Οι τροφές που ομορφαίνουν

04.07.2008
Υπάρχουν τροφές που μπορούν να σε κάνουν ομορφότερη σε ελάχιστο χρόνο. Οι συγκεκριμένες τροφές χρησιμοποιούνται και στην κοσμετολογία.

Υπάρχουν τροφές που μπορούν να σε κάνουν ομορφότερη σε ελάχιστο χρόνο. Οι συγκεκριμένες τροφές χρησιμοποιούνται και στην κοσμετολογία.

*Ο καφές: έχει την εξαιρετική ιδιότητα να τονώνει τον οργανισμό. Το άρωμα του βοηθά στην έκκριση της αδρεναλίνης ενισχύοντας το νευρικό σύστημα. Στα καλλυντικά, η καφεΐνη τονώνει την μικροκυκλοφορία και βοηθά στην διάσπαση του λίπους.

*Το βούτυρο: αν και περιέχει ζωικό λίπος σε μικρές ποσότητες, δεν επηρεάζει την σιλουέτα. Σαν καλλυντικό έχει ενυδατικές και καταπραϋντικές ιδιότητες. Το kanite είναι το βούτυρο που ηρεμεί το ερεθισμένο δέρμα.

*Το γιαούρτι: είναι πλούσιο σε ασβέστιο, πρωτεΐνες, μεταλλικά άλατα, βιταμίνες και βοηθά στην κυτταρική ανανέωση του δέρματος.

*Τα αμύγδαλα: περιέχουν βιταμίνη Ε που είναι αντιοξειδωτικά. Το αμυγδαλέλαιο σαν καλλυντικό προστατεύει την επιδερμίδα από την πρόωρη γήρανση ενώ το άρωμα του φτιάχνει την διάθεση.

*Η σοκολάτα: η αντικαταθλιπτική της δράση είναι γνωστή. Περιέχει ποτάσιο και μαγνήσιο ενώ το κακάο βοηθάει στην κυκλοφορία του αίματος. Ένα κομματάκι σοκολάτα χαρίζει ηρεμία και αισιόδοξη διάθεση.

*Η καρύδα: κάνει καλό στον οργανισμό γιατί περιέχει υδατάνθρακες, πρωτεΐνες, ακόρεστα λιπαρά. Σε πολλά προϊόντα ομορφιάς χρησιμοποιείται λάδι καρύδας αφού έχει ενυδατικές ιδιότητες.

*Το χαμομήλι: για έναν ανάλαφρο και ξένοιαστο ύπνο δοκίμασε το χαμομήλι. Όταν το πίνεις πριν κοιμηθείς, λειτουργεί σαν φυσικό ηρεμιστικό. Σαν καλλυντικό είναι ιδανικό για να ανακουφίζει από τις κοκκινίλες και στα σαμπουάν για να ξανθαίνει τα μαλλιά.

*Το παγωτό βανίλια: είναι σίγουρα σκέτος πειρασμός! Αν δεν θέλεις να το φας, μπορείς να το απλώσεις στο σώμα σου σαν ενυδατική κρέμα βανίλιας, που ξεκουράζει και τρέφει την επιδερμίδα.