Μπορεί να πιστεύεις ότι το πόσο γοητευτικός είναι ένας άνθρωπος είναι κάτι σταθερό και... μόνιμο, όμως μια πρόσφατη μελέτη που εκπόνησε το Royal Holloway, University of London και δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Psychological Science το ανατρέπει με επιχειρήματα.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα αυτής της μελέτης λοιπόν, το επίπεδο της γοητείας του καθενός ποικίλει ανάλογα με το ποιος βρίσκεται δίπλα του τη δεδομένη στιγμή και πόσο περισσότερο ή λιγότερο όμορφος είναι εκείνος.
Στους 40 συμμετέχοντες στην έρευνα δόθηκαν μερικές φωτογραφίες με δυάδες ανθρώπων και εκείνοι κλήθηκαν να βαθμολογήσουν τον έναν από αυτούς κάθε φορά, σύμφωνα με τη γοητεία τους.
Διάβασε κι αυτό: Γυναίκες… ακαταμάχητες: Έρευνα αποκαλύπτει τα 20 χαρακτηριστικά που «τρελαίνουν» τους άνδρες
Σε επόμενη φάση, τους ζητήθηκε το ίδιο, όμως το κάθε πρόσωπο που έπρεπε να “βαθμολογηθεί” είχε δίπλα του άλλο ταίρι.
Το αποτέλεσμα δεν ήταν το ίδιο και στις δυο περιπτώσεις. Ο βαθμός “έπαιζε” ανάλογα με το πόσο πιο γοητευτικό ήταν το πρόσωπο που προσέθεταν στην εικόνα.
Μπορεί να είναι λίγο σκληρό αυτό, όμως φαίνεται να είναι γεγονός. Ο Dr. Nicholas Furl, επικεφαλής της έρευνας και συγγραφέας της μελέτης, δηλώνει χαρακτηριστικά:
“Μέχρι τώρα, πιστεύαμε ότι το επίπεδο γοητείας του κάθε ανθρώπου ήταν σταθερό σε γενικές γραμμές, όμως να που ανατράπηκαν τα δεδομένα. Φαίνεται πως η παρέα μας παίζει ρόλο στην εικόνα που δημιουργούν οι άλλοι για εμάς”.
Αυτές οι πληροφορίες θα μπορούσαν να φανούν χρήσιμες σε όσους εργάζονται στη διαφήμιση, το web design και τη συμπεριφορά καταναλωτών, όπως υπογραμμίζει ο Dr Furl σε καμμία, όμως περίπτωση, λέμε εμείς, δεν θα πρέπει να ορίσει τον τρόπο με τον οποίο επιλέγουμε τους φίλους ή τους συντρόφους μας.
Για σκέψου δηλαδή, κάποιον να θέλει να έρχεται σε επαφή μόνο με λιγότερο γοητευτικούς από εκείνον, ανθρώπους, έτσι ώστε να τονώνεται η δική του εικόνα. Τρέλα!
Διάβασε κι αυτό: Ολική Επαναφορά: 5 tips για να αλλάξεις τη ζωή σου αυτό το Σεπτέμβριο!
Η ομορφιά μπορεί να είναι ένας λόγος που θα προσελκύσει κάποιον προς εσένα, όμως στο τέλος, η προσωπικότητα και ο χαρακτήρας σου είναι -και θα έπρεπε να είναι- αυτό που θα τον κρατήσει. Αυτό το κομμάτι είναι που χρειάζεται “δούλεμα”.