Πόσο μετράει η εμφάνιση στη δουλειά;

29.04.2016
Μπορεί να το υποψιάζεσαι ήδη ότι το στιλ κι η ομορφιά μετρούν και στα επαγγελματικά, όμως πώς ακριβώς επηρεάζει την πρόοδο σου η εξωτερική εμφάνιση σου εν ώρα υπηρεσίας; Από τη Δήμητρα Γκούντρα

Παλαιότερες έρευνες έχουν δείξει πως οι ελκυστικές γυναίκες αντιμετωπίζονται με εχθρικό τρόπο από τις συναδέλφους τους αλλά κερδίζουν έδαφος όταν ο προϊστάμενος είναι γένους αρσενικού. Τί γίνεται όμως με τις λιγότερο προικισμένες από τη φύση υπαλλήλους;

Νέα έρευνα του πανεπιστημίου του Μίσιγκαν είναι αποκαλυπτική! Οι λιγότερο ελκυστικοί άνθρωποι είναι πιο πιθανό να έρθουν αντιμέτωποι με εργασιακό εκφοβισμό, σε σχέση με τις ωραίες παρουσίες, έχοντας να κάνουν με σκληρά σχόλια, ίσως και χλευασμό. Αναλαμβάνουν τα πιο απαιτητικά καθήκοντα και συνήθως θυματοποιούνται ή λειτουργούν σαν αποδιοπομπαίοι τράγοι.

Βλέπουμε τους συναδέλφους σαν... γυμνασιόπαιδα

Αν και θεωρητικά στην ενήλικη ζωή και το εργασιακό περβάλλον τα κριτήρια για τις επιλογές μας υποτίθεται πως είναι περισσότερο αντικειμενικά, τελικά ίσως να ισχύουν οι ίδιοι μηχανισμοί με τους οποίους κάποιος γινόταν το κέντρο της προσοχής στην εφηβική ηλικία.

Έρευνες έχουν δείξει πως οι πιο στιλάτοι και εμφανίσιμοι έφηβοι μαθητές συνήθως είναι περισσότερο δημοφιλείς από τους υπόλοιπους. Τα νέα στοιχεία, αποκαλύπτουν πως τελικά το ίδιο μάλλον ισχύει εκτός από το σχολικό περιβάλλον και στο εργασιακό, στην ενήλικη ζωή.

Με άλλα λόγια οι λιγότερο προικισμένοι σε ομορφιά εργαζόμενοι, αντιμετωπίζονται με σκληρότητα και αδικούνται όταν πρόκειται για προαγωγή ή ανάληψη καθηκόντων. Μάλιστα, όπως υποστηρίζουν οι εοιστήμονες φαίνεται πως το στιλ και η ομορφιά έχουν μεγαλύτερη σημασία απ΄ότι η ηλικία, το γένος ή η προϋπηρεσία.

Πώς έγινε η έρευνα

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον αναπληρωτή καθηγητή Διοίκησης Επιχειρήσεεων Μπρεντ Σκοτ, ανέλυσαν τις απαντήσεις 114 εργαζομένων. Για τις ανάγκες της έρευνας οι συμμετέχοντες, σε πρώτη φάση, συμπλήρωσαν ερωτηματολόγια, όπου κλήθηκαν να βαθμολογήσουν την άσχημη συμπεριφορά απέναντί τους, όπως για παράδειγμα την αγένεια, τον εμπαιγμό, τα σχόλια κτλ. Μια ξεχωριστή ομάδα ατόμων, που δεν είχαν σχέση με τους συμμετέχοντες, έκριναν, μέσα από φωτογραφίες, την ομορφιά του καθενός.

Όπως τελικά αποδείχτηκε, οι λιγότερο ελκυστικοί εργαζόμενοι αντιμετωπίζονταν πιο σκληρά ενώ η κατάσταση φαίνεται πως ήταν ακόμη πιο δυσάρεστη για όσους δεν μπορούσαν λόγω χαρακτήρα να βάλουν όρια και να αποτρέψουν την θυματοποίησή τους.