3 τροφές must απογειώνουν τη λίμπιντο

13.02.2011
Το δώρο του για τη γιορτή των ερωτευμένων το αγόρασες, τις απαραίτητες προμήθειες αλκοόλ και σέξι εσωρούχων τις έκανες! Το μόνο που μένει είναι να οργανώσεις το μενού για την καυτή αυτή βραδιά που πρέπει να περιέχει τις εξής τροφές.

Το δώρο του για τη γιορτή των ερωτευμένων το αγόρασες, τις απαραίτητες προμήθειες αλκοόλ και σέξι εσωρούχων τις έκανες! Το μόνο που μένει είναι να οργανώσεις το μενού για την καυτή αυτή βραδιά που πρέπει να περιέχει τις εξής τροφές.

Υπάρχουν συγκεκριμένες τροφές που μπορούν να σου ανεβάσουν την ερωτική διάθεση, φουσκώνουν τη λίμπιντο και αυξάνουν την αντοχή σου! Προμηθεύσου και βάλε στο μενού σου:

Σπόροι Chia: θαυματουργή τροφή που μετρά χιλιάδες χρόνια κατανάλωσης από τον άνθρωπο. Πρώτοι οι Μάγιας και οι Αζτέκοι κατανάλωναν τους καρπούς αυτούς μαζί με νερό για να διατηρούν τον οργανισμό τους ενυδατωμένο και να μην χάνουν την ενέργεια τους όταν έπρεπε να μεταφέρουν με τα πόδια κάποιο μακρινό μήνυμα. Οι σπόροι Chia προέρχονται από ένα φυτό της ερήμου στο νότιο Μεξικό τη Salvia hispanica, ένα μέλος της οικογένειας της μέντας. Η ίδια αντοχή μπορεί να υπάρξει και στο κρεβάτι. Οι σπόροι έχουν έτσι κι αλλιώς κι άλλες ιδιότητες πέραν της αντοχής που χαρίζουν. Περιέχουν το διπλάσιο ποσοστό πρωτεΐνης σε σχέση με άλλους σπόρους και δημητριακά, το πενταπλάσιο του ασβεστίου του γάλακτος, σίδηρο και μαγνήσιο, είναι ιδιαίτερα πλούσιοι σε αντιοξειδωτικά και επιπλέον είναι η πλουσιότερη πηγή φυτικών ωμέγα-3 αλλά και καλή πηγή ωμέγα-6. Όπως καταλαβαίνεις, όχι μόνο έχεις ενέργεια για ατελείωτο έρωτα, αλλά βελτιώνεις και την κυκλοφορία του αίματος, τη δικιά σου ή του αγαπημένου σου που βλέπει την στύση όπως ποτέ πριν!

Πως να χρησιμοποιήσεις τους σπόρους: οι σπόροι chia μπορούν να χρησιμεύσουν και στον έλεγχο της όρεξής σου, πασπάλισε μια χουφτίτσα στη σαλατούλα το βράδυ πριν του αγίου Βαλεντίνου, αντί να βάλεις κουκουνάρι. Έτσι, δεν θα πεινάσεις υπερβολικά, ούτε θα υποφέρεις απόλ ιγούρες όλη την 14η Φεβρουαρίου που θέλεις να δείχνεις πιο αδύνατη και σέξι. Ταυτόχρονα, αν μένει με τον αγαπημένο σου, το πρωί του Βαλεντίνου, πρόσθεσε λίγους σπόρους στα κοινά δημητριακά που καταναλώνει μαζί με το γάλα του ή το γιαούρτι. Για να έχουν ανεβαστική διάθεση, πρόσθεσέ τους στη σαλάτα του δείπνου και άφησέ τους να κάνουν θαύματα ή στο κέικ και τη βάφλα που θα φτιάξεις ως επιδόρπιο. Ταυτόχρονα, οι σπόροι chia μπορούν να μπουν και να δώσουν γεύση και στις σος για ζυμαρικά. Θυμήσου ότι μαζί με τους σπόρους πρέπει να πιεις και μπόλικο νερό για να μην απορροφήσουν αυτοί τα υγρά του σώματος, αφού λειτουργούν σχεδόν σαν σφουγγάρι. Αν ανησυχεί για τη γεύση τους, είναι σχεδόν άγευστοι.

Ακατέργαστη σκόνη κακάο:

Η σοκολάτα έχει την ιδιότητα να σε κάνει να νιώθεις ευφορία, κι αυτό εξηγεί γιατί την αποζητάμε κάθε φορά που νιώθουμε πεσμένες. Παρ' όλα αυτά, ο τρόπος δημιουργίας της είναι σε υψηλές θερμοκρασίες, με μπόλικη ζάχαρη, κορεσμένα λιπαρά, υδρογονωμένα έλαια και χημικά. Το ανόθευτο και ακατέργαστο κακάο είναι ότι πρέπει για να φτιάξεις το μαγικό ερωτικό φίλτρο του Αγίου Βαλεντίνου. Είναι άλλωστε πλούσιο σε σίδηρο, αντιοξειδωτικά στοιχεία και αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες πηγές μαγνησίου και άλλων μετάλλων που θα σου παρέχουν την ενέργεια που θες για ένα μαραθώνιο σεξ. Ταυτόχρονα, θα βοηθήσει στην παραγωγή των ενδορφινών που θα σε ανεβάσουν τα ουράνια για αγαπούλες δίχως τέλος.

Πως να χρησιμοποιήσεις το κακάο: φτιάξε μια σούπερ ζεστή σοκολάτα με κακάο και γάλα αμυγδάλου που θα σας απογειώσει. Διαφορετικά, πασπάλισέ το επάνω στο τιραμισού που θα εμφανίσεις ως επιδόρπιο.

Βρώμη ή λέγε με κουάκερ

Σίγουρα, η τροφή αυτή δεν σου φωνάζει από μακρυά πόσο σέξι είναι, αλλά είναι γεμάτη σίδηρο που αυξάνει την παραγωγή τεστοστερόνης, η οποία με τη σειρά της αποτελεί το χρυσό κλειδί της ανεβασμένης λίμπιντο. Ταυτόχρονα, με τη βοήθεια της βρώμης, οι πιο πολύπλοκοι υδατάνθρακες απελευθερώνται πιο αργά, βοηθώντας τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα να παραμένουν σταθερά κι εσύ να έχεις μεγαλύτερη ενέργεια.

Πως να χρησιμοποιήσεις: χρησιμοποίησε τη βρώμη ή αλλιώς κουάκερ μπορεί να αποτελέσει τη βασική ύλη για κρέπες, μάφιν, τηγανίτες και βάφλες! Το τέλειο συστατικό για να συνεχίσετε την βραδιά του Βαλεντίνου και το επόμενο σέξι πρωινό. Για το κυρίως πιάτο, βάλε το κουάκερ στη ζύμη για το ψωμάκι του μπέργκερ, σε σούπα και σε κεφτεδάκια αντί για ψωμί!

Κατερίνα Π.