Χιόνι και κλειστά σχολεία σήμερα: 5 πράγματα που μπορείς να κάνεις με τα παιδιά σου

08.01.2019
Χιόνι και κλειστά σχολεία σήμερα: 5 πράγματα που μπορείς να κάνεις με τα παιδιά σου
Παράταση στις φετινές χριστουγεννιάτικες διακοπές έδωσε ο χιονιάς και κάποιοι το χαίρονται περισσότερο από άλλους. Η χαρά των παιδιών ξεκινά μόλις ανοίξουν τα μάτια τους. Δες πώς μπορείς να "φτιάξεις" και τη δική σου.

Αν ανήκεις στην κατηγόρια εκείνων που εργάζονται και δεν έχουν μείνει σήμερα στο σπίτι να χαρούν τα παιδιά τους και το λευκό του χιονιού, το μόνο που μπορούμε να ευχηθούμε είναι "καλό κουράγιο".

Για τις υπόλοιπες, ο καιρός αυτός δίνει μια σπάνια ευκαιρία να κάνουμε καινούρια πράγματα μαζί με τα παιδιά μας. Ιδού μερικές ιδέες για να είσαι έτοιμη μόλις ξυπνήσουν. Σίγουρα ξυπνητήρι δεν είχε σήμερα.

Πρώτα πρώτα, ετοίμασε τα ζεστά ρούχα τους, γάντια, σκούφους και κασκόλ. Δεν χρειάζονται υπερβολές, αλλά ο στόχος είναι να χαρούμε το χιόνι, όχι να αρρωστήσουμε!

Ένα καλό πρωινό, λοιπόν, θα ξεκινήσει όμορφα την ημέρα. Γιατί όχι και μέσα στο σαλόνι, βλέποντας τηλεόραση; Ακόμη και αν το κάνουν κάθε μέρα στις διακοπές, ποτέ δεν είναι αρκετό! Αυτό το ξέρεις σίγουρα, ήδη.

Διάβασε επίσης: Αυτό είναι το καλύτερο δώρο που μπορείς να κάνεις στο παιδί σου -και στον εαυτό σου!

Αμέσως μετά, ντυθείτε και βγείτε έξω... Μην το πολυκαθυστερήσετε γιατί ο ήλιος έχει εμφανιστεί ήδη, λαμπερός, αλλά "ύποπτος" να λιώσει τα πάντα σε χρόνο μηδέν.

Για όσους είναι άμαθοι, καλό είναι να μην ξεθαρεύουν. Το χιόνι είναι όμορφο αλλά μπορεί να είναι και επικίνδυνο αν το βρούμε κάτω από τα πόδια μας σε μορφή... πάγου!

Προσοχή λοιπόν... Δεν τρέχουμε και είμαστε προσεκτικοί.

Μια βόλτα στα κοντινά λοιπόν είναι η πρώτη εξόρμηση που μπορείς να κάνεις. Η πλατεία ή το πάρκο της περιοχής σου είναι η καλύτερη ιδέα, εκτός και αν έχεις κήπο, όπου το χιόνι δεν έχει ακόμη "πειραχτεί".

Η εικόνα είναι τόσο διαφορετική που από μόνη της σου φτιάχνει τη διάθεση. Και ναι, το μόνιμο χαμόγελο στο πρόσωπό σου δεν είναι από το κρύο, αλλά από την ομορφιά... "Ρούφηξέ" την και "πέρασέ" την και στα παιδιά σου.

Ο χιονοπόλεμος είναι το πρώτο που μπορείς να κάνεις, όπως επίσης και ένας χιονάνθρωπος. Θυμήσου φεύγοντας από το σπίτι να έχεις πάρει μαζί σου και ένα καρότο, κάστανα και κουμπιά να τους ξαφνιάσεις όταν τους προσφέρεις τις "λεπτομέρειες" που θα κάνουν τη διαφορά.

Στο τέλος της βόλτας, για να είσαι σίγουρη ότι ακόμη και αν βραχείς η επόμενη στάση θα σε βρει στο σπίτι σου, κάντε τα αγγελάκια... Ναι, μην το φοβηθείς. Ξάπλωσε κι εσύ μαζί τους στο χιόνι. Κυλήσου. Η χαρά που παίρνουν τα παιδιά όταν βλέπουν τους γονείς να κάνουν πράγματα μαζί τους είναι πολύ μεγαλύτερη από αυτή που εισπράττουν όταν κάνουν το ο,τιδήποτε μόνα τους. Για τη δική σου τη χαρά ούτε που το κουβεντιάζω... Θα ξεχειλίσεις.

Προφανώς μετά τα τόσα παιχνίδια τα ρούχα έχουν μουσκέψει και καλό είναι να μη ρισκάρεις άλλο. Γυρίστε σπίτι, φορέστε ζεστά ρούχα και φτιάξε από μια ζεστή σοκολάτα να χαρείτε μαζί στον καναπέ.

Ευκαιρία, αντί για τηλεόραση να χαζέψετε τις φωτογραφίες που τραβήξατε ο καθένας με τη μηχανή του στις διακοπές. Με αυτό τον τρόπο θα ξαναζήσετε τις όμορφες στιγμές και θα μοιραστείτε αναμνήσεις και συναισθήματα με τον πιο αυθόρμητο τρόπο.

Διάβασε και αυτό: Θέλεις έξυπνα παιδιά; Να τα αγκαλιάζεις συνέχεια από μωρά

Αν οι δρόμοι ανοίξουν αργότερα, ο κινηματογράφος θα δώσει μια πολύ όμορφη λύση για το απόγευμά σας. Αν όχι, για να μη ρισκάρουμε κιόλας, ένα επιτραπέζιο μπορεί να γεμίσει όμορφα τον χρόνο σας.

Μια ακόμη ενδιαφέρουσα πρόταση ωστόσο είναι να μαγειρέψετε κάτι μαζί. Ένα κέικ, για παράδειγμα. Φτιάξτε το μαζί, δοκιμάστε το μαζί... Τα παιδιά, όποιας ηλικίας και αν είναι απολαμβάνουν τέτοιες καταστάσεις περισσότερο από όσο φαντάζεσαι...

Και τέλος, το βραδάκι, μια ταινία στην τηλεόραση όλοι μαζί θα σου δώσει το τέλειο "κλείσιμο" μιας αναπάντεχα λευκής ημέρας!