Δουλειά καλοκαιριάτικα; Κλείσε το διακόπτη

17.07.2013
Πώς θα διώξεις το στρες μετά τη δουλειά;

Μετά από μια δύσκολη ημέρα στη δουλειά, πιάνεις τον εαυτό σου να είναι μέσα στο στρες και την ένταση; Όλοι οι φίλοι είναι διακοπές κι εσύ είσαι αναγκασμένη να μένεις στην πόλη και να εργάζεσαι σκληρά; Μάθε μερικούς τρόπους για να διώχνεις το άγχος μετά τη δουλειά, τους καλοκαιρινούς μήνες!

1. Κλείσε το διακόπτη

Έυκολο στα λόγια, δύσκολο στην πράξη αλλά όχι αδύνατο: Φεύγοντας από την δουλειά, προσπάθησε αν αφήνεις τα προβλήματα του γραφείου πίσω σου και να σκέφτεσαι το πώς θα τελειώσει η ημέρα σου ευχάριστα. Ένα ποτάκι με κάποιον φίλο ή γνωστό, ένα μπανάκι στην παραλία ή ακόμη κι ένα καφεδάκι θα σου φτιάξουν το κέφι.

2. Ώρα για πλατσούρισμα (Κι ας ειναι και στη μπανιέρα)

Ακόμη κι αν είσαι μίλια μακριά από τη θάλασσα, ένα δροσερό ντουζάκι στην μπανιέρα θα σε ανανεώσει. Κάνε μπανάκι, άλλαξε διάθεση και σκέψου πως έχεις ώρες στη διάθεσή σου μέχρι την επόμενη εργάσιμη ημέρα, οπότε επέλεξε πώς θα τις διαθέσεις.

3. Μην κλείνεσαι σπίτι

Σκέψου πόσες ώρες της ημέρας πέρασες κλεισμένη στο γραφείο; Ακόμη κι αν νιώθεις κόπωση, μια βολτούλα στις βιτρίνες ή μια βόλτα στο κοντινό πάρκο θα σε αναζωογονήσει.

4. Τα βιβλία είναι must

Ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους για να διώξεις το στρες μετά τη δουλειά είναι να διαβάσεις ένα βιβλίο. Μετά τα δέκα πρώτα λεπτά έχεις ξεχάσει τα πάντα κι έχεις απορροφηθεί από την ιστορία. Διάλεξε ένα βιβλίο της αρεσκείας σου για να σε συντροφεύει στη διαδρομή από το γραφείο στο σπίτι, στον καφέ ή ακόμη και στην ηλιοθεραπεία που θα κάνεις στο ρεπό σου.

5. Μουσικούλα και μποτέ μόνο για εσένα

Αν όλοι οι φίλοι και γνωστοί έχουν φύγει διακοπές, προφανώς κι έχεις αρκετό ελεύθθερο χρόνο. Μαγείρεψε, βάλε μουσικούλα και περιποιήσου τον εαυτό σου. Είναι μια καλή ευκαιρία για να το κάνεις.