Χόρτασε υδατάνθρακες για καύσεις στο μάξιμουμ

20.06.2011
Η "Carb Lover’s Diet" (η δίαιτα των εραστών του υδατάνθρακα) εμπνευσμένη από τη διαιτολόγο Έλεν Κούνις (Ellen Kunes) θα κάνει τον Ρόμπερτ Άτκινς να τραβάει τα μαλλιά του και την Άνιστον να απορεί για το τι έχανε τόσα χρόνια.

Πολλά χρόνια τώρα και πολλά διατροφικά προγράμματα είχα αποφασίσει να μας στερήσουν τη χαρά του υδατάνθρακα στη διατροφή μας. Ευτυχώς, ένα νέο διατροφικό πρόγραμμα που βασίζεται σε επιστημονικά ευρήματα, ξαναβάζει τους υδατάνθρακες στο πιάτο μας και υπόσχεται να χαρίσει αναλογίες μοντέλου.

Η "Carb Lover’s Diet" (η δίαιτα των εραστών του υδατάνθρακα) εμπνευσμένη από τη διαιτολόγο Έλεν Κούνις (Ellen Kunes) θα κάνει τον Ρόμπερτ Άτκινς να τραβάει τα μαλλιά του και την Άνιστον να απορεί για το τι έχανε τόσα χρόνια.

Η Κούνις λοιπόν παρέα με τη Φράνσις Λάρτζμαν Ροθ (Largeman-Roth) δοκίμασαν και κατέληξαν σε ένα πλάνο διατροφής που υπόσχεται να σε αδυνατίσει χωρίς να σου απαγορεύει τους υδατάνθρακες. Ως βάση για το δημιούργημά τους, οι δύο κυρίες χρησιμοποίησαν τα ευρήματα 200 ερευνών που όλες καταλήγουν στο εξής: μια διατροφή πλούσια σε τροφές με ανθεκτικό άμυλο μπορεί να σε κάνει να χάσεις μέχρι και 3 κιλά μέσα σε μια εβδομάδα.

Το ανθεκτικό άμυλο αποτελεί μια ξεχωριστή κατηγορία αμύλου που περιέχουν συγκεκριμένες τροφές (μπανάνες, πατάτες, καλαμπόκι, ρύζι, όσπρια) το οποίο ταξιδεύει μέσω του πεπτικού συστήματος στον οργανισμό μας αλλά δεν απορροφάται ούτε μετατρέπεται σε λίπος.

Αντίθετα, μέχρι να φτάσει στο παχύ έντερο, αντιστέκεται στην πέψη και παράγει ωφέλιμα λιπαρά οξέα τα οποία αναγκάζουν τον οργανισμό να κάψει λίπος αντί για υδατάνθρακες (ειδικά στην κοιλιακή χώρα) προφυλάσσοντας την μυική μάζα έτσι ώστε να συνεχίσει ο μεταβολισμός σου να τρέχει, ενισχύοντας παράλληλα την παραγωγή ορμονών κορεσμού που σε κρατούν χορτάτη για περισσότερο.

Σύμφωνα μάλιστα με την εφημερίδα Daily Mail, έρευνα που διεξήχθη στο Πανεπιστήμιο του Σάρεϊ (University of Surrey) στη Μεγάλη Βρετανία απέδειξε πως η κατανάλωση αυτού του ανθεκτικού αμύλου σε ένα γεύμα την ημέρα, μπορεί να μας ωθήσει να καταναλώσουμε 10% λιγότερες θερμίδες (περί τις 150- 200 θερμίδες για τη μέση γυναίκα) την επόμενη ημέρα επειδή απλά αισθάνεσαι λιγότερο πεινασμένη.

Άλλη έρευνα έδειξε πως το ανθεκτικό αυτό άμυλο, ενίσχυε τη λειτουργία των ενζύμων που καίνε το λίπος ενώ είχε το αντίστροφο αποτέλεσμα στα ένζυμα που αποθηκεύουν το λίπος.


Αυτό σημαίνει πως αν βάλεις λίγο από το ανθεκτικό αυτό άμυλο στη διατροφή σου, μπορείς να καις μέχρι και 25% περισσότερες θερμίδες καθημερινά. Ταυτόχρονα, καταναλώνεις έτσι κι αλλιώς 10% λιγότερες θερμίδες επειδή δεν πεινάς.


Οι περισσότεροι από εμάς καταναλώνουμε 4,8 γραμμάρια αμύλου καθημερινά ενώ η νέα αυτή δίαιτα προτείνει να αυξήσουμε τους υδατάνθρακες στα 15 γραμμάρια. Το 7ήμερο πρόγραμμα στο οποίο καταλήγει η εν λόγω δίαιτα, εγγυάται πως θα χάσεις 1,5 με 3 κιλά μέσα στην πρώτη εβδομάδα ενώ η κατανάλωση 15 γραμμαρίων ανθεκτικού αμύλου την ημέρα θα σε κάνει να κρατήσεις τα κιλά που έχασες για πάντα.

Οι τροφές με το ανθεκτικό άμυλο:

Πρωταθλήτρια θεωρείται η πράσινη μπανάνα. Μια μετρίου μεγέθους πράσινη μπανάνα, θα λαμβάνεις περίπου 12,5 γραμμάρια ανθεκτικού αμύλου καθημερινά και δεν θα πεινάς.

ΤΡΟΦΕΣ ΑΝΘΕΚΤΙΚΟ ΑΜΥΛΟ
1 ώριμη μπανάνα 4,7γραμμ.
50γραμμ.βρόμης 4,6γραμμ.
125 γραμμ.φασολιών ποικιλίας Cannellini 3,8 γραμμ.
150 γραμμ πατάτες μαγειρεμένες 3,2 γραμμ.
100 γραμμ. φακές μαγειρεμένες 3.4 γραμμ.
125 γραμμ. ρεβίθια βρασμένα 2,1 γραμμ
150 γραμμ.ζυμαρικά ολικής αλέσεως μαγειρεμένα 2 γραμμ.
125 γραμμ. κόκκινα φασόλια μαγειρεμένα 1,8 γραμμ.
1 πατάτα βραστή με την φλούδα της 1,8 γραμμ.
100 γραμμ. καστανό ρύζι 1,7 γραμμ.
125 γραμμ. φασολάκια ξεσπινιστά 1,6 γραμμ.
75 γραμμ κατεψυγμένα μπιζέλια 1,6 γραμμ.
150 γραμμ λευκά ζυμαρικά 1,9 γραμμ.
125 γραμμ μαύρα φασολάκια 1,5 γραμμ
1 πατάτα ψητή με τη φλούδα της 1,4 γραμμ
1 φετούλα ψωμί σικάλεως 1,3 γραμμ.
1 φέτα ψωμί πολύσπορο 1,3 γραμμ.
1 φέτα ολικής αλέσεως 0,3 γραμμ.
25 γραμμ κορν φλέικς: 0,9 γραμμ.
1 τορτίγια 0,8 γραμμ.
15 γραμμ. σιτάρι 0,9 γραμμ.
2 κράκερ ολικής 0,6 γραμμ.

Μείνε συντονισμένη στο WomenOnly για το πλήρες 7ήμερο διατροφικό πλάνο της "Carb Lover's Diet" και τους κανόνες της ίδιας δίαιτας!

Επιμέλεια Κατερίνα Π. (πηγή daily mail, the carb lover's diet book)