Ποιός χρειάζεται βιάγκρα όταν τρώει καρπούζι;

09.07.2008
Αν θέλετε να νιώσετε σέξι δεν έχετε παρά να? φάτε ένα καρπούζι! Οι επιστήμονες λένε ότι περιέχει σιντρουλίνα που ενεργεί στο αίμα όπως ακριβώς και το διεγερτικό χάπι βιάγκρα. Το συστατικό αυτό

Αν θες να νιώσεις σέξι, φάε ένα καρπούζι! Όχι ολόκληρο βέβαια, αφού μόλις έξι φλιτζάνια αρκούν για να σε κάνουν... τούρμπο.

Οι επιστήμονες λένε ότι η κιτρουλίνη που περιέχει το καρπούζι ενεργεί στην κυκλοφορία του αίματος όπως ακριβώς και το διεγερτικό χάπι βιάγκρα. Η κιτρουλίνη μετατρέπεται σε ένα αμινοξύ που ονομάζεται αργινίνη, που με τη σειρά της αυξάνει το νιτρικό οξύ στον οργανισμό μας ωφελώντας σημαντικά την καρδιά, το κυκλοφορικό και το ανοσοποιητικό σύστημα.

Ο τεξανός ερευνητής Μπιμού Πατίλ δήλωσε: "Η κιτρουλίνη που υπάρχει στο καρπούζι, παράγει νιτρικό οξύ που λειτουργεί στο αίμα διεγερτικά, και μπορεί να βελτιώσει τις σεξουαλικές δυσλειτουργίες".

Παράλληλα με τα προβλήματα στύσης, το καρπούζι βοηθάει στην αντιμετώπιση και άλλων προβλημάτων που σχετίζονται με το κυκλοφορικό, όπως η στηθάγχη και η υψηλή πίεση. Επίσης, χάρη στις διουρητικές του ιδιότητες βοηθάει στην αποβολή της αμμωνίας και άλλων τοξικών στοιχείων από τον οργανισμό ενώ είναι και πλούσια πηγή λυκοπένιου, που ως ισχυρο αντιοξειδωτικό έχει προστατευτικές ιδιότητες για την καρδιά, τον προστάτη και το δέρμα.

Φυσικά, για να έχουμε μια ικανοποιητική σεξουαλική ζωή δεν αρκεί να τρώμε μόνο καρπούζι. Πρέπει να φροντίζουμε συνολικά για μια ισορροπημένη διατροφή, αλλά και έναν ισορροπημένο τρόπο ζωής που να περιλαμβάνει και την φυσική άσκηση.