Ο Κανόνας του εσώρουxου αποκάλυψε παιδεραστή. Μάθε τον στα παιδιά σου!

01.07.2016
Για τον Κανόνα του εσώρουχου μέσα από το παραμυθάκι με πρωταγωνίστρια την Κίκο και το Χέρι αλλά και για το μυστικό της Νίκης έχουμε ήδη μιλήσει. Πρόκειται για παραγωγές στο πλαίσιο της καμπάνιας "Ένα στα Πέντε" που στόχο έχει την θωράκιση των παιδιών κατά της σεξουαλικής κακοποίησης.

Θα αναρωτιέσαι βέβαια κατά πόσο ένα παραμυθάκι μπορεί να προστατέψει τα παιδιά; Η απάντηση έρχεται δια στόματος Έλενας Ράπτη, επικεφαλής της καμπάνιας στην Ελλάδα. Καλεσμένη στην χθεσινή εκπομπή "Tatiana Live" η βουλευτής αποκάλυψε πως ο κανόνας του εσώρουχου βοήθησε στην αποκάλυψη ενός παιδεραστή στη Θεσσαλονίκη. Πρόκειται για ένα 6χρονο κοριτσάκι που γνώριζε το παραμύθι και διέκρινε το "απαγορευμένο άγγιγμα".. Ενημέρωσε τη μαμά του κι από εκεί η υπόθεση οδηγήθηκε στη δικαιοσύνη.

Το παιδί μαθαίνει που σταματά το αθώο τρυφερό χάδι και πότε πρέπει να μιλήσει στους γονείς.

Μάθε τα πάντα για τον Κανόνα του εσώρουχου

Ο Κανόνας των εσωρούχων είναι ένας απλός τρόπος που βοηθά τους γονείς να εξηγήσουν στα παιδιά τους ποια είναι τα σημεία του σώματος που δεν πρέπει να τα αγγίζουν οι άλλοι, πώς πρέπει να αντιδράσουν και που να στραφούν για βοήθεια. Κι όλα αυτά γίνονται με τρόπο κατανοητά προς τα παιδιά, με τη βοήθεια των κινούμενων σχεδίων (μπορείς να δεις το βίντεο στο τέλος του άρθρου) και του παραμυθιού,

Μάθε πώς θ΄αναγνωρίσεις τον παιδόφιλο: Οι οδηγίες της αστυνομίας

Εκτός από την Κίκο υπάρχει κι άλλο ένα εργαλείο στα χέρια γονέων κι εκπαιδευτικών κι αυτό είναι "το Μυστικό της Νίκης"

Εδώ θα βρεις την ταινία "Το μυστικό της Νίκης"

Στην επόμενη σελίδα:

Δες τα παραμύθια & δείξε τα στα παιδιά

Η Κίκο και το Χέρι

Το μυστικό της Νίκης