Ποιά είναι η καλύτερη εργάσιμη ημέρα;

25.06.2014
Έρευνα έδειξε πως στην πραγματικότητα η Δευτέρα είναι ίσως η πιο χαλαρή ημέρα της εβδομάδας ενώ η χειρότερη και πιο κουραστική δεν είναι άλλη από την Τετάρτη.

Απ΄όλες τις ημέρες η Κυριακή σ΄αρέσει, κάτι που είναι απόλυτα φυσιολογικό, αφού είναι ημέρα ξεκούρασης και ξεγνοιασιάς, μακριά από τα προβλήματα της δουλειάς. Ποιά είναι όμως η καλύτερη εργάσιμη ημέρα; Όπως αποκαλύπτει έρευνα δεν είναι άλλη από την Δευτέρα!

Μπορεί να βλαστημάς την ώρα και τη στιγμή που πέρασε γρήγορα ο χρόνος, που ήρθε η "τσαγκαροδευτέρα" κι αναγκάζεσαι να ξεκινήσεις για τη δουλειά, στην πραγματικότητα όμως η Δευτέρα δεν είναι και τόσο άσχημη όσο νομίζουμε. Είναι η ημέρα που χαλαρώνουμε κι ανακάμπτουμε μετά από ένα πολυάσχολο Σαββατοκύριακο και η ημέρα σχεδιασμού, για το πρόγραμμα της εβδομάδας που έρχεται.

Όπως φαίνεται, η χειρότερη όλων, είναι η Τετάρτη, ημέρα κατά την οποία η ενέργειά μας κάνει "μακροβούτι". Στα μέσα της εβδομάδας μαζεύονται οι περισσότερες υποχρεώσεις καθώς βιαζόμαστε να τελειώσουμε όλες τις δουλειές, είτε έχουν σχέση με την εργασία ή το νοικοκυριό. Τότε είναι που συνειδητοποιούμε πως δεν έχουμε σημειώσει την απαραίτητη πρόοδο και σπιντάρουμε για να προλάβουμε. Δικαίως λοιπόν η ημέρα θεωρείται ως η πιο αγχωτική.

Μάλιστα, οι γυναίκες, σε αρκετές περιπτώσεις βλέπουν την Δευτέρα με προσμονή για να ξεκουραστούν μετά από ένα αγχωτικό Σαββατοκύριακο γεμάτο δουλειές, μαγείρεμα κι οικογενειακές υποχρεώσεις και να αφιερώσουν χρόνο στον εαυτό τους για ένα μποτέ αλλά και να περάσουν χαλαρές στιγμές με τον σύντροφο και την οικογένεια.

Επιμέλεια:
Δήμητρα Γκούντρα