Χάσε κιλά χωρίς δίαιτα με τα μυστικά της Ρόζι-Νο2

26.09.2011
Αν νομίζεις πως το να χάσεις βάρος απαιτεί να κόψεις θερμίδες ή να ξημεροβραδιάζεσαι στο γυμναστήριο, κάνεις λάθος. Υπάρχει και πιο εύκολος τρόπος.

Αν νομίζεις πως το να χάσεις βάρος απαιτεί να κόψεις θερμίδες ή να ξημεροβραδιάζεσαι στο γυμναστήριο, κάνεις λάθος. Υπάρχει και πιο εύκολος τρόπος.

Την περασμένη εβδομάδα, μια νέα έρευνα επιβεβαίωσε πως το καλό και πιο αργό μάσημα της τροφής μπορεί να σε βοηθήσει να χάσεις βάρος. Και δεν είναι μόνο η έρευνα! Ο προσωπικός προπονητής του πρώην μοντέλου και νυν ηθοποιού Ρόζι Χάντιγκτον Γουίτλι (Rosie Huntington-Whiteley) χρησιμοποιεί το καλό μάσημα των τροφών ως ένα από τα μυστικά για να διατηρεί την εντυπωσιακή Ρόζι σε φόρμα.

Ο Τζέιμς Ντούιγκαν (James Duigan), που έχει σμιλέψει το κορμί κι άλλων επώνυμων κυριών όπως η Ελ Μάκφερσον αλλά και οι διάσημες διατροφολόγοι Μέριλιν Γκλένβιλ (Marilyn Glenville) και Κιμ Πίρσον (Kim Pearson) αποκαλύπτουν τα πιο καυτά μυστικά τους για να χάσεις κιλά χωρίς μεγάλη προσπάθεια.

Μυστικό 7: Όταν είσαι στρεσαρισμένη, προσπάθησε να φας λιγότερο (όσο δύσκολο κι αν είναι)

Όταν είσαι αγχωμένη, το σώμα εκκρίνει ορμόνες όπως η κορτιζόλη που θέτουν το σώμα σε κατάσταση κινδύνου. Όταν έχεις στρες και τρως, το σώμα δεν προλαβαίνει να αποθηκεύσει όλα τα θρεπτικά στοιχεία από τις τροφές. Άσε που τέτοιες ώρες κάνουμε τις πιο λανθασμένες διατροφικές επιλογές. Αν πρέπει να φας κάτι εκείνη την ώρα, κατανάλωσε μια μικρή ποσότητα σούπας ή χυλού που είναι πιο εύπεπτο. Απόφυγε τις ωμές τροφές που χρειάζονται περεταίρω ενέργεια για να διασπαστούν.

Μυστικό 8: Κόψε το φαγητό σου σε μικρά κομματάκια

Σε πρόσφατη έρευνα επιβεβαιώθηκε πως οι άνθρωποι που τεμάχιζαν τις τροφές, κατανάλωναν 20% λιγότερες θερμίδες σε σχέση με όσους δεν ακολουθούν την τακτική αυτή. Ταυτόχρονα, οι τεμαχισμένες μερίδες δείχνουν 27% μεγαλύτερες πράγμα που σημαίνει πως άμεσα βάζεις στο πιάτο σου λιγότερο φαγητό. Άσε που τεμαχίζοντας τις τροφές έχεις περισσότερο χρόνο να σκεφτείς το φαγητό και να μασήσεις πιο αργά.

Μυστικό 9: Τρώγε συχνά και μικρές ποσότητες

Αν περάσουν πάνω από πέντε και δεν έχει καταναλώσει καμιά τροφή, το σώμα εκκρίνει την ορμόνη κορτιζόλη που όπως είδαμε έχει καταστροφικές συνέπειες για την πέψη σου. Άσε που όταν τρως τελικά, το παρακάνεις ή κάνεις λανθασμένες επιλογές. Το να τρως ισορροπημένα και πολλά γεύματα μέσα στην ημέρα, βοηθά στο να παραμένουν χαμηλά τα επίπεδα ινσουλίνης στο αίμα, αποφεύγοντας έτσι τις λιγούρες. Προσπάθησε τα γεύματά σου να είναι μεν μικρά αλλά ποιοτικά.

Μυστικό 10: Μαγείρεψε προσεκτικά ή μην μαγειρεύεις καν τις τροφές

Το να μαγειρεύεις περισσότερο απ' όσο χρειάζεται τις τροφές, έχει σαν αποτέλεσμα να καταστρέφονται όλα τα θρεπτικά συστατικά των τροφών. Έτσι, δεν νιώθεις χορτάτη και τελικά σε χτυπούν οι λιγούρες. Φρόντισε η μισή ποσότητα φαγητού σου να είναι ωμή, δηλαδή να αποτελείται από σαλάτες ή τροφές που δεν χρειάζονται μαγείρεμα. Όσο λιγότερο ψήνεις ή μαγειρεύεις τα λαχανικά, το ψάρι ή το κρέας, τόσο λιγότερα θρεπτικά συστατικά χάνονται.

Μυστικό 11: Πριν πιεις, σκέψου το καλά

Σίγουρα η σωστή ενυδάτωση του σώματος είναι κρίσιμη για την καλή του λειτουργεί και για το λόγο αυτό δεν πρέπει να παραλείπεις να πίνεις νερό. Φρόντισε όμως να μην συνδιάζεις το νερό με τα γεύματά σου γιατί επιβραδύνεις το ρυθμό της πέψης και έτσι δεν απορροφώνται σωστά τα θρεπτικά συστατικά των τροφών. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να μένεις πρησμένη, με ένα σωρό αέρια στο στομάχι. Πιες λοιπόν ένα ποτήρι νερό δεκαπέντε λεπτά πριν κάθε γεύμα και αν πρέπει να πιεις νερό όσο τρως, ας είναι μερικές γουλίτσες. Άσε που το νεράκι πριν το γεύμα, θα σε κάνει να φας τελικά λιγότερο, οπότε εξασφαλίζεις κάποιες θερμίδες.

Μυστικό 12: Συνδύασε πάντα την πρωτεΐνη με αμυλούχους υδατάνθρακες

Ο συνδυασμός της πρωτεΐνης με τους αμυλούχους υδατάνθρακες έχει σαν αποτέλεσμα να επιβραδύνεται η πέψη των δεύτερων και έτσι να υπάρχει ισορροπία στα σάκχαρα του αίματος και στην ταχύτητα που αυτά αποδεσμεύουν ενέργεια, με τελικό ζητούμενο να νιώθεις χορτάτη για περισσότερο.

Αν καταναλώσεις τις τροφές φουλ στον υδατάνθρακα, τελικά η ινσουλίνη στο αίμα απογειώνεται κι εσύ νιώθεις να πεινάς λίγα μόλις λεπτά αργότερα με τρομερές λιγούρες για κάτι γλυκό. Ο συνδυασμός που σου προτείνουμε θα σε σώσει. Συνδύασε τόνο με μια ψητή πατάτα για παράδειγμα, ή μερικά καρύδια μαζί με το φρούτο σου για να επιβραδύνεις την απορρόφηση της ζάχαρης από το σώμα και τελικά να φορτώσεις με λιγότερο λίπος την κοιλίτσα και το σώμα σου εν γένει! .

Για το πρώτο μέρος του άρθρου με τα έξι καυτά μυστικά αδυνατίσματος, κάνε κλικ εδώ:

Κ.Π