Πόσο αδυνατίζει το τσάι και ο χυμός λεμονιού;

09.07.2008
Υπάρχουν τροφές που βοηθούν στο αδυνάτισμα; Είναι αλήθεια ή μύθος ότι το τσάι και ο χυμός λεμονιού είναι λιποδιαλύτες; Οι ειδικοί μας παρουσιάζουν την αλήθεια που κρύβεται πίσω από τις σούπερ τροφές που... κάνουν "θαύματα"! Το μαύρο τσάι γνωστό ως "puer", θεωρείται το φάρμακο των κινέζων, αφού σύμφωνα με μελέτες μείωνει τα επίπεδα

Υπάρχουν τροφές που βοηθούν στο αδυνάτισμα; Είναι αλήθεια ή μύθος ότι το τσάι και ο χυμός λεμονιού είναι λιποδιαλύτες; Οι ειδικοί μας παρουσιάζουν την αλήθεια που κρύβεται πίσω από τις σούπερ τροφές που... κάνουν "θαύματα"! Το μαύρο τσάι γνωστό ως "puer", θεωρείται το φάρμακο των κινέζων, αφού σύμφωνα με μελέτες μείωνει τα επίπεδα της χοληστερίνης. Στο Μανχάταν έχει γίνει μόδα και οι κοπέλες πίνουν μαύρο τσάι μετά μανίας, πιστεύοντας ότι καίει το λίπος. Όμως ο ισχυρισμός αυτός απέχει από την πραγματικότητα ξεκαθαρίζει ειδικός διατροφολόγος. Η συγκεκριμένη ποικιλία τσαγιού έχει αποτοξινωτικές και αντιοξειδωτικές ιδιότητες, αλλά η θεωρία ότι καίει το λίπος δεν ευσταθεί. Για να μπορούσε να πραγματοποιηθεί κάτι τέτοιο θα απαιτούσε υπερβολική καθημερινή κατανάλωση μαύρου τσαγιού ή οποία εκτός από αδύνατη είναι και επικίνδυνη, αφού οι τανίνες που περιέχει το τσάι εμποδίζουν την απορρόφηση του σιδήρου από τις τροφές.

Όταν η Μπιγιονσέ αποκάλυψε ότι έχασε αρκετό βάρος πίνοντας στυμμένα λεμόνια σε ζεστό νερό κέρδισε χιλιάδες οπαδούς. Η αλήθεια είναι ότι ο χυμός λεμονιού είναι αλκαλική τροφή και όχι όξινη παρά την γεύση του και αυτό βοηθάει στην πέψη επίσης έχει μεγάλη περιεκτικότητα σε βιταμίνη C. Για να πετύχουμε όμως την αποτοξινωτική του δράση είναι καλό να συνδυαστεί με πρωινό.

Το πράσινο τσάι έχει χαρακτηριστεί το ελιξίριο της Ανατολής καθώς συνδέθηκε με την πρόληψη του καρκίνου, των καρδιαγγειακών νοσημάτων και τον έλεγχο της χοληστερίνης. Στις διαφημίσεις προβάλλεται σαν το ρόφημα που είναι ο εχθρός του λίπους. Για να αδυνατίσει όμως κάποιος πίνοντας τσάι θα πρέπει να καταναλώνει καθημερινά πολλά λίτρα. Ωστόσο είναι αλήθεια ότι βοηθάει στη διατήρηση της σιλουέτας, αρκεί να επιλέγουμε την πιο φυσική εκδοχή πράσινου τσαγιού.