά από 10 χρόνια γάμου από τα πιο αγαπημένα κι ευτυχισμένα ζευγάρια του χώρου. Τελικά "μηδένα προ του τέλους μακάριζε" και ο Τομ Κρούζ με τη Νικόλ Κίντμαν χώρισαν τα "τσανάκια" τους οριστικά και αμετάκλητα. Επίσημη αιτιολογία του διαζυγίου είναι η καριέρα τους, που τον τελευταίο καιρό λειτούργησε εις βάρος τους.
"Παρόλο που προσπάθησαν πολύ να κρατήσουν το γάμο τους, η καριέρα που τους κρατούσε μακριά για καιρό έφερε τον χωρισμό". Τάδε έφη Πατ Κινγκσλει, η εκπρόσωπος του ζευγαριού, η οποία ξαφνικά ανακοίνωσε το διαζύγιο, αιφνιδιάζοντας τους πάντες. Ή σχεδόν τους πάντες, μια και ήταν αρκετοί αυτοί που πίστευαν πως ο γάμος τους δεν ήταν και τόσο...αληθινός. Άλλωστε όλοι θυμόμαστε διάφορα δημοσιεύματα, που ισχυρίζονταν κατά καιρούς ότι παντρεύτηκαν για λόγους δημοσιότητας, διότι ο Κρούζ είναι gay και η Κίντμαν μια υστερική Αυστραλέζα ηθοποιός που ήθελε να κατακτήσει το...Χόλιγουντ. Μάλιστα, το 1999 είχαν κερδίσει μια δίκη για δημοσίευμα της σκανδαλοθηρικής εφημερίδας "Σταρ", η οποία ισχυριζόταν ότι οι διάσημοι πρωταγωνιστές είχαν προσλάβει μια θεραπεύτρια του sex, για τις ερωτικές σκηνές στην ταινία "Μάτια ερμητικά κλειστά".
Το ζευγάρι γνωρίστηκε το 1990 στα γυρίσματα του έργου "Μέρες κεραυνού" κι ερωτεύτηκαν κεραυνοβόλα. Ο γάμος τους έγινε ένα χρόνο μετά, ενώ έχουν αποκτήσει δύο υιοθετημένα παιδιά, τον Κόνορ και την Ιζαμπέλα. Προς το παρόν είναι άγνωστο ποιός θα αναλάβει την κηδεμονία τους. Πάντως σύμφωνα με την εκπρόσωπό τους το διαζύγιο θα είναι φιλικό, όπως και οι σχέσεις τους, καθώς τρέφουν αμοιβαίο σεβασμό.